A Szolnok a Bozsik Stadionban győzött

Vágólapra másolva!
2010.07.24. 18:56
Szombat délután két mérkőzéssel megkezdődtek a Ligakupa 2010–2011-es kiírásának küzdelmei. Az NB I-be a tavasszal feljutott Szolnok 2–1-re nyert a Bp. Honvéd otthonában, míg az MTK 4–2-re győzte le a Paksot.

Pető Zoltán (jobbra) gólja három pontot ért a Szolnoknak (Fotó: Czerkl Gábor)
Pető Zoltán (jobbra) gólja három pontot ért a Szolnoknak (Fotó: Czerkl Gábor)
Pető Zoltán (jobbra) gólja három pontot ért a Szolnoknak (Fotó: Czerkl Gábor)
Pető Zoltán (jobbra) gólja három pontot ért a Szolnoknak (Fotó: Czerkl Gábor)
Pető Zoltán (jobbra) gólja három pontot ért a Szolnoknak (Fotó: Czerkl Gábor)

 

BP. HONVÉD–SZOLNOK

Az első félidőben egyértelműen a Honvéd uralta a játékot, akár több góllal is vezethettek volna a szünetben a hazaiak. Ezzel szemben csak egyszer, a 31. percben vették be az élvonalba frissen feljutott Szolnok kapuját, amikor egy szöglet után a brazil Haruna Jammeh közelről volt eredményes.

A vendégek a második játékrészre feljavultak, bátrabb játékuk pedig az utolsó félóra kezdetén gólt eredményezett, akkor a Budaörsről igazolt Koós Gábor mattolta Kunsági Rolandot a jobb oldali beadás után.

A Honvéd fiatal kapusának tíz perc múlva is maga mögé kellett nyúlnia, mégpedig a saját hibája miatt. A korábbi válogatott Pető Zoltán lőtt mintegy 20 méterről, és Kunságiról a bal alsó sarokba pattant a labda.

A hajrában a Honvéd hiába próbált egyenlíteni, nem járt sikerrel, így a Szolnok önbizalom-növelő sikert aratott első idénybeli fellépésén.

Molnár Marcell (9) kétszer volt eredményes
(Fotó: Török Attila)
Molnár Marcell (9) kétszer volt eredményes (Fotó: Török Attila)

MTK–PAKS

Hamar lerendezte a mérkőzést az MTK, mivel szűk negyven percet követően már 4–0-ra vezetett, előbb Pál Szabolcs, majd Molnár Marcell duplázott.

Bartha László Lisztes Krisztián szöglete után még az első félidőben szépített, Lisztes pedig a második játékrész derekán egy szép találattal tovább csökkentette a Paks hátrányát.

A hátralévő időben több gól már nem született, így az előző kiírásban döntőt játszó Paks vereséggel kezdte a mostani sorozatot.

 

 

LIGAKUPA 
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Bp. Honvéd–Szolnok 1–2 (Haruna 31., ill. Koós 61., Pető Z. 71.)
Bozsik-Stadion, 700 néző. Vezette: Takács J. (L. Tóth, Ortó)
BP. HONVÉD: Kunsági – Baráth, Cséke, Sós, Bojtor – Azevedo, Horváth A. (Debreceni, 71.), Hidi, Vólent (Lacalle, 67.) – Bajner, Haruna
Vezetőedző: Massimo Morales
SZOLNOK: Tarczy – Szalai, Hegedűs, Pető Z., Cornaci (Balogh P., 79.)– Búrány (Benedek, 87.), Molnár Z., Antal, Mile – Hevesi-Tóth, Koós (Blaskovits, 84.)
Vezetőedző: Vágó Attila
Gólszerzők: Haruna 31., ill. Koós 61., Pető Z. 71.
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–PAKSI FC 4–2 (4–1)
Budafok, 50 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Péter, Hofbauer)
MTK: Horváth A. – Hajdú S., Kálnoki Kis, Kelemen D., Forró – Gál A., Macura (Kornis, 71.) – Kákonyi, Pál Sz., Szabó L. (Ódé, 71.) – Molnár M. (Csiki, 71.)
Edző: Pölöskei Gábor
PAKS: Kovács A. – Miskolczi (Mészáros I., 58.), Éger (Fiola, 35.), Szabó J., Csehi T. (Vayer, 38.) – Sifter – Kiss T. (Bartha, 38.), Heffler T., Böde (Lisztes, 38.), Báló – Montvai
Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Pál Sz. (1–0) az 5., Pál Sz. (2–0) a 14., Molnár M. (3–0) a 32., Molnár M. (4–0) a 38., Bartha (4–1) a 41., Lisztes (4–2) a 63. percben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik