Kimaradtak a zuglói ziccerek, a Kozármisleny három ponttal távozott a fővárosból

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.11.05. 12:50
null
Gyakori jelenet a mérkőzésről: kozármislenyi helyzet Csenterics (pirosban) kapuja előtt (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 14. fordulójában a BVSC-Zugló a Kozármislenyt fogadta. A mislenyiek az első félidőben tizenegyesből szereztek gólt, és ennek köszönhetően 1–0-s győzelmet arattak. 

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

BVSC-ZUGLÓ–HR RENT KOZÁRMISLENY 0–1 (0–1)
Budapest, Szőnyi út, 192néző.Vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Dobos Dávid)
BVSC: Csenterics – Benkő-Bíró, Nagy J., Hesz, Király Á. – Csősz R (Mitrovics, 64.)., Hidi P. – Gergely P. (Kelemen P., a szünetben), Szilágyi M., Horváth R. (Mészáros A., 77.) – Vernes.Megbízott vezetőedző: Kincses Ádám
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Gajág, Füredi, Turi – Nagy E., Kozics, Kirchner (Major S., 78.) – Molnár Á. (Nagy M., 64.), Horváth P. (Vajda R., 64.), Tóth Z. (Hegedűs M., 58.).Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Kirchner (15. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Kincses Ádám
: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben az ellenfél, a másodikban pedig mi domináltunk. Azt gondolom, a különbséget az jelentette, hogy a második játékrészben három-négy óriási lehetőségből nem tudtunk egyet sem kihasználni. Így sajnos nem tudtunk pontot szerezni.
Aczél Zoltán: – Az első félidő kifogástalan volt, nagyon sok helyzetünk volt, és nagyon jól futballoztunk. A szünetben már éreztem, hogy a könnyebb játszadozásból baj is lehet, ezt meg is mondtam a játékosoknak, de lett is, hiszen három alkalommal is ment a hazai csapat a kapusunkkal szemben, de mellé rugdosták a ziccereket. Ekkor erősen fogta a kezünket Fortuna. Jó első és botrányosan rossz második félidőt produkáltunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Két győztes meccsel a háta mögött fogadta a BVSC az élmezőnybe tartozó Kozármislenyt az NB II 14. fordulójában. Az egész napos esőzés ellenére a pálya állapota játékra alkalmas volt, és az előzetes félelmekkel ellentétben mindkét csapat képes volt jól felépített támadásokat bemutatni a kilencven perc során.

Az első félidőben egyértelműen kirajzolódott a két csapat közötti tudáskülönbség a vendégek javára, akik az első 30 percben sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb akciókat. Egy ilyen végén a 15. percben Horváth Péter elé került a labda a 16-oson belül, a támadó eltolta a labdát a hazaiak kapusa, Csenterics mellett, aki azonban késve érkezett, és elsodorta. A jogosan megítélt büntetőt Kirchner értékesítette, ez volt a nyolcadik találata a bajnokságban. A gólt követően is a vendégek támadtak többet, de Csenterics igyekezett javítani hibáját, és rendre útját állta a kozármislenyi kísérleteknek. Jegyezzük meg, hogy a hazaiak részéről is láthattunk szép támadásokat, sőt Horváth Roland még a kapuba is betalált, de a mislenyi védelmet dicséri, hogy az összes ilyen lehetőséget – Horváth gólját is – leshelyzet zárt le.

A második félidő elején a hazaiak nagyon közel jártak a gólszerzéshez, de egyszer sem tudták bevenni Lékai kapuját. Az 51. percben Nagy fejesét védte bravúrral a mislenyi kapus, majd egy perccel később Hesz fejese a gólvonal álló Gajág testében akadt el. Öt perc elteltével ismét BVSC-ziccert jegyezhettünk fel, Vernes passza után Szilágyi 11 méterről magasan a kapu fölé lőtt. Ezekkel a nagy helyzetekkel el is lőtte az összes puskaporát a hazai csapat, amely hiába próbálkozott, nem tudta megszerezni az egyenlítő találatot. A Kozármisleny tovább folytatta jó sorozatát, míg a BVSC két győzelem után újra kikapott. 0–1

14. FORDULÓ
November 5., vasárnap
Mosonmagyaróvár–Soroksár 0–2
BVSC Zugló–Kozármisleny 0–1
Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 2–2
Pécsi MFC–ETO FC Győr 0–1
Gyirmót FC Győr–Nyíregyháza 2–4
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budafok 1–0
Ajka–Tiszakécske 1–0
Csákvár–Siófok 1–0
November 6., hétfő:
20.00: Vasas–Budapest Honvéd

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr 14 10 2 2 34–15 +19 32
2. Nyíregyháza Spartacus 14 9 4 1 25–12 +13 31
3. Kozármisleny 14 8 3 3 25–15 +10 27
4. Vasas FC 13 7 3 3 29–15 +14 24
5. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 14 5 8 1 16–13 +3 23
6. FC Csákvár 14 6 2 6 15–13 +2 20
7. Kazincbarcika 14 4 8 2 17–13 +4 20
8. Soroksár SC 14 5 4 5 15–14 +1 19
9. Budafoki MTE 14 5 3 6 14–17 –3 18
10. Gyirmót FC Győr 14 4 6 4 20–20 0 18
11. Pécsi MFC 14 4 6 4 5–9 –4 18
12. Szombathelyi Haladás 14 4 5 5 17–20 –3 17
13. Budapest Honvéd 13 4 4 5 15–15 0 16
14. BVSC Zugló 14 4 3 7 11–20 –9 15
15. Tiszakécske 14 3 5 6 16–19 –3 14
16. BFC Siófok 14 3 3 8 12–21 –9 12
17. FC Ajka 14 2 2 10 7–19 –12 8
18. Mosonmagyaróvár 14 1 3 10 10–33 –23 6

 

A második félidő elején nagy volt a tűzijáték a vendégek kapuja előtt (Fotó: Árvai Károly)
A második félidő elején nagy volt a tűzijáték a vendégek kapuja előtt (Fotó: Árvai Károly)

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE! A Kozármisleny megőrizte korán megszerzett előnyét és begyűjtötte a három pontot a BVSC otthonában. Köszönjük figyelmüket!

90. perc: Mészáros kapott sárga lapot műesésért, majd Major is besárgult reklamálásért.

90. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Vajda végzett el szabadrúgást 19 méterről, az oldalvonal közeléből, keményen meglőtt labdáját Csenterics védte a a bal alsó saroknál.

84. perc: Vernes kapott sárga lapot.

Alább hagytak a nagy hazai rohamok, most már a vendégek többször felérnek a hazai kapu elé.

78. perc: Változtatott a vendégek edzője is. A gólszerző Kirchnert Major váltotta.

Horváth Roland (sárgában) előtt adódtak lehetőségek, de azok kihasználatlanul maradtak (Fotó: Árvai Károly)
Horváth Roland (sárgában) előtt adódtak lehetőségek, de azok kihasználatlanul maradtak (Fotó: Árvai Károly)

77. perc: Újabb csere hazai oldalon. Horváth helyére Mészáros érkezett.

64. perc: Csere mindkét oldalon. A BVSC-nél Csősz helyére Mitrovics érkezett. A vendégeknél Horváthot Vajda, míg Molnárt Nagy váltotta.

62. perc: Vernes lépett ki egy remek indítással, majd 12 méterről, éles szögből a kapu mellé lőtt.

59. perc: Vernes passza után Hidi lőtt kapura 20 méterről, Lékai könnyed vetődéssel hárított.

58. perc: Cseréltek a vendégek. Tóth helyére Hegedűs állt be

57. perc: Egy remek kontratámadást követően Vernes ugratta ki Szilágyit, aki zavartalanul tüzelhetett a kapuval szemben állva 11 méterre, lövése azonban méterekkel fölé szállt.

53. perc: Hidi kapott sárga lapot

52. perc: Jobb oldali szögletet követően Hesz érkezett üresen a hosszú sarokra, fejese a gólvonalon helyezkedő Gajág testéről pattant ki.

51. perc:Vernes beadását Nagy fejelte kapura, Lékai nagy bravúrral védett.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

A szünetben cseréltek a hazaiak, Kelemen érkezett Gergely helyére.

45. perc: Vége az első félidőnek, Kirchner találatával a vendégek vonulhatnak előnnyel az öltözőbe.

Vernes Richárd (sárgában) nem tudott kibontakozni a mislenyi védők szorításában (Fotó: Árvai Károly)
Vernes Richárd (sárgában) nem tudott kibontakozni a mislenyi védők szorításában (Fotó: Árvai Károly)

44. perc: Kirchner ugratta ki Horváthot, aki védője szorításában 13 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

42. perc: Horváth Roland lesről talált a Kozármisleny kapujába.

35. perc: Egy bal oldali támadás végén a tizenhatoson belülről játszott labdát kivágták a hazai védők, majd Kozics tizennyolc méterről a kapu fölé lőtt.

A vendégek sorra végzik el a sarokrúgásokat, ezekből viszont nem tudnak komolyabb helyzetet kialakítani.

21. perc: Horváth került ziccerbe a kapu előtt, de egy rossz átvétel miatt a védők blokkolni tudtak, majd Tóth lövését védte Csenterics

20. perc: Turi futott fel a balszélen, élesen középre passzolta a labdát, Tóth becsúszva lőtt, Csenterics azonban remek ütemben mozdult ki a kapuból és elakadt benne a labda.

19. perc: Egy mintaszerű kontrát után Kirchner passzolta ki a jobb szélre a labdát, Beke egy remek befelé cselt követően ballal vette célba kaput, Csenterics azonban könnyedén fogta a középre tartó lövést.

Kirchner újabb találata után ünnepelhettek a vendégek (Fotó: Árvai Károly)
Kirchner újabb találata után ünnepelhettek a vendégek (Fotó: Árvai Károly)

15. perc: GÓÓÓÓÓL! Kirchner végezte el a büntetőt és magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt, Csenterics balra vetődött.

14. perc: BÜNTETŐ! Mintaszerű kozármislenyi akció végén Csenterics lépett ki késve a kapujából és elsodorta a labdát már mellette eltoltó Horváthot.

3. perc: Jobb oldali akció végén a 16-oson belülre ívelt labdát Tóth csúsztatta kapura, Csenterics kiváló reflexmozdulattal ütötte ki a labdát.

2. perc: Egy hosszan előrevágott labdával kettő az egyben mehettek a hazaiak, de Horváth Roland túl sokáig várt a passzal és a védő lábában elakadt a labda.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

A BVSC tiszta sárgában, a Kozármisleny kék-fehérben játszik majd.

Nem lesz könnyű dolga a csapatoknak, hiszen a fővárosban reggel óta szinte megállás nélkül zuhog az eső. Igaz első ránézésre a pálya talaja nem tűnik tócsákkal telinek.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a legutóbbi két bajnokiját kapott gól nélkül megnyerő és már nem kiesésre álló, újonc BVSC-Zugló az idény meglepetéscsapata, a három forduló óta veretlen HR-Rent Kozármisleny ellen, amely az előtte álló Vasassal azonos pontszámmal áll a negyedik helyen.

ELŐZMÉNYEK

A fővárosiak már korábban búcsúztak a kupától, így ők a hétközi fordulóban nem voltak érdekeltek.

Remek formában vannak a zuglóiak, hiszen legutóbbi két mérkőzésüket egyaránt megnyerték, ezzel hosszú idő után a kiesőzónából is elmozdultak. Persze a Kozármisleny még mindig jobb szezont fut, hiszen a baranyaiak 13 fordulót követően a 4. helyen állnak, ráadásul hétközben a Magyar Kupában is továbbjutottak. Aczél Zoltán együttese szerdán a szintén másodosztályú Kazincbarcikát győzte le 4–2-re hazai környezetben, a legjobb 16 között pedig majd az élvonalbeli MTK ellen léphet majd pályára.

Különleges lehet a mai mérkőzés a BVSC kapusa számára.Csenterics Hammad Dany Adriánaz MTK és a Kozármisleny közötti kooperációs szerződés keretében a szezont még Kozármislenyben kezdte, azonban ott mindössze egyszer, a Győr elleni találkozón állt a kapuban. Csenterics szeptember elején a Pécs elleni bajnokin már a zuglóiak kapuját őrizte, ahonnan azóta is kirobbanthatatlan. Az MTK a szezon végéig adta kölcsön fiatal kapusát a fővárosi csapatnak.

A magyarfutball.hu adatbázisa szerint ez lesz a két csapat első tétmérkőzése egymás ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik