NB II: korábbi brazil utánpótlás-válogatott középpályást igazolt a Győr

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.31. 13:49
Boschilia a győriek legújabb szerzeménye (Fotó: eto.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a brazil Cortibia középpályását, a 27 éves Gabriel Boschiliát.

Az ETO FC Győr hivatalos honlapján megjelentek szerint a 27 éves Gabriel Boschilia az idény végéig szóló, hosszabbítási opciót is tartalmazó megállapodást kötött a klubbal. Boschilia posztját tekintve támadó középpályás, utánpótlás korú játékosként a brazil válogatottal szerepelt a 2013-as U17-es világbajnokságon, ahol hat találattal a második helyen zárt a góllövőlistán, s később az U20-as válogatottban is szerepelt – összesen 17 alkalommal pályára lépve a korosztályos válogatottakban.

Boschilia a Guaraninál kezdett futballozni, majd még ifistaként a Sao Paulo játékosa lett, s a 2014–2015-ös idényben itt is mutatkozott be a felnőttek között, majd 19 évesen felcsapott légiósnak és a francia élvonalban szereplő Monacóhoz igazolt, ahol három idényen át szerepelt, többek között Kylian Mbappéval, Radamel Falcaóval vagy éppen Bernardo Silvával játszott együtt, s 2017 nyarán francia bajnoki címet ünnepelhetett.

Megfordult a belga Standard Liégénél, s a francia Nantes-nál is, majd visszament a Monacóhoz, mielőtt hazaigazolt volna az Internacionalhoz, majd másfél éve a szintén élvonalbeli Coritiba játékosa lett, s innen – ingyen – igazolt a győriekhez. A Transfermarkt szerint Boschilla az 1.7 millió euróra becsült értékével nemcsak a Győr, de az egész NB II legértékesebb játékosa, s az NB I-ben is a 15. legértékesebbnek számítana. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik