Videó: a játékvezető részesítette elsősegélyben a fejsérülést szenvedő ex-ETO-játékost

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.13. 14:16
null
Molnár Tamás és Vayer Gábor együtt várták az orvosi ellátást (Fotó: Kisalföld)
A kisalfold.hu hívta fel a figyelmet a múlt hétvégi Mezőörs–Koroncó megyei bajnoki történéseire. A hazaiak volt ETO-játékosa, Vayer Gábor összefejelt az ellenfél egyik futballistájával, és sokkot kapott – a játékvezető, Krasznai Roland részesítette elsősegélyben.

 

A beszámoló szerint a NB I-ben több mint 250 meccsen 56 gólt szerző Vayer Gábor a mérkőzés 30. percében fejelt össze koroncói ellenfelével, Molnár Tamással.

„Egyből látszott, hogy mind a ketten komolyan megsérültek. A vendégek játékosa ugyan megpróbált azonnal felugrani, a hazai labdarúgó, Vayer Gábor azonban szerintem sokkot kapott. Az eszméletét ugyan nem veszítette el, de nem nagyon tudta, hol van, mi történt vele. Horrorfilmeket idézően ömlött a fejéből a vér, szinte az egész arca véres volt” – idézte fel a sérülés perceit Krasznai Roland játékvezető, akinek aztán az elsősegélynyújtásból is ki kellett vennie a részét.

Vayer Gábor sebét harminc öltéssel kellett összevarrni (Fotó: Kisalföld)
Vayer Gábor sebét harminc öltéssel kellett összevarrni (Fotó: Kisalföld)

„A vendégek gyúrója érthetően a saját játékosukkal foglalkozott, ám a fiatal hazai masszőr valószínű megijedt a sok vértől, így én kezdtem el ellátni a hazai játékos sebét. Szerencsére néhány évvel ezelőtt Gyirmóton fizioterapeutaként, masszőrként is tevékenykedtem, így tudtam, mit kell csinálni. Nyomókötést tettem a csúnyán felszakadt sebre, hogy elálljon a vérzés, majd az egyik vendégjátékos, Vörös Torma Martin segítségével úgynevezett turbánt raktunk Gábor fejére. Közben a többiek hívták a mentőket, akik a két futballistához sietve érkeztek a helyszínre” – idézte a kisalfold.hu a játékvezetőt, aki a 46 éves labdarúgót még a kórházban felhívta.

„Gábor elárulta, hogy műteni kellett, nem volt elég csupán a sebet összevarrni, mert az közel volt a szeméhez és a homlokcsontja is kilátszott. Megköszönte a segítséget. Ma sem tennék másképp, s talán ez egy aprócska példa lesz arra, hogy a játékvezetők nem ellenségeik a játékosoknak, a csapatoknak, és talán közelebb hozza a két felet egymáshoz” – mondta Krasznai Roland.

Vayer Gábort hétfőn már hazaengedtek a kórházból – tudta meg a lap.

Fotó: Kisalföld
Fotó: Kisalföld

„Túl vagyok a sokkon, s bár nagyon csúnyán nézett ki a sérülés, s nyilván nyoma marad, több ideg is elszakadt a szemöldökömnél, talán annyira majd nem látszik meg az arcomon. Amúgy több lépcsőben, végül harminc öltéssel kellett összevarrni a sebet. Több kórházi szakember is azt mondta, ilyen sérülést még nem láttak. Sajnos ilyen is benne van a fociban, nem először sérültem meg komolyabban, de férfiként kell ezt is elviselnem. Annak azért örülök, hogy volt egy olyan illető, aki azonnal tudta, mit kell tennie. Hálás is vagyok a játékvezetőnek, s persze a kórházban dolgozóknak, akiknek ezúton is köszönöm a segítséget.”

Az összefejelésnél megsérült másik labdarúgó, Molnár Tamás is jobban van, neki a fejbőrét kellett „csupán” összevarrni – teszi hozzá a kisalfold.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik