A Honvéd bánta, hogy egyetlen gól három pontot ért a Haladásnak

PUM ANDRÁSPUM ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 16:50
Nincs jó formában a Honvéd, Szombathelyről is pont nélkül távozott (Archív fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a Szombathelyi Haladás sok helyzetet dolgozott ki, és teljesen megérdemelten nyert a továbbra is halovány Budapest Honvéd ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ
SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD 1–0 (1–0)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1513 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szalai Dániel, Máyer Gábor)
HALADÁS: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla G. – Erdei C. (Csonka B., 82.), Szakály  A. – Horváth R. (Mohos, 70.), Rácz B., Csernik (Zvekanov, 72.) – Pintér F.  (Kelemen M., 70.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
HONVÉD: Tujvel – Keresztes N., Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Benkő (Haragos, 76.), Adorján (Nyitrai, 59.), Holman – Kerezsi, Eördögh, Simon B. (Lőrinczy, 59.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Jagodics M. (32.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Jovics: – Éretten futballoztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Sajnos nem sikerült megszereznünk a második gólt, ami eldönthette volna a meccset, így a hajrában nagyon kellett koncentrálnunk – de megoldottuk.
Csertői Aurél: – A Haladás játszott jobban, több lehetősége is volt, mi néha érthetetlen módon futballoztunk. A második játékrészben a lecsorgó labdákból adódtak helyzeteink. Mindent elmond, hogy a mezőny legjobbja a kapusunk volt.
 

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a szombathelyi csapat, sorra vezette támadásait – a meccs elején beszorult a Honvéd. Aztán a félidő derekára alábbhagytak a hazai rohamok, a vendégek is vezettek néhány támadást, ekkor már a kispestiek is többet birtokolták a labdát. A vasiak hamarosan ismét nekidurálták magukat, és Jagodics Márk fejes góljával – megérdemelten – megszerezték a vezetést. A félidő hátralévő része is a hazaiaké volt, akik több góllal is vezethettek volna.

A szünet után is a szombathelyiek uralták a játékot, szinte kétpercenként alakították ki helyzeteiket – Tujvel tartotta meccsben a kispestieket. Aztán Pálfinak kellett kétszer is nagyot védenie, de összességében a vasiak voltak kezdeményezőbbek, az ő akaratuk érvényesült. A hajrára változatos lett a meccs, habár a Haladás megérdemelt győzelmét nem fenyegette veszély. 1–0

 

PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hazai pályán hat meccse veretlen Haladás az ugyanannyi pontot szerző, az előző 11 mérkőzésén csak két győzelemig jutó Honvéd ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik