NB II: eltört a játékos arccsontja, a Budafok az MLSZ-hez fordul – videó

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.16. 12:13
null
Merényi Ádám (Fotó: Budafoki MTE)
A labdarúgó NB II-ben érdekelt Budafoki MTE az MLSZ-hez fordul, miután a dél-budai együttes legutóbbi két meccsén a piros-feketék két meghatározó játékosa is súlyos sérülést szenvedett az ellenfél szabálytalanságainak következtében.

A Gyirmót elleni meccsen Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, míg a Vasas elleni találkozón Merényi Ádámot ököllel megütötték, és sajnos eltört az arccsontja.  A játékvezetők mindkét esetben érthetetlenül csak sárga lapot adtak a jogosan járó piros helyett”indokolta döntését a Budafok. A dél-budai együttes kiemelte, hogy a labdarúgó felépülési ideje várhatóan 5-6 hét lesz, hiánya így súlyos veszteség Erős Gábor vezetőedzőnek.

„A hétközi forduló mérkőzésén az ellenfél játékosa egy másik sportág mozdulatsorát alkalmazta másfél méterre a játékvezető szeme láttára, mivel ez a sportág az ökölvívás és annak is kesztyű nélküli változata, nem hiszem, hogy a sárga lap megfelelő válasz lett volna a labdarúgó tettére. Szeretném hangsúlyozni, hogy a sportolók védelme és a sérülések elkerülése a játékvezetők feladata is, azzal, hogy a megfelelő ítéletet hozzák meg ilyen szituációban. Négy napon belül két meghatározó játékosunk elvesztése sokkot jelent a számunkra. (...) A Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes vezetőinek is eljuttatjuk a videókat, valamint a fotókat, és a belátásukra bízzuk, hogy milyen következményeket eredményeznek ezek a számunkra fájdalmas jelenetsorok. Várjuk az MLSZ Játékvezetői Bizottságának a válaszát majd arról, hogy például Merényi Ádám esetében, bár a bíró közvetlen közelről látta az ökölvívásból jól ismert mozdulatot, vajon miért csak sárga lappal büntette a súlyos szabálytalanságot” – nyilatkozta a klubhonlapnak Filkor Attila, a piros-feketék sportigazgatója.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik