Bp. Honvéd: Dániából érkezik az akadémia új szakmai igazgatója

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 18:40
null
Fehér Péter a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója (Fotó: Nordjyske)
Mint beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd szerződést bontott a Magyar Futball Akadémia volt szakmai igazgatójával. Fehér Péter, a Dániában született magyar szakember lett az új szakmai igazgató.


Fehér 2006 óta több dán klubnál is dolgozott vezetőedzőként, illetve másodedzőként, utánpótlásban és felnőttcsapatoknál egyaránt. Karrierje során már rendelkezik akadémiairányítási tapasztalatokkal, hiszen a Nordsjaelland dán egyesület akadémiájának alapító tagja volt, amely az utóbbi években az egyik legjobb észak-európai nevelőklubbá nőtte ki magát.

Péter személyében olyan szakember érkezik klubunkhoz, aki rendelkezik azzal a tapasztalattal, hogy miként kell egy hatékony, a nemzetközi piacon is kompetitív utánpótlásképzést felépíteni az alapoktól – nyilatkozta a kispesti klub ügyvezetője, Kun Gergely a klub honlapján. – Nemcsak futballszakmai oldalról segíthet nekünk, hanem egy maximalista és támogató közeg kialakításában, amely hozzájárul a tehetségeink kiteljesedéséhez. Nem az a fontos, hogy javítsa az egyes korosztályok eredményességét, hanem az, hogy olyan sportolói karaktereket építsünk, akik a nemzetközi közegben is megállják a helyüket. Erőnlétileg, technikailag, taktikailag, mentálisan, minden tekintetben legyenek készen arra, hogy nemzetközi porondon, vagy akár topligában is jól teljesítsenek és tizenhét-tizennyolc évesen már olyan személyiségek legyenek, akik alkalmasak a fenti célok megvalósítására. Péter olyan közegből érkezik, ahol ez természetes és sikeresen működik, szeretnénk, ha nálunk is így lenne.“

Fehér Péter is megosztotta, mik a jövőbeli tervei a csapattal és milyen mentalitással próbálja segíteni a fiatalok fejlődését:

„Ha a csapat sikeres, a klub sikeres, akkor az egyén is sikeres. Fontos az egységes játékstílus, hogy amikor látnak minket, akkor tudják, hogy ez a Honvéd, hogy lássák, milyen produktumra vagyunk képesek. Ez persze nem jelenti azt, hogy eddig nem folyt volna jó munka a Honvédnál és majd én megmondom, hogy mit kell csinálni. Sokkal inkább arról van szó, hogy szeretném az én meglátásaimmal is segíteni a Magyar Futball Akadémiát, hogy még előbbre léphessünk a tehetségek kinevelésében” – mondta a szakember.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik