nemzetisport.hu 2015.01.21 15:52 Frissítve: 2015.02.16 03:09

DVTK: dossziét is tudnak adni a piacképes játékosok mellé

Hétfő este kapta a kezébe Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője a keret tagjainak erőállapotával kapcsolatos dossziékat, elemzéseket. Ezek a múlt hét pénteken rögzített adatokat tartalmazzák: minden játékosról 12 oldalas leírás készült, fotókkal, grafikonokkal illusztrálva – adta hírül a boon.hu.

 

„A kívülállók számára a legérdekesebb feladat valószínűleg a maszkban futás, itt minden játékosnál mérőműszerek jelezték, hogy meddig mehet el, ami még az egészségre nem káros, hogy információt kapjunk a tüdőkapacitásról – nyilatkozta Szivics a megyei portálnak. – Ezt a feladatot mindenkinek addig kellett csinálnia, amíg bírta, ennek során a regenerálódási idővel kapcsolatban is nyertünk információkat. De megjegyzem, nemcsak nekünk, az edzői stábnak és a játékosoknak jó ez a felmérő, hanem a klub vezetésének is.”

Arra a kérdésre, hogy a klubvezetésnek mi ebből a haszna, a vezetőedző így felelt:

„Amikor 2013 nyarán munkához láttunk Diósgyőrben, jeleztük, hogy rendszeresen, hathavonta szeretnénk ilyen felméréseket készíteni, és a klub többségi tulajdonosának képviselőjét sikerült meggyőznünk ennek a jelentőségéről, hiszen így a mi munkánk is ellenőrizhetővé válik, fogható, számokkal mérhető, hogy honnan indultunk, és hogy hol tartunk most. Nem is szólva arról, hogy egy-egy piacképes játékoshoz tudunk adni egy ilyen dossziét, a meccseiről készült dvd, videó mellé. És ez egyfajta plusz, ugyanis manapság a komoly klubok már nem csupán a magasságra, a születési dátumra és az esetleges válogatottság számára kíváncsiak, hanem mélységi információkat gyűjtenek a kiszemeltekről, a számukra szóba jöhető játékosokról.”

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.