DVTK: ezúttal balhátvéd érkezett Eszékről – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 15:30
null
Luka Marin (jobbra) kölcsönben a DVTK-nál folytatja (Fotó: <a href="http://dvtk.eu/21335-Luka_Marin_tavasszal_Diosgyorben_jatszik-cikk-labdarugas" target="_blank">dvtk.eu</a>)
A Diósgőri VTK labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a tavaszi szezonra kölcsönvette az NK Osijek 22 éves horvát balhátvédjét, Luka Marint.

Luka Marin az NK Osijeknél nevelkedett, és az eszéki csapat színeiben debütált a felnőttek között. A tavaszi szezonra kölcsönbe érkező 22 éves balhátvéd a 2021–2022-es idény első felét az Olimpija Ljubljanánál töltötte – a szlovén bajnokságban 12 meccsen egy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki.

„Luka Marin fiatal, tehetséges és gyors játékos, aki remek teljesítményt nyújtott korábbi klubjaiban. A bal oldalon több poszton bevethető, nagy erőssége lehet a csapatunknak” – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

„Örülök, hogy tavasszal Diósgyőrben futballozom. A beilleszkedésemet megkönnyíti, hogy Eszéken dolgoztam együtt Zoran Zekiccsel, jól tudom, mit követel a játékosaitól, illetve Goran Milovic Ljubljana után Diósgyőrben is csapattársam lesz. Bízom benne, hogy tavasszal sok győzelmet aratunk, és mihamarabb bebiztosítjuk jövő évi helyünket az élvonalban” – fogalmazott Luka Marin, aki már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és aláírta a kölcsönszerződését.

Mint ismert, a DVTK-nál a tulajdonosváltás után horvát vezetőedző érkezett Zoran Zekic személyében, mellette pedig több horvát labdarúgót is szerződtetett, vagy vett kölcsön a miskolci együttes.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:Goran Milovic(horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia),Artur Pikk(észt, KuPS – Finnország),Diego Zivulic(horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic
(horvát, NK Osijek – Horvátország),Marko Malenica(horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo(horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor

Kiszemeltek:
Asmir Suljic
(bosnyák-magyar,Maccabi Petah Tikva – Izrael),Vida Kristopher(Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:

Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik