Négymeccses eltiltást kapott Hinora Kristóf, aki eltörte Merényi Ádám arccsontját

Vágólapra másolva!
2024.02.28. 09:41
Hinora Kristófot négy meccsre eltiltotta az MLSZ (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) februrár 27-i fegyelmi határozatából kiderül, hogy a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas játékosát, Hinora Kristófot négy meccsre eltiltották, amiért a Budafok középpályását, Merényi Ádámot úgy megütötte, hogy eltört az arccsontja.

A február 14-i, 0–0-s döntetlennel zárult találkozó 26. percében történt az eset, amiért Hinora csak sárga lapot kapott. A Budafok ezt érthető módon nehezményezte, ezért az MLSZ-hez fordult, amelynek a fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy négy meccsre eltiltja Hinorát. Az esettel kapcsolatban egyébként nemrégiben megszólalt a Vasas-játékos. Úgy fogalmazott: „Nagyon sajnálom az esetet, semmi szándékosság nem volt benne, soha senkinek nem okoznék sérülést. Egy szerencsétlen mozdulat volt, nem ütni akartam, csupán lerázni magamról a belém kapaszkodó hazai játékost, aki viszont pont úgy esett el, hogy arcon találtam. Rendkívül bánt ez az ügy, amikor tegnap megtudtam, hogy Merényi Ádám arccsonttörést szenvedett, sikerült beszélnem vele telefonon, újra bocsánatot kértem tőle, amit természetesen már a pályán is megtettem. Örülök, hogy műtéti beavatkozásra nincs szüksége, még egyszer elnézést kérek és mielőbbi visszatérést kívánok neki a pályára.” 

Két NB I-es egymeccses eltiltásról is döntött az MLSZ: a DVTK ellen kiállított Csongvai Áron (Fehérvár FC), valamint a Ferencváros asszisztensedzője, Vincenzo Sasso esetében. Utóbbit az Újpest elleni derbin (5–0) szankcionálták piros lappal.

A fegyelmi bizottság február 27-i határozatát ITT olvashatja el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik