S. B.
2023.01.19 18:40 Frissítve: 2023.01.20 07:58

Bp. Honvéd: Dániából érkezik az akadémia új szakmai igazgatója

Mint beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd szerződést bontott a Magyar Futball Akadémia volt szakmai igazgatójával. Fehér Péter, a Dániában született magyar szakember lett az új szakmai igazgató.

 

Fehér Péter a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója (Fotó: Nordjyske)


Fehér 2006 óta több dán klubnál is dolgozott vezetőedzőként, illetve másodedzőként, utánpótlásban és felnőttcsapatoknál egyaránt. Karrierje során már rendelkezik akadémiairányítási tapasztalatokkal, hiszen a Nordsjaelland dán egyesület akadémiájának alapító tagja volt, amely az utóbbi években az egyik legjobb észak-európai nevelőklubbá nőtte ki magát.

Péter személyében olyan szakember érkezik klubunkhoz, aki rendelkezik azzal a tapasztalattal, hogy miként kell egy hatékony, a nemzetközi piacon is kompetitív utánpótlásképzést felépíteni az alapoktól – nyilatkozta a kispesti klub ügyvezetője, Kun Gergely a klub honlapján. – Nemcsak futballszakmai oldalról segíthet nekünk, hanem egy maximalista és támogató közeg kialakításában, amely hozzájárul a tehetségeink kiteljesedéséhez. Nem az a fontos, hogy javítsa az egyes korosztályok eredményességét, hanem az, hogy olyan sportolói karaktereket építsünk, akik a nemzetközi közegben is megállják a helyüket. Erőnlétileg, technikailag, taktikailag, mentálisan, minden tekintetben legyenek készen arra, hogy nemzetközi porondon, vagy akár topligában is jól teljesítsenek és tizenhét-tizennyolc évesen már olyan személyiségek legyenek, akik alkalmasak a fenti célok megvalósítására. Péter olyan közegből érkezik, ahol ez természetes és sikeresen működik, szeretnénk, ha nálunk is így lenne.“

Fehér Péter is megosztotta, mik a jövőbeli tervei a csapattal és milyen mentalitással próbálja segíteni a fiatalok fejlődését:

„Ha a csapat sikeres, a klub sikeres, akkor az egyén is sikeres. Fontos az egységes játékstílus, hogy amikor látnak minket, akkor tudják, hogy ez a Honvéd, hogy lássák, milyen produktumra vagyunk képesek. Ez persze nem jelenti azt, hogy eddig nem folyt volna jó munka a Honvédnál és majd én megmondom, hogy mit kell csinálni. Sokkal inkább arról van szó, hogy szeretném az én meglátásaimmal is segíteni a Magyar Futball Akadémiát, hogy még előbbre léphessünk a tehetségek kinevelésében” – mondta a szakember.


2023.04.01 14:20:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a lila-fehérek legyűrték odahaza a Zalaegerszeget – meglehet, vezéráldozattal.

2023.04.01 11:14:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hajráig jobb volt a hazai csapat, de a végén még az egy pontért is izgulnia kellett.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.