NB II: a korábbi válogatott támadó Kaposváron kötött ki

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.13. 07:15
null
Farkas Balázs a Kaposvárnál folytatja (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe – a kép archív)
Bejelentette a 32 éves korábbi válogatott támadó, Farkas Balázs érkezését a labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi. A játékos szerdán már be is mutatkozott új csapatában, a Tállya elleni kupameccsen.



Farkas Balázzsal fél évre szóló, opciós szerződést kötött a Kaposvár. Bár a támadó leigazolását csak most jelentette be a somogyi klub, a játékos szerdán, a Tállya elleni Magyar Kupa-meccsen (5–3) már be is mutatkozott új csapatában, kezdőként 65 percet játszott.

A 32 éves játékos pályafutása során szerepelt Nyíregyházán, a Videotonban, Debrecenben, Győrben, Balmazújvárosban, az MTK-ban, a ZTE-ben és Soroksáron is, illetve légióskodott az ukrán Dinamo Kijevben. Egy éve, 2020. február elején az NB II-es Haladáshoz igazolt, ahol azonban összesen csak kilenc bajnokin lépett pályára.

A magyar válogatottban korábban háromszor lépett pályára, 2006-ban Kanada, míg 2007-ben Lettország és Montenegró ellen. A Debrecennel és a Győri ETO-val is NB I-es bajnok lett.

Legutóbb Szombathelyen játszottam, ahová akkor szerződtem, amikor a klub a kiesés ellen harcolt – mondta a klubhonlapon Farkas Balázs. – A bennmaradást sikerült elérni, így meghosszabbítottam a szerződésemet. Az ősszel aztán sérülés miatt csak keveset tudtam játszani, ezért is váltottam. A pályafutásomnak sajnos visszatérő motívuma a sérülés, de amikor egészséges vagyok, akkor a hasznára tudok válni egy NB II-es csapatnak. Örültem a Rákóczi megkeresésének, Várhidi Péter személyének is döntő szerepe volt abban, hogy a Kaposvárt választottam. Bízom benne, hogy jó irányt veszünk, és jó folytatás következik a klub életében. Van még hátra tizenöt bajnoki, minden erőnkkel azon leszünk, hogy nyerjük a meccseket és ne kelljen a vonalat nézegetnünk."

Farkason kívül a somogyi klub átigazolta a legutóbb a Mol Fehérvár II-ben futballozó Zólyomi Dávidot is, aki a „fiatalszabálynak” megfelelő labdarúgónak számít. A 19 esztendős középpályás egy évre kötelezte el magát a Kaposvárhoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZINÁL
Érkezők: Bartos Julián (Cegléd), Bánki Márton (FTC – kölcsönbe), Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK Budapest – kölcsönbe, legutóbb Békéscsaba, kölcsönben), Dvorschák Gábor (ETO FC Győr), Farkas Balázs (Haladás), Lakatos Csaba (Kisvárda), Zólyomi Dávid (Mol Fehérvár II), Zsirai Martin (Pápai Perutz)
Távozók: Borbély Ákos (Szekszárd), Bonnyai Márk (Nagyatád), Földi Botond (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Laky László (?), Rabil Godzsajev-Telmán (ukrán-magyar, ?), Tratnyek Dániel (Szekszárd), Varjas László (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Varjas Zoltán (Mezőkövesd – kölcsönből vissza, onnan BFC Siófok – kölcsönben)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik