Vasas: tulajdonosváltás a futballklub élén – hivatalos

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.12.20. 13:54
null
Tulajdonost váltott a Vasas futballcsapata (Fotó: vasasfc.hu)
A Vasas SC közvetítésével Jámbor János értékesítette többségi tulajdonrészét, így a jövőben Nagy György, Vasas-kötődésű nagyvállalkozó és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa közösen működtetik tovább a Vasas felnőttlabdarúgását – írja a klub hivatalos honlapja.

Az eddigi többségi tulajdonos, Jámbor János döntését követően a Vasas SC közvetítésével pénteken üzletrész-adásvételi szerződést köttetett a Vasas Futball Kft. többségi tulajdonjogának átvételét illetően.

Ennek értelmében Jámbor János 99 százalékos tulajdonrészét Nagy György vállalkozó 79 százalékban, és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója 20 százalékban vásárolta meg. A további egy százalék változatlanul az anyaegyesületnél marad. A tulajdonosváltással egy időben a taggyűlés Nagy Miklóst választotta meg a Vasas FC ügyvezető igazgatójának.

Jámbor János 2016-ban kötött 5 évre szóló szindikátusi megállapodást a Vasas SC-vel a felnőtt-labdarúgócsapat működtetését illetően. A korábbi tulajdonos idén ősszel viszont jelezte, hogy immár végérvényesen megválna tulajdonrészétől, és ha lehetőség nyílik rá, akkor közös megegyezéssel, idő előtt felmondaná az érvényben lévő szerződést.

Nagy György, az új többségi tulajdonos így nyilatkozott az adásvételi szerződés aláírását követően a klub hivatalos honlapjának.

„A Vasas-család tagjaként nagy lelkesedéssel vágok bele ebbe az új feladatba. A tulajdonosi funkciókat Nagy Miklós akadémiai tulajdonos szakértelmére alapozva fogjuk megvalósítani, aki befektetőpartnerként a futballklubban társult hozzám. Bízom abban, hogy ezt a nagy múltú egyesületet régi rangjára tudjuk ismét emelni.”

Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója hosszú távra tervez a klubnál.

Kézenfekvő az a szervezeti felépítés, hogy a Vasas felnőtt- és utánpótlás-labdarúgása egységes tulajdonosi háttérrel, valamint egy kézben lévő sportigazgatói vezetéssel működjön. Számomra a résztulajdonlásnál is motiválóbb körülmény, hogy – a Vasas elnökségének megtisztelő előzetes támogatását élvezve – az új többségi tulajdonos felkért a Vasas Futball Club klubigazgatói feladatainak ellátására. Így hosszú idő után ismét egy kézbe kerül a Vasas felnőtt- és utánpótlás-labdarúgásának stratégiai és operatív irányítása. Ez fontos mérföldkő lehet a klub életében és alapját képezheti a hosszú távú, nyugodt és eredményes munkának. Ez a vezetési struktúra lehetővé teszi az egységes, erős, biztos alapokon nyugvó klubmodell kialakítását, a klub jövőképét jelentő utánpótlásképzés és a felnőttfutball szakmai munkájának összehangolását. A Vasas szurkolóinak megígérem, mindent elkövetek annak érdekében, hogy a Vasas Futball Club ismét a tradícióihoz méltó helyet foglalja el a futballtérképen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik