Bacsa Patrik duplázott, a BVSC legyőzte a Budafokot

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 13:50
Kiegyenlített meccset nyert meg a BVSC (Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport)
A labdarúgó NB II 21. fordulójában a BVSC Bacsa Patrik duplájával már az első félidőben kétgólos előnybe került a Budafok ellen, és bár a vendégek a hajrában szépítettek, a zuglóiak 2–1-es győzelmükkel otthon tartották a három pontot.

 

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ
BVSC-ZUGLÓ–BUDAFOKI MTE 2–1 (2–0)
Budapest, Szőnyi út, 382 néző. Vezette: Takács Tamás (Szilágyi Norbert, Bertalan Dávid)
BVSC: Csenterics – Király Á. (Deutsch B., 87.), Vinicius, Hesz, Poór – Hidi P., Tóth K. – Mucsányi (Tóth M., 63.), Mitrovics (Szilágyi M., a szünetben), Ihrig-Farkas (Májer, 74.) – Bacsa P. (Kelemen P., 74.). Vezetőedző: Szekeres Tamás
BUDAFOK: Gundel-Takács – Bíró M. (Németh M., 40.), Horgosi (Fótyik, 71.), Lorentz, Kalmár O. (Pintér Á., 71.) – Csonka A., Soltész I. – Szerető, Vasvári, Czérna (Kovács D., 40.) – Elek (Horváth O., 71.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Bacsa P. (7., 34.), ill. Vasvári (78.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Fővárosi rangadót rendeztek a labdarúgó NB II-ben, a BVSC-Zugló hazai pályán igyekezett visszavágni a Budafoknak az őszi kétgólos vereségért. A vendégek kezdtek lendületesebben, mégis Szekeres Tamás együttese került előnybe a télen szerződtetett Bacsa Patrik fejesével (1–0). Az első félidő lüktető, lendületes játékot hozott, mindkét csapat bátran játszott, sokat próbálkozott, de a befejezésekbe többnyire hiba csúszott. Már Ihrig-Farkas Sebestyén is megtornáztatta Gundel-Takács Bencét, és Poór Patrik fejesénél sem hiányzott sok az újabb zuglói gólhoz. Bacsa Patrik viszont másodjára sem hibázott,  és közelről még a szünet előtt megduplázta a BVSC előnyét (2–0).

Akik hasonló iramot vártak a második játékrésztől, mint az elsőtől, bizonyára csalódtak, mert ekkor már jórészt a mezőnyben zajlott a játék, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A Budafok játékából hiányzott az átütőerő, a BVSC pedig elsősorban a védekezésre koncentrált, de így sem tudta kihúzni kapott gól nélkül, a szemfüles Vasvári Zoltán ugyanis szépített. A hajrában mentek előre az egyenlítésért a vendégek, ám a zuglóiak állták a sarat, és 2–1-re megnyerték a találkozót – ez volt a BVSC első olyan mérkőzése az idényben, amelyen gólt kapott, mégis győzött.

PERCRŐL PERCRE

(Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik