NB II: Mezőkövesdről igazolt jobbhátvédet a DVTK

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 12:19
null
Farkas Dániel a Mezőkövesd után a DVTK-ban folytatja (Fotó: Kovács Péter)
Farkas Dániel személyében rutinos jobbhátvédet igazolt Mezőkövesdről a labdarúgó NB II-ben szereplő DVTK – számolt be róla a klub honlapja.


A vajdasági Farkas Dániel szülővárosában, Zentán kezdett futballozni, majd Szabadkára igazolt, ahol 19 évesen mutatkozott be a szerb élvonalban. Négy és fél év alatt 108 bajnokin és 11 kupameccsen lépett pályára, majd 2017 februárjában Tomiszlav Szivics hívására Mezőkövesdre igazolt. A kék-sárgáknál öt és fél év alatt folyamatosan alapembernek számított, összesen 133 bajnokin lépett pályára. Emellett 17 kupameccsen is játszott, köztük a 2020-as kupadöntőn.

A 29 éves Farkas Dániel elsődleges posztja a jobbhátvéd, de el tudja látni a bal oldali védő feladatát is. A csapatba építését segíti, hogy már szerepelt egy együttesben Csirmaz Istvánnal, aki Mezőkövesden ezeken a mérkőzéseken feljebb lépett, és a védekező Farkas Dániel előtt játszotta be a pálya jobb oldalát.

Az elmúlt öt és fél évben Mezőkövesden játszottam, elmondhatom, hogy közelről ismerem a DVTK-t és az itteni közeget – mondta Farkas Dániel. – Hasonlóan hosszú távra tervezek Diósgyőrben is, amihez sikereket kell elérni. Bízom benne, hogy feljutunk, és akkor még sokszor átélhetem azt a hangulatot, ami akkor ellenfélként fogadott, és újabb kellemes élményekkel gazdagodok. A beilleszkedéssel nem lesz gond, mert a csapatból több emberrel játszottam már együtt.”

Farkas Dánielen elvégeztek minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot, majd aláírta szerződését.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston (DVSC), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás),Lukács Dániel(Kecskemét),Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Orosz Marcell(DEAC – kölcsönből vissza), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs(PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Bokros Szilárd(PAFC – kölcsönből vissza),Borsos Vilmos(Paks – kölcsönből vissza),Dejan Karan(visszavonult),Kocsis Dominik(Bp. Honvéd – kölcsönből vissza),Lucas(brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Polgár Kristóf (?),Rotem Keller(izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik