Majdnem egy félidőt emberhátrányban játszott, és megint nem nyert a Honvéd

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 16:51
Nagy várakozás előzte meg Tiszakécskén a Honvéd vendégjátékát (Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport)
A labdarúgó NB II 21. fordulójában a játéknap előtt 17. Tiszakécske a nyolcadik helyezett Budapest Honvédot fogadta. A mozgalmas, jó iramú mérkőzés összképe alapján mindkét csapat rászolgált az egy pontra, amely a közel 40 percet emberhátrányban játszó kispestiek számára értékesebb (1–1).

 

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ
TISZAKÉCSKEI LC–BUDAPEST HONVÉD 1–1 (1–1)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 750 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Baghy Csaba, Tőkés Róbert)
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Balázs B., Fodor F., Szőr, Valencsik – Cipf (Takács T., 72.), Zamostny (Vajda R., a szünetben), Szekér, Bertus – Torvund (Czékus, 66.), Kállai Z. (Kocsis D., 66.). Vezetőedző: Kis Károly
BP. HONVÉD: Tujvel – Kovács N., Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Keresztes N. (Simon B., 81.), Holman (Bocskay B., 90.), Adorján – Kerezsi (Eördögh, 81.), Bobál G. (Pekár I., 90.), Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Szőr L. (30.), ill. Bobál G. (26.)
Kiállítva: Krajcsovics (51.)
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Nyerni szerettünk volna, mert az egy pont nem kedvező számunkra. Jól kezdtük a mérkőzést, de nagy lehetőségeket szalasztottunk el. Az első félidőben lendületes volt a játék, mindkét csapat szerezhetett volna még gólt. Akkor volt több helyzetünk, mikor teljes volt a Honvéd létszáma. Sajnos nem voltunk elég kreatívak.
Csertői Aurél: – Az első félidőben mindkét félnek voltak lehetőségei, jó játék alakult ki. A végjátékban kellett volna egy villanás. A kiállítás után tíz emberrel még jobban játszottunk, az ellenfelünknek akkor nem volt lehetősége. Azt gondolom, hogy túlzott volt a kiállítás, és sok ítélettel nem tudtunk azonosulni. Látványosan a kárunkra tévedett a játékvezető.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kimondottan jó, élvezetes első félidőt láthatott a két szurkolótábor. A kécskeiek kezdték jobban a mérkőzést, és Kis Károly csapata már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, Cipf Dominik közeli lövését azonban Tujvel bravúrral védte. Az első gól a 26. percben esett, amikor Bobál Gergely egy szöglet után a rövidre érkezett, és a tiszakécskei kapuba fejelt. Nem kellett azonban sokat várniuk a tiszakécskei szurkolóknak az egyenlítésre. A 30. percben egy szöglet után Fodor csúsztatta meg a labdát a rövid oldalon, először még védett Tujvel, de a kipattanót Szőr a kapuba vágta. A félidő hátralévő részében is a hazai csapat maradt aktívabb, de újabb gólt már nem sikerült szereznie.

Az 51. percében emberelőnybe került a Tiszakécske. Krajcsovics Ábel szabálytalansága után egyből piros lapot mutatott fel a játékvezető. A kiállítás viszont a budapesti gárdát hozta fel, a második félidőben már nem találta a kispestieken a fogást a tiszakécskei csapat. Ennek köszönhetően összességében igazságos döntetlen született. 1–1

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy a 10 bajnoki óta nyeretlen Tiszakécske a Csertőivel még veretlen Honvéd ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik