Utolsó percekben szerzett góllal nyert a Szeged Csákváron

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 16:50
Budafoki sikere után otthon kapott ki a Csákvár (Archív fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában jó iramú, lüktető mérkőzést vívott a feljutásért küzdő Szeged a kiesés elől menekülő Csákvár otthonában, és az utolsó percekben gólt szerzett, így 1–0-s győzelmet aratott.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–1 (0–0)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Vörös Dániel, Vrbovszki Pál)
CSÁKVÁR: Zelizi –Szalai P., Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D. (Papucsek, 90.), Szakály D. (Fejős, 55.) – Tamás N. (Jablonszkij, 75.), Simon A. (Nagy Z., 55.), Gazdag V. (Gregor, 90.). Vezetőedző: Tóth Balázs
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Gajdos, a szünetben) – Palincsár (Nyári, 90+2.), Márkvárt, Zuigéber (Bíró B., 69.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Palincsár (89.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs: – Még szerencsénk sincs… Jól játszottunk a jó erőkből álló Szeged ellen, nem is tudom bántani a játékosaimat. A végén egyszer hibáztunk, és ezt a feljutásért harcban lévő gárda ki is használta.
Alekszandar Sztevanovics: – Tudtuk, hogy veszélyes ellenfél a Csákvár. Hiába van nehéz helyzetben, maximális odafigyelésre volt szükségünk ellene. Kis lépésekkel haladunk céljaink felé, nagy győzelmet arattunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nyomasztó szegedi mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, ám hiába birtokolták jóval többet a labdát a vendégek, igazi helyzetig nem jutottak el. Tíz perc elteltével felvette a meccs ritmusát a Csákvár, bátrabbá vált, és ez a játékrész közepén két életerős lövést eredményezett. Jó iramú, lüktető volt a játék, Simon András fejesénél pedig már bravúrra volt szüksége Molnár-Farkas Tamásnak ahhoz, hogy megőrizze hálója érintetlenségét. Sőt, a szünet előtt még egy nagy helyzet adódott a vendéglátók előtt, de a labda a léc fölött hagyta el a játékteret.

A folytatásra a középpályás Magyar Zsolt helyett a támadó Gajdos Zsolt jött ki a Szegednél, ami Alekszandar Sztevanovics elégedetlenségét fejezte ki. Nagy tempóban folytatódott a mérkőzés, de szemlátomást mindkét együttes nagyon megszervezte a védekezését. Az egyik oldalon Nagy Zoárd, a másikon Borvető Áron elől még a levegőt is elszívták a védők. A hajrában mindkét együttes mindent elkövetett a három pontot érő gól megszerzéséért, ami végül az utolsó előtti percben a szegedieknek sikerült, akik ezzel a győzelemmel továbbra is tartják a lépést a dobogósokkal. 0–1

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hazai pályán legutóbb november 5-én győzelmet arató Csákvár a feljutást érő második helytől csupán négy pontnyira található Szeged ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik