NB II: sérülés miatt négyen hiányoznak a Budafokból a Soroksár ellen

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 09:21
Czérna Erik (Fotó: Boros Sándor/Budafoki MTE)
Dajka László, az NB II-ben szereplő Budafoki MTE vezetőedzője hat játékosára nem számíthatott az előző, ETO FC Győr elleni bajnokin, de ma, a Soroksár elleni találkozón is nélkülöznie kell sérülés miatt négy labdarúgóját – tudta meg a Nemzeti Sport.

A 20 éves jobbhátvéd, Biró Márk a közelmúltban az egyik edzésen csuklótörést szenvedett, míg a 23 esztendős középső védőnek, Nándori Botondnak eltört a jobb keze – a most futó bajnokságban ők várhatóan már nem léphetnek pályára. Egy harmadik hátvédnek, a 24 éves Horgosi Donátnak combizomszakadása van, amelyet szintén egy tréningen „szedett össze”, de ő nemsokára, talán már két hét múlva visszatérhet a pályára.  

A legsúlyosabb sérülést Czérna Erik szenvedte el a közelmúltban, a 20 éves támadónak elülső keresztszalag-szakadása lett, így hosszú hónapokat kell kihagynia; ebben a naptári évben várhatóan már nem játszhat. Czérna a Kisvárda kölcsönjátékosaként télen, fél évre érkezett Budafokra, de a sérülés miatt a XXII. kerületiek mezében már nem láthatják a szurkolók tavasszal.

Pozitívum budafoki részről, hogy Lorentz Mártonnak lejárt az eltiltása, így ő visszatérhet a keretbe a vasárnapi, Soroksár elleni bajnokin, amely 17 órakor kezdődik a Haraszti úton. A 33 ponttal a 13. helyen álló Budafok egyébként tavaly augusztus 19. óta nem nyert idegenben, a csapat célja megtörni ezt a rossz sorozatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik