H. D. 2021.01.15 15:30 Frissítve: 2021.01.15 15:54

DVTK: ezúttal balhátvéd érkezett Eszékről – hivatalos

A Diósgőri VTK labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a tavaszi szezonra kölcsönvette az NK Osijek 22 éves horvát balhátvédjét, Luka Marint.

Luka Marin (jobbra) kölcsönben a DVTK-nál folytatja (Fotó: dvtk.eu)

 

Luka Marin az NK Osijeknél nevelkedett, és az eszéki csapat színeiben debütált a felnőttek között. A tavaszi szezonra kölcsönbe érkező 22 éves balhátvéd a 2021–2022-es idény első felét az Olimpija Ljubljanánál töltötte – a szlovén bajnokságban 12 meccsen egy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki.

„Luka Marin fiatal, tehetséges és gyors játékos, aki remek teljesítményt nyújtott korábbi klubjaiban. A bal oldalon több poszton bevethető, nagy erőssége lehet a csapatunknak” – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

„Örülök, hogy tavasszal Diósgyőrben futballozom. A beilleszkedésemet megkönnyíti, hogy Eszéken dolgoztam együtt Zoran Zekiccsel, jól tudom, mit követel a játékosaitól, illetve Goran Milovic Ljubljana után Diósgyőrben is csapattársam lesz. Bízom benne, hogy tavasszal sok győzelmet aratunk, és mihamarabb bebiztosítjuk jövő évi helyünket az élvonalban” – fogalmazott Luka Marin, aki már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és aláírta a kölcsönszerződését.

Mint ismert, a DVTK-nál a tulajdonosváltás után horvát vezetőedző érkezett Zoran Zekic személyében, mellette pedig több horvát labdarúgót is szerződtetett, vagy vett kölcsön a miskolci együttes.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic
 (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: 

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor

Kiszemeltek:
 Asmir Suljic
 (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók: 

Kölcsönbe távozók: 

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: 

Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:
 

2021.02.24 21:41:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Visszaszerezte önbecsülését a Fehérvár.

2021.02.24 14:23:01

Labdarúgó NB I HATÁR DÁVID

Nikolics tizenegyesgólja után Stopira mind a két kapuba betalált • A fehérváriak a Budafokkal találkoznak.

2021.02.24 13:14:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A felcsútiak elszenvedték első idei vereségüket, a lila-fehérek 2–1-es győzelemmel jutottak tovább.

2021.02.24 11:06:24

Labdarúgó NB I K. T. I.

A házigazda már a 10. percben emberelőnybe került, de a vezetést így is a Honvéd tudta megszerezni…