A Loki örülhet is, meg nem is az egygólos előnynek

Vágólapra másolva!
2011.04.06. 19:26
null
A Loki győzelemnek örülhetett, de akár kétgólos előnyt is szerezhetett volna (Fotó: Balázs Bence)
A Debrecen 2–1-re győzött a Paks ellen hazai pályán a labdarúgó Ligakupa döntőjének első mérkőzésén. A hazaiak kétszer is vezetést szereztek, majd a hajrában tizenegyest hibáztak, míg a vendégek a kihagyott büntető után majdnem egyenlítettek.

Az elődöntőben a Haladást búcsúztató Debrecen a Zalaegerszeg ellen továbbjutó Paksot fogadta a Ligakupa fináléjának első mérkőzésén. A címvédő hazaiak a nem túl fényesen sikerült szezont feledtetnék a második számú hazai kupa megnyerésével, míg a bajnokságban várakozáson felül teljesítő vendégek visszavágnának a tavaly elbukott döntőért.

NYILATKOZATOK
„Jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen, a mutatott játékunkkal elégedett lehetek, az eredménnyel azonban kevésbé – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Digi Sport tévében Zdenek Scasny. – Több tiszta gólhelyzetet is kialakítottunk, nem beszélve a kihagyatott büntetőről, akár két-három góllal többet is rúghattunk volna, a reális végeredmény olyan négy egy lett volna a javunkra. De bízom benne, hogy ez az egygólos előny is elég lehet a visszavágóra.”

„Megérdemelten győztek a debreceniek – ismerte el sportszerűen Kis Károly, a paksi tréner. – Mindenképpen rászolgáltak arra, hogy egygólos előnnyel várják a paksi visszavágót. Tőlünk a mainál egyértelműen jobb produkcióra lesz szükség, hogy elhódítsuk a Ligakupát. A lőtt gólunk azért még sokat számíthat.”

„Kicsit tompábbak voltunk ma a kelleténél és az ellenfélnél – mondta Csernyánszky Norbert. – Talán a szerda-szombat ritmus miatt kezdünk fáradni. A kettő egyes vereségünk ennek ellenére bíztató a visszavágót illetően. Sokan lesajnálják ezt a sorozatot, leginkább azok, akik nem értek oda a végére. Mi nem tettünk és nem teszünk így, nagyon szeretnénk megnyerni a kupát. Úgy érzem, jól ment ma a védés, de a futball csapatjáték, ma talán nekem sikerült többet hozzátennem a mérkőzéshez, máskor más teszi hozzá.”

Az első nagy helyzetet a paksiak alakították ki a nyolcadik percben, amikor Kiss Tamás lőtt kapura 20 méterről, és a labda Nenad Novakovicsról kipattant ki, a vendégek támadója elé került, aki ismét tüzelt, ám a kapus megint hárított.

Ezzel együtt a 13. percben a Loki szerzett vezetést: Czvitkovics Péter a jobb oldalról beadta a labdát szabadrúgásból, Mirszad Mijadinoszki kapura lőtt, Csernyánszki Norbert még védett, ám Eugene Salami előrevetődve a kapuba fejelte a kipattanót. 1–0

A 20. percben kis híján megszerezte a második gólt is a DVSC. Bernáth Csaba beadása után Varga József lőtt kapura kapásból, Csernyánszki megint védett, ám a labda Yannick elé került, aki azonnal tüzelt, de a paksi kapus ismét mentett.

Három perccel később egyenlítettek a vendégek. Salami a hazaiak tizenhatosának vonalánál buktatta Sipeki Istvánt, és Farkas Ádám játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Vári Barnabás hanyag mozdulattal Novakovics kapujába lőtte. 1–1

A 41. percben visszavette a vezetést a Debrecen: Salami jól passzolt vissza Yannickhoz a tizenhatos előterében, a kameruni csatár betört a tizenhatoson belülre, és a jobb alsóba lőtt. 2–1

A második félidőt a Loki kezdte jobban. A 48. percben Adamo Coulibaly szépen visszasarkazott egy beadott labdát a tizenhatoson belül, és az érkező Varga József kísérletét Csernyánszki nagy bravúrral mentette.

A 68. percben a hazaiak majdnem megszerezték a harmadik góljukat: Czvitkovics lőtt kapura 18 méterről, a labda megpattant az egyik védőn, ám ez sem zavarta meg a kiválóan védő Csernyánszkit, hogy kitolja léc alá tartó labdát.

A 85. percben Sifter Tamás kézzel ért bele egy szögletbe a saját tizenhatosán belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Coulibaly végezte el, de a nem túl jól előtt labdát a nagy napot kifogó Csernyánszki megfogta!

Az ellentámadásból majdnem egyenlített a Paks: Montvai Tibor Magasföldi Józsefhez passzolt, aki a tizenhatos vonaláról, jó helyzetben kapura lőtt, és a labda nem sokkal a bal kapufa mellé szállt.

A Loki egygólos előny birtokában várhatja az egy hét múlva esedékes paksi visszavágót.

LABDARÚGÓ LIGAKUPA
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–PAKSI FC 2–1 (2–1)
Debrecen, 1500 néző. V: Farkas Á. (Demeter J., Márkus T.)
DVSC: Novakovics – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Mardare – Czvitkovics (Farkas II B.), Varga J., Ramos, Yannick – Salami (Bódi, 70.), Coulibaly. Vezetőedző: Zdenek Scasny
PAKS: Csernyánszki – Heffler, Gévay, Fiola, Szabó J. – Bartha (Magasföldi, a szünetben), Sifter, Sipeki (Böde, a szünetben), Haraszti (Montvai, a szünetben) – Kiss T. (Mészáros I., 59.), Vári (Nagy I., 80.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Salami (13.), Yannick (41.), ill. Vári (23. – 11-esből)
Sárga lap: Simac (27.), Yannick (60.), Ramos (70.), Farkas II B. (90.), ill. Sipeki (31.), Gévay (25.), Sifter (85.), Fiola (91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik