DVSC: hazatérhet egy légiós, Dzsudzsák maradhat

B. A. B., P. K.B. A. B., P. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.30. 09:56
null
Dzsudzsák Balázsék a héten már Joao Janeiro irányításával készülnek az új idényre (Fotó: dvsc.hu)
Dzsudzsák Balázsnak, a DVSC csapatkapitányának június 30-án lejár a szerződése, az övén kívül több kulcsjátékos jövője bizonytalan, viszont a debreceniekkel készül a legutóbb az osztrák FC Admira Wackerben futballozó Major Sámuel.

 

Sok a kérdőjel a Debrecen játékoskerete kapcsán, több meghatározó futballista ugyanis szabadon igazolhatóvá válik június 30. után.

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, új tulajdonosi kör állt a DVSC mögé, az igazgatótanács új elnökének Ike Thierry Zaengelt választották, a cégvezető (a futballklub korábbi ügyvezetője) Makray Balázs lett, míg a következő idényben Joao Janeiro irányítja vezetőedzőként az előző bajnokság hetedik helyezettjét – ám talán még ő sem tudja, mekkora változások várhatók a keretben.

A támadósorból Tischler Patrik már korábban Budafokra szerződött, az érkezők oldalán egyelőre Meldin Dreskovics, Ante Erceg és Christian Manrique neve szerepel.

A Transfermarkt adatai szerint hét futballista szerződése is lejár a hónap utolsó napján, így Tomás Kosicky, Poór Patrik, Korhut Mihály, Varga József, Dzsudzsák Balázs, Ugrai Roland és Pávkovics Bence egyaránt ingyen távozhat – azt már korábban bejelentették, hogy utóbbi két játékos a következő idényben biztosan máshol szerepel.

A szurkolókat elsősorban a csapatkapitány, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs jövője foglalkoztatja. Lapunk információja szerint elképzelhető, hogy Debrecenben folytatja, mindenesetre néhány napon belül – hivatalos bejelentés keretében – eldőlhet az említett futballisták jövője.

Ahogy az is, visszatér-e a debreceni születésű, a DVSC-ben nevelkedett, U21-es válogatott Major Sámuel, akit a héten többször is láttak együtt edzeni a Loki első csapatával. A középpályásként és védőként is bevethető futballista 2017-ben került Debrecenből Ausztriába, öt évig szerepelt a Red Bull Salzburg utánpótlásában, januárban pedig az Admira Wackerhez igazolt. Be is mutatkozott az osztrák élvonalban, hét meccsen szerepelt, de a csapat kiesésével megszűnt a szerződése, jelenleg szabadon igazolható.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Meldin Dreskovics (montenegrói, Szutjeszka Niksics – Montenegró),Ante Erceg (horvát, Bröndby IF – Dánia, legutóbb kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Christian Manrique (spanyol, Olympiakosz Nicosia – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Péter (Szolnoki MÁV), Lakatos Benjámin (Debreceni EAC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Major Sámuel (Admira Wcaker – Ausztria, szabadon igazolható)
Távozók:Gyönyörű Gergő (szabadon igazolható),Marko Nikolics (szerb, szabadon igazolható), Pávkovics Bence (szabadon igazolható), Pintér Ádám(szabadon igazolható), Tischler Patrik (Budafok, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland(szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Kalafat Álmos
(Besiktas – Törökország), Soltész Dominik (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik