A 96. percben mentett pontot a Soroksár a Csákvár ellen

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 17:20
null
Kártik Bálint mesteri góljával a szünetben vezetett a Csákvár (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában kimondottan izgalmas, jó iramú meccset vívott egymással a Soroksár és a Csákvár. A vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, ám a paprikássá váló hajrában a hazaiak akarását az utolsó pillanatban siker koronázta, a 96. percben szerzett Lőrinczy-góllal sikerült kialakítaniuk a 2–2-es végeredményt.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–2 (0–1)
Szamosi Mihály Sporttelep, 400
néző. Vezette: Zimmermann Márió (Berényi Ádám, Punyi Gyula)
SOROKSÁR: Kovács M. – Nagy O., Kékesi, Valencsik (Ikonomou, 30.), Csontos – Haris, Hudák – Ternován (Pintér D., 66.; Vági, 84.), Lőrinczy, Hajdú R. (Hegyi, 84.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
AQVITAL: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László N. – Mészáros D. (Kocsis D., 77.) – Gazdag V., Kártik (Magyar Zs., 39.) – Tamás N. (Torvund, 58.), Janyickij, Baracskai (Fejős, 58.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Kártik (0–1) a 3., Lovrencsics B. (1–1) a 68., Vaskó (1–2) a 77., Lőrinczy (11-esből, 2–2) a 96. percben
Kiállítva: Csontos (reklamálásért) a 63., Kocsis D. (rátartott Pintér lábára) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Egész héten arről beszéltünk, hogy nem szabad félvállról venni a mérkőzést, mert a csapat felállított egy mércét. Az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, a másodikban nyújtott teljesítményért le a kalappal. Ebből erőt kell merítenünk.
Tóth Balázs: – Soroksárról elhozni egy pontot jó eredmény. Az más kérdés, hogy nehéz átélni, mikor a kilencvenhatodik percben veszítünk pontokat. Azért látszott, hogy nálunk a fiatalok nincsenek hozzászokva ehhez a légkörhöz.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés előtt, az öltözőfolyosón a vendégek szakvezetője, Tóth Balázs úgy nyilatkozott, hogy – miként Szombathelyen az első fordulóban – igyekeznek ismét meglepni vendéglátójukat. A kérését annyira megfogadták tanítványai, hogy a harmadik percben ezúttal is megszerezték a vezetést. A gól előtt Kártik Bálint 50 méteren keresztül vezette úgy a labdát, hogy a védők nem támadták meg, folyamatosan csak hátráltak előle. A vendégek csapatkapitánya pedig köszönte a lehetőséget, és 18 méterről mesteri tekeréssel kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). A hazaiak egészen a félidő feléig nem tértek magukhoz a sokkból, attól kezdve viszont nagy nyomás alá helyezték a csákvári kaput, ám igazából csak egyetlen lehetőségük adódott. Lovrencsics Balázs azonban – igaz, kicsit a háta mögé pattant a labda – öt méterről nem találta el a kaput.

A fordulás után nagy erőket mozgósított a hazai együttes, ám sokáig úgy tűnt, képtelen lesz a kapuba találni. Bő egy óra elteltével ráadásul Csontos Dominik fegyelmezetlenségével még nehezebb helyzetbe hozta csapatát. Lovrencsics Balázs küzdenitudása, illetve remek lövése azonban néhány perc elteltével mégis megérdemelt egyenlítést eredményezett a Soroksár számára (1–1). A hajrá újabb fordulatokat tartogatott. Előbb Vaskó Tamás fejelt gyönyörű gólt (1–2), majd az alig két perce pályán lévő Kocsis Dominik állíttatta ki magát durva belépőjével. A vendégek már-már elkönyvelték a győzelmet, amikor a 96. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, s bár Auerbach Martin hozzáért Lőrinczy Attila lövéséhez, hárítani nem tudott. A középkezdésre pedig már nem volt idő. 2–2

3. FORDULÓ
Augusztus 14.
Tiszakécskei LC–Diósgyőri VTK 1–2
Soroksár SC–Aqvital FC Csákvár2–2
Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr2–1
Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia2–0
MTK Budapest–Dorogi FC5–2
Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre0–1
Kolorcity Kazincbarcika SC–Budafoki MTE2–1
Pécsi MFC–Credobus Mosonmagyaróvár2–1
FC Ajka–HR-Rent Kozármisleny4–2
BFC Siófok–Nyíregyháza Spartacus FC1–0

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest32110–6+47
2. Soroksár SC3217–4+37
3. Pécsi MFC3215–3+27
4. Szombathelyi Haladás3214–2+27
5. Gyirmót FC Győr3218–2+66
6. Békéscsaba 1912 Előre3217–2+56
7. FC Ajka3218–4+46
8. BFC Siófok3212–1+16
9. Kazincbarcika3215–7–26
10. FC Csákvár3124–3+15
11. Szentlőrinc SE31115–7–24
12. Mosonmagyaróvár3123–4–13
12. ETO FC Győr3123–4–13
12. Diósgyőri VTK3123–4–13
15. Kozármisleny3126–8–23
16. Tiszakécske3123–5–23
16. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3123–5–23
18. Budafoki MTE3123–7–41
19. Nyíregyháza Spartacus330–3–30
20. Dorogi FC333–11–80
A fehér mezes Soroksár az utolsó utáni pillanatokban mentette döntetlenre a mérkőzést (Fotó:Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A fehér mezes Soroksár az utolsó utáni pillanatokban mentette döntetlenre a mérkőzést (Fotó:Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek.

96. perc: Kapu előtti kavarodás végén Lovrencsics elesett a tizenegyespontnál. Büntető! Lőrinczy Attila lövésébe ugyan beleért Auerbach, a kezéről a bal sarokba pattant a labda. A játékvezető a tizenegyes után azonnal lefújta a mérkőzést, 2–2.

95. perc: Torvund kapott sárga labdát visszahúzásért.

94. perc: Lovrencsics Balázs mellre vett egy labdát a jobbösszekötő helyén, majd tíz méterről a léc fölé bombázott.

Hat perc a hosszabbítás!

90. perc:Hudák könyökölte le Fejőst, megúszta sárgával.

87. perc:Murka kapott sárga lapot időhúzásért.

84. perc: Kettős hazai csere: Pintér helyére Vági, Hajdú helyére Hegyi érkezett.

81. perc:Kocsis Dominik úgy rúgott össze Pintér Dominikkal, hogy eltalálta ellenfele lábát is. A közelben álló játékvezető azonnal kiállította a néhány perce pályára lépett csákvárit.

77. perc: GÓL!!! Magyar Zsolt jobb oldali szögletét Vaskó Tamás igazi felhőfejessel fejelte a bal sarokba, 1–2.

77. perc:Mészáros Dávid helyére Kocsis Dominik érkezett a vendégeknél.

76. perc: Fejős bal oldali beadását Pintér csak nagy nehezen tudta szögletre menteni.

69. perc:Ivószünet.

68. perc:GÓL!!! Lovrencsics egy előre vágott labdára a felezővonalról indult, három védő gyűrűjében kapura fordult, és 18 méterről, középről, jobbal kilőtte a bal alsót, 1–1.

66. perc: Hazai csere: Ternován helyére Pintér érkezett.

63. perc:Csontos Dominik nehéz helyzetbe hozta csapatát, felesleges reklamálásáért azonnali piros lapot kapott.

61. perc: Fejős Áron kapott sárga lapot.

60. perc: Vaskó hozta nehéz helyzetbe hazaadásával Auerbachot, aki nem is tudta elrúgni a felé guruló labdát, eltalálta Lőrinczyt. A lepattanóra érkező Karacs és Lovrencsics ütközött, a hazaiak csatára elesett, de a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

58. perc: Kettős csákvári csere: Tamás helyére Torvund, Baracskai helyére Fejős érkezett.

53. perc: László indításával Janyickij lódult meg a bal oldalon, majd ütközött Ikonomouval és látványosan feldobta magát. A játékvezető sárga lappal jutalmazta a hazai védő szerelését.

49. perc: A góllövőlistát három találattal vezető Lőrinczy Attila közel állt hozzá, hogy növelje góljai számát, de 20 méteres bombája centikkel elkerülte a csákvári kaput.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Zimmermann Márió játékvezető lefújta az első félidőt.

45+3. perc: Mészáros 23 méteres lövését Kovács ujjheggyel tornázta a léc fölé.

Négy perc a hosszabbítás.

41. perc: Mekkora helyzet maradt ki... Csontos átadása után Hajdú a balösszekötő helyéről kapura lőtt, Auernach kitenyerelte, Lovrencsics azonban az ötösről nem tudta az üres kapuba kotorni a labdát.

39. perc: Kényszerű csere a vendégeknél is, a megsérült Kártik helyére Magyar érkezett.

37. perc: Hudák 25 méterről tesztelte Auerbachot, de a vendégek kapusának nem okozott gondot a lövés.

30. perc: Kényszerű hazai csere: a megsérült Valencsik Dávidot Ikonomou Konstantinos váltja.

28. perc: Az első veszélyes hazai támadás, Ternován száguldott el a jobb szélen, az alapvonalról keményen középre lőtte a labdát, Karacs az utolsó pillanatban mentett szögletre Lovrencsics elől.

24. perc: A rekkenő hőségre való tekintettel a játékvezető ivószünetet rendelt el.

A vendég csákváriak néhány húzásból rendre gyorsan felértek a soroksári kapu elé (Fotó:Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A vendég csákváriak néhány húzásból rendre gyorsan felértek a soroksári kapu elé (Fotó:Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

21. perc: Janyickij kínálta fel lövésre a labdát Mészáros Dávidnak, a 20 méteres, bal sarokra tartó lövést Kovács biztosan fogta.

18. perc: Baracskai a bal oldalról okosan gurított a mellette érkező Kártik el, aki azonban a lövés pillanatában elcsúszott...

12. perc: Vaskó meredek indításával Tamás futotta le Csontost, az ötös jobb sarkánál Janyickijhez passzolt, aki azonban elforgolódta a kínálkozó lehetőséget.

6. perc: Lőrinczy lépett ki a balösszekötő helyén, éles szögből, 10 méterről rátűzte, Auerbach szögletre mentett.

3. perc: GÓL!!! Kártik szerzett labdát a saját térfele közepén, végig vitte az egész pályán, majd a behátráló védők asszisztálása mellett, 18 méterről, jobbal, középről mesterien tekert a bal alsó sarokba, 01.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak tiszta fehérben, a vendégek kékben léptek pályára.

A két együttes eddig 15 alkalommal találkozott bajnoki mérkőzésen az NB II-ben, hétszer csákvári, négyszer soroksári siker született, míg négy alkalommal döntetlennel ért véget az összecsapás.

Mindkét csapat jó rajtot vett – a Soroksár 6, a Csákvár 4 pontot gyűjtött az első két fordulóban –, így nem véletlen, hogy a szakvezetők bíznak eredetileg tervezett tizenegyükben. Lipcsei Péter egy helyen kényszerből váltott Diósgyőrben diadalmaskodó gárdáján: Lisztes Krisztiánt ezúttal nem kapta meg a Fraditól, helyette Nagy Olivér került a kezdőbe. Ugyanakkor Tóth Balázs a harmadik fordulóban harmadszor szavazott bizalmat ugyanannak a tizenegy játékosnak.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hibátlanul rajtoló Soroksár a két forduló alatt négy pontot szerző Csákvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik