Hiába a Csákvár fölénye, a Soroksár kétgólos győzelmet aratott hazai pályán

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 17:20
null
Simon András (fehérben) nem tudott érvényesülni a hazai kapu előtt (Fotó: Koncz Márton)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában a Soroksár SC az Aqvital FC Csákvárt fogadta. Az első félidőben a Csákvár birtokolta többet a labdát, de a második félidőben a feléledő Soroksár két gólt is szerzett, és 2–0-s győzelmet aratott.

 

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–0 (0–0)
Budapest,
Haraszti út, 350 néző. Vezette: Bana Gergely (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
SOROKSÁR:Holczer – Kaján, Króner, Valencsik, Vincze Á. – Katona M. (Varga I., 76.), Németh E. – Dobos Á. (Köböl, 66.), Sipos Z. (Gálfi N., 66.), Hajdú R. (Vogyicska Balázs, 76.) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 84.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
CSÁKVÁR:
Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs D., László N. (Nagy Z., 66.) – Farkas A. (Major M., 79.), Mészáros D. (Gazdag V., 66.), Szakály D. – Tamás N. (Juhász L., 55.), Simon A., Fejős (Baracskai, 55.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Hajdú R. (52.), Dragóner F. (85.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Az első félidő nem tetszett, a meleg mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét. Ma is bebizonyosodott, hogy nekem húsz játékosom van. A cserék ma ismét remekül szálltak be, bizonyíték erre Dragóner Filip pazar gólja, amellyel lezárta a mérkőzést.
Tóth Balázs:– Készültünk a Soroksár játékából, ami alapján ilyen mérkőzésre számítottunk. A gólig rendben is voltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos, ezeket kihagytuk. A végén kapott gól pedig eldöntötte a mérkőzés sorsát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első három fordulót veretlenül megvívó, hét pontot is szerző Soroksár azt a Csákvárt fogadta hazai pályán, amely eddigi három bajnokiját egyaránt hazai pályán játszhatta. Hiába azonban a hazai pálya, ezen a három találkozón a Csákvár csak egy győzelmet tudott aratni, így a hazaiak várhatták előnyösebb helyzetből a mérkőzést.

A Csákvár legutóbb 2019 októberében tudott győzni Soroksáron, így Tóth Balázs együttese igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a rossz sorozatuk megszakadjon. Az első félidőben jobbára a Csákvár birtokolta többet a labdát, de a játékrész egyetlen nagyobb védését Pécsi Árminnak, a vendégek kapusának kellett bemutatnia, miután Vincze Ádám vette célba a jobb felső sarkot. A Csákvár fölénye jobbára meddő volt, a 100. soroksári bajnokiján is túl levő Holczer Ádámnak nem akadt munkája az első félidőben. Tegyük hozzá, hogy a csákvári Farkas Aurél többször is közel járt a gólszerzéshez, de fejesei rendre elkerülték a kaput.

A második félidő az első félidőhöz hasonlóan kezdődött, a Csákvár igyekezett többet birtokolni a labdát, de veszélyes lehetőségekig ezúttal sem jutott el. Ellenben a Soroksár rögtön az első nagyobb helyzetét gólra váltotta. Az 52. percben Hajdú Roland kapott labdát a 16-os bal oldali sarkánál, majd két cselt követően gyönyörűen tekert a bal felső sarokba. A Csákvár a továbbiakban főleg beadásokkal próbált veszélyeztetni, de Holczernek egyedül a 83. percben kellett nagyot védenie Nagy Zoárd fejese után. A hajrában az egyre jobban kinyíló vendégek ellen sorra vezette a veszélyesebbnél veszélyesebb kontrákat a Soroksár, amely Dragóner Filip góljával a 85. percben tett pontot a mérkőzés végére. 2–0

4. FORDULÓ (augusztus 16.)
Mosonmagyaróvár–Ajka 0–2
Soroksár–Csákvár 2–0
Budafok–BVSC Zugló 2–0
Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza 1–1
PMFC–Vasas 0–0
Kazincbarcika–Siófok 1–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 1–1
ETO FC Győr–Kozármisleny 2–1
Budapest Honvéd–Tiszakécske 2–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr 4 4 11–4 +7 12
2. Budafoki MTE 4 3 1 6–1 +5 10
3. Soroksár SC 4 3 1 6–2 +4 10
4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4 2 2 6–4 +2 8
5. Pécsi MFC 4 2 2 2–0 +2 8
6. Budapest Honvéd 4 2 1 1 5–4 +1 7
7. Kozármisleny 4 2 2 6–5 +1 6
8. Nyíregyháza Spartacus 4 1 3 4–2 +2 6
9. Kazincbarcika 4 1 2 1 4–2 +2 5
10. Tiszakécske 4 1 2 1 5–5 0 5
11. FC Ajka 4 1 2 1 3–3 0 5
12. Vasas FC 4 1 1 2 8–6 +2 4
13. FC Csákvár 4 1 3 6–8 –2 3
14. BVSC Zugló 4 1 3 2–8 –6 3
15. Gyirmót FC Győr 4 2 2 4–6 –2 2
16. BFC Siófok 4 2 2 2–5 –3 2
17. Szombathelyi Haladás 4 1 3 3–8 –5 1
18. Mosonmagyaróvár 4 4 1–11 –10 0

 

A sötét mezes Soroksár harmadik győzelmét aratta a bajnokságban (Fotó: Koncz Márton)
A sötét mezes Soroksár harmadik győzelmét aratta a bajnokságban (Fotó: Koncz Márton)

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE! A Soroksár újabb győzelmet aratott hazai pályán és négy forduló után is veretlen a bajnokságban. Köszönjük figyelmüket!

90. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

89. perc: Vincze verte meg a védőjét, majd az alapvonal közeléből Vogyicskához passzolt, aki nem találta el jól labdát, amely elszállt a kapu előtt.

85. perc: GÓÓÓÓÓL! Egy hosszan előre ívelt labdát követően Dragóner és Gálfi kényszerítőzött egymással, előbbi végül Papucsek szorításában kapura tört és 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–0!

84. perc: Soroksári kontra végén Vogyicska tartott meg a labdát a 16-os bal sarkának közelében, de lövés helyett cselezett, majd Vinczéhez passzolt, aki lendületből a kapu fölé pörgette a labdát.

84. perc: Cserélt a Soroksár, Dragóner érkezett Lovrencsics helyére.

83. perc: Gazdag Vajk bal oldalról érkező beadása után Nagy Zoárd nyolc méterről fejelt kapura, Holczer Ádám nagy bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát.

81. perc: Gazdag passza után Nagy kerülte meg a védőjét, majd 18 méterről kapura lőtt, de Holczer védeni tudott.

80. perc: Gálfi vezette fel a labdát a jobb szélen, majd 15 méterről kapura lőtt, de Pécsi védeni tudott.

79. perc: Cserélt a Csákvár, Major érkezett Farkas helyére.

77. perc: Lovrencsics tartott rá Papucsek lábára, sárga lap.

76. perc: Kettőt cserélt a Soroksár, Katona helyére Varga, Hajdú helyére Vogyicska állt be.

72. perc: Juhász beadása után Simon magasabbra ugrott védőinél, de a kapu fölé fejelte a labdát.

Németh Erik (feketében) ma is biztos pont volt a soroksári középpályán (Fotó: Koncz Márton)
Németh Erik (feketében) ma is biztos pont volt a soroksári középpályán (Fotó: Koncz Márton)

69. perc: Farkas Aurél kapott sárga lapot.

66. perc: Kettőt cserélt a Csákvár, Mészáros helyére Gazdag, László helyére Nagy állt be.

66. perc: Kettőt cserélt a Soroksár, Dobos helyére Köböl, Sipos helyére Gálfi állt be.

57. perc: Dobos rántotta le a pálya közepén Lászlót, sárga lap.

55. perc: Kettőt cserélt a Csákvár, Tamás helyére Juhász, Fejős helyére Baracskai állt be.

52. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezetést szerzett a Soroksár! Lovrencsics vett le mellel egy labdát a csákvári térfél közepén, majd kiugratta Hajdút, aki két szép csellel betört a 16-oson belülre és 15 méterről a bal felső sarokba lőtt. 1–0!

Volt dolguk a soroksári védőknek, hiszen a világos mezes vendégek többet birtokolták a labdát (Fotó: Koncz Márton)
Volt dolguk a soroksári védőknek, hiszen a világos mezes vendégek többet birtokolták a labdát (Fotó: Koncz Márton)

49. perc: Szakály remekül ugratta ki Tamást, aki kicsit önzetlennek bizonyult és éles szögből kapura lőtt, Holczer könnyedén védett.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés, egyik csapat sem cserélt a szünetben.

45+1. perc: Vége az első félidőnek. A Csákvárnál volt többet a labda az első félidőben, de igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, a kapusoknak gyakorlatilag alig akadt védenivalójuk.

45. perc: Egy perc hosszabbítás következik.

35. perc: Hajdú passza után Vincze 19 méterről lőtte a kapu fölé a labdát.

34. perc: Jobb oldalról beívelt labdára Farkas érkezett középen, de kicsit magas volt neki a beadása, így csak a kapu fölé tudott fejelni.

Szakály Dénes (10) nem tudott csapata vezére lenni (Fotó: Koncz Márton)
Szakály Dénes (10) nem tudott csapata vezére lenni (Fotó: Koncz Márton)

29. perc: Szépen felépített soroksári támadás végén Lovrencsicset keresték a kapu előtt, de Papucsek észnél volt és tisztázni tudott.

28. perc: Egy rossz kirúgás után Simon került helyzetbe a soroksári kapu előtt, de a kilépő Holczer megszerezte a labdát.

28. perc: Jobb oldali, csákvári szögletet követően mindenki mellett elszállt a labda, a hosszú oldalon üresen érkezett Farkas, de a kapu fölé fejelt.

24. perc: IVÓSZÜNET

23. perc: Németh csúszott rá keményen, és feleslegesen Mészáros lábára, sárga lap.

20. perc: A Csákvár 16-osa előtt járatta a labdát a Soroksár, majd Vincze vállalkozott lövésre 19 méterről, Pécsi azonban védeni tudott.

14. perc: Nem tudta bejátszani a labdát a 16-oson belülre a Csákvár, végül Simon 18 méterről a kapu fölé lőtt.

8. perc: Jobb oldali csákvári akció végén a 16-oson belülre ívelt labdát a hátrafelé mozgó Farkas fejelte a kapu fölé.

2. perc: Dobos két jó csel után Hajdúhoz passzolt, aki a 16-os bal oldali sarkának közeléből a bal felső sarok mellé lőtte a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Csákvár indította útjára a labdát.

A kezdés előtt Holczer Ádámot köszöntötték, aki a BVSC elleni bajnokin lépett pályára 100. alkalommal a Soroksár színeiben.

Érkeznek a pályára a csapatok, a Soroksár tiszta feketében, a Csákvár tiszta fehérben játszik majd.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hétpontos, még veretlen Soroksár az eddig mindháromszor otthon játszó, ám csak három pontot begyűjtő Aqvital FC Csákvár ellen.

ELŐZMÉNYEK

Lipcsei Péter, a Soroksár mestere már jobban megkeverte a csapatot. Bekerült Németh Erik, Sipos Zoltán, Hajdú Roland és Vincze Ádám is, kikerült Pintér Dominik, Vass Ádám, Köböl Krisztián és Gálfi Norbert is.

Tóth Balázs, a Csákvár vezetőedzője mindössze egy helyen változtatott a hétvégi, Győr elleni kezdőcsapatához képest. A támadósorban Nagy Zoárd helyére Simon András került be.

Amagyarfutball.hu adatbázisaszerint a két csapat ezidáig 17 másodosztályú bajnoki mérkőzést játszott egymással. Ezeken négy soroksári és hét csákvári siker született, hat alkalommal döntetlent játszottak a felek. Hazai pályán a mérleg azonban a Soroksár felé billen, hiszen a fővárosban lejátszott kilenc mérkőzésból mindössze kettőt tudott megnyerni a Csákvár, négy alkalommal döntetlen született és háromszor a Soroksár diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik