B. A. B., P. K. 2022.06.30 09:56 Frissítve: 2022.06.30 10:49

DVSC: hazatérhet egy légiós, Dzsudzsák maradhat

Dzsudzsák Balázsnak, a DVSC csapatkapitányának június 30-án lejár a szerződése, az övén kívül több kulcsjátékos jövője bizonytalan, viszont a debreceniekkel készül a legutóbb az osztrák FC Admira Wackerben futballozó Major Sámuel.

Dzsudzsák Balázsék a héten már Joao Janeiro irányításával készülnek az új idényre (Fotó: dvsc.hu)

 

Sok a kérdőjel a Debrecen játékoskerete kapcsán, több meghatározó futballista ugyanis szabadon igazolhatóvá válik június 30. után.

Ahogyan arról kedden beszámoltunk,  új tulajdonosi kör állt a DVSC mögé, az igazgatótanács új elnökének Ike Thierry Zaengelt választották, a cégvezető (a futballklub korábbi ügyvezetője) Makray Balázs lett, míg a következő  idényben Joao Janeiro irányítja vezetőedzőként az előző bajnokság hetedik helyezettjét – ám talán még ő sem tudja, mekkora változások várhatók a keretben. 

A támadósorból Tischler Patrik már korábban Budafokra szerződött, az érkezők oldalán egyelőre Meldin Dreskovics, Ante Erceg és Christian Manrique neve szerepel.

A Transfermarkt adatai szerint hét futballista szerződése is lejár a hónap utolsó napján, így Tomás Kosicky, Poór Patrik, Korhut Mihály, Varga József, Dzsudzsák Balázs, Ugrai Roland és Pávkovics Bence egyaránt ingyen távozhat – azt már korábban bejelentették, hogy utóbbi két játékos a következő idényben biztosan máshol szerepel. 

A szurkolókat elsősorban a csapatkapitány, a 108-szoros válogatott  Dzsudzsák Balázs jövője foglalkoztatja.  Lapunk információja szerint elképzelhető, hogy Debrecenben folytatja, mindenesetre néhány napon belül – hivatalos bejelentés keretében – eldőlhet az említett futballisták jövője.

Ahogy az is, visszatér-e a debreceni születésű, a DVSC-ben nevelkedett, U21-es válogatott Major Sámuel, akit a héten többször is láttak együtt edzeni a Loki első csapatával. A középpályásként és védőként is bevethető futballista 2017-ben került Debrecenből Ausztriába, öt évig szerepelt a Red Bull Salzburg utánpótlásában, januárban pedig az Admira Wackerhez igazolt. Be is mutatkozott az osztrák élvonalban, hét meccsen szerepelt, de a csapat kiesésével megszűnt a szerződése, jelenleg szabadon igazolható.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Meldin Dreskovics (montenegrói, Szutjeszka Niksics – Montenegró), Ante Erceg (horvát, Bröndby IF – Dánia, legutóbb kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Christian Manrique (spanyol, Olympiakosz Nicosia – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Péter (Szolnoki MÁV), Lakatos Benjámin (Debreceni EAC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Major Sámuel (Admira Wcaker – Ausztria, szabadon igazolható)
Távozók: Gyönyörű Gergő (szabadon igazolható), Marko Nikolics (szerb, szabadon igazolható), Pávkovics Bence (szabadon igazolható), Pintér Ádám (szabadon igazolható), Tischler Patrik (Budafok, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Kalafat Álmos
(Besiktas – Törökország), Soltész Dominik (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.