NB II: kikapott a PAFC, a Soroksár győzött a rangadón és élre állt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.19. 14:00
null
A Puskás hálójában a fehér mezes szolnokiak győztes gólja (Fotó: Földi Imre)
Vasárnap kilenc mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 21. fordulójában. A forduló előtt listavezető Puskás Akadémia 1–0-s vereséget szenvedett a Szolnok otthonában, így át kellett adnia vezető pozícióját a Soroksárnak, amely a játéknap rangadóján 1–0-ra megverte a Kisvárdát. A Vác okos játékkal Nyíregyházán nyert 3–1-re, míg a sereghajtó SZEOL fegyelmezett futballal a rivális Cegléd vendégeként győzött. A ZTE a hajrában Bobál Gergely ollózós góljával egyenlített Siófokon, a Dorog pedig fordulatos meccsen múlta felül a Csákvárt.

 

TÖRÖTT ORRCSONT, BENYOMÓDOTT JÁROMCSONT ÉS AGYRÁZKÓDÁS
Hegedűs János nem úszta meg olcsón.

A 21. forduló előtt listavezető Puskás Akadémia 1–0-s vereséget szenvedett a Szolnok otthonában, így át kellett adnia vezető pozícióját a Soroksárnak. A Tisza-partiak Berdó Péter remek, 17 méteres lövésével már az első félidőben vezetést szereztek, a felcsútiak pedig hiába dolgoztak ki több helyzetet a folytatásban, végül pont nélkül maradtak. Rokszin Ádám a 78. percben lekönyökölte Hegedűs Jánost, ezért piros lapot kapott, Hegedűst a mentő vitte el, így a felcsúti csapat szintén tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, mivel Pintér Attilának már nem volt cserelehetősége.

 

A játéknap rangadóján a Soroksár hazai pályán 1–0-ra megverte a Kisvárdát, a sikernek köszönhetően pedig az élre állt. A küzdelmes mérkőzésen mindkét csapatnak hasonló számú lehetősége volt a gólszerzésre, végül a 73. percben a soroksári Lovrencsics Balázs 13 méterről, középről a kapu közepébe lőtt, újabb három pontot szerezve ezzel csapatának.

A Vác okos játékkal meglepetésre Nyíregyházán nyert 3–1-re. Dlusztus András fejesével a Duna-partiak már a 3. percben előnyhöz jutottak, ezt Szécsi Márk korán kiegyenlítette, de a szünet után a remekül kontrázó, ellenfelüket letámadó váciak Mátyás Zsolt és a csereként beálló Zsolnai Richárd góljaival eldöntötték a mérkőzést. A hajrában aztán Tóth Barnabás kezezése miatt egy tizenegyes járt volna a Szparinak, de a játékvezető nem fújt, sőt Hermány Bence ügyetlenkedése miatt akár súlyosabb csapást is mérhetett volna ellenfelére a Vác – a kapus azonban egy váci fejes után még a gólvonalról ki tudta kanalazni az általa kiejtett labdát.

A Dorog fordulatos meccsen, hátrányból fordítva győzte le a Csákvárt, igaz, a játékvezető két esetben is befolyásolta az eredmény alakulását. A második csákvári találatnál Demjén Patrik a 16-oson kívül buktatta Molnár Csabát, így a játékvezetőnek tizenegyes helyett csak szabadrúgást kellett volna ítélnie. A harmadik dorogi találatnál pedig egy baloldali beadás után Lipcsei Ádám vétlen kezezésére is büntetőt fújt és végül a Simon Attila által értékesített tizenegyessel nyert a Dorog.

Bobál Gergely ollózós góljával a hajrában mentett pontot a Siófok otthonában a ZTE. A Balaton-partiak Elek Bence korai góljával előnyhöz jutottak, de a szünet után nyomást gyakorolt ellenfelére a zalai csapat és támadója klasszismegmozdulásával egyenlített. A mérkőzés érdekessége volt még, hogy a Siófokban bemutatkozott a legutóbb a Vasasban futballozó válogatott középpályás, Czvitkovics Péter, akit a mérkőzés előtt igazolt le a klub.

Augusztusban demoralizáló 7–0-s vereséget mért a Szeged 2011 a Cigándra, azonban a tavaszi „visszavágó” során szó sem volt ilyesmiről. A borsodiak végig szervezetten, fegyelmezetten futballoztak, sőt az első félidőben inkább az ő akaratuk érvényesült, a szünet után pedig hiába vette át a játék irányítását Klausz László együttese, nem tudott a hálóba találni.

A sereghajtó SZEOL fegyelmezett játékkal a rivális Cegléd vendégeként győzött, igaz, a Pest megyei együttes csak magát okolhatja a vereségért, hiszen rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, de mindegyiket elhibázta, a szegediek pedig gyakorlatilag egyetlen lehetőségüket kihasználták.

Fontos győzelmet aratott a Budaörs, amely Sajbán Máté első félidőben szerzett góljával múlta felül a Sopront, a siker értékét pedig növeli, hogy a budaörsiek Menyhárt Attila kiállítása miatt a 18. perctől kezdve emberhátrányban futballoztak.

A Mosonmagyaróvár pedig ott folytatja, ahol ősszel abbahagyta, a kisalföldiek Deák István fejesével legyőzték a Kozármislenyt, így már 11 mérkőzés óta veretlenek és a tabella harmadik helyére léptek előre.

 

NB II
21. FORDULÓ

SZOLNOKI MÁV–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1000
néző. Vezette: Németh Ádám (Pápai Zoltán, Szécsényi István)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Hajba, Horgosi, Balogh M., Dedics – Kenderes, Berdó – Csirmaz (Magyar B., 95.) Rokszin, Tóth L. (Pintér N., 87.) – Pantovics (Tóth B., 98.). Vezetőedző: Balogh Pál
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedűs L. – Heffler T., Vanczák, Hegedűs J., Spandler (Csilus Á, 75.) – Gyömbér – Prosser, Márkvárt, Szakály P. (Nagy Zs., 65.), Pekár (Szatmári L., 54.) –Lencse. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Berdó (1–0) a 27. percben
Kiállítva: Rokszin Ádám (lekönyökölte Hegedűs Jánost) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Amit előre elterveztünk, azt maximálisan végrehajtottuk. Örülünk a sikernek, de játszhattunk volna pontosabban is.
Pintér Attila: – Egy kapura lövéssel kikaptunk, pedig nekünk volt öt-hat helyzetünk. Nem értem, miért az edzőnek kell szólnia, hogy egy szándékos könyöklés egyből piros lapot ér.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VÁC FC 1–3
(1–1)
Nyíregyháza, 800
néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Galán Roland)
NYÍREGYHÁZA
: Hermány – Szokol, Úr, Rubus, Farkas M. – Tamási Zs. (Holdampf, 64.), Kártik – Szinanovics, Rudolf, Szécsi M. – Tisza (Vámos M., 64.). Vezetőedző: Véber György
VÁC
: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Kákonyi (Zsolnai R., a szünetben), Niedermüller, Mátyás Zs. (Bőgér, 89.) – Balajti Á. (Nagy R., 55.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző
: Dlusztus (0–1) a 3., Szécsi M. (1–1) a 19., Mátyás Zs. (1–2) az 57., Zsolnai R. (1–3) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Véber György
: – A talaj nem nagyon tette lehetővé azt a fajta támadójátékot, amire törekszünk, míg a kapott gólok előtti hatalmas egyéni hibákkal egyszerűen kivégeztük magunkat. Borzalmas volt azt látni, hogy ilyen gólokat kapunk, ez egyik csapat életébe sem férne bele, pláne egy olyanéba, amelyik fel akar jutni.
Nagy Tibor
: – Nagyon fegyelmezetten játszottunk, vigyáztunk egymásra, és végig figyeltünk. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KOZÁRMISLENY SE 1–0 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 800
néző. Vezette: Oláh Gábor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Bérczy Balázs)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Deák I., Koszó, Galambos (Jasarevic, 82.) – Lázár P., Darázs, Czár, Schmatovich (Mundi, 90.), Fekete T. (Katona K., 86.) – Laki B. Vezetőedző: Király József
KOZÁRMISLENY: Horváth D. – Pajor, Racskó, Causic, Lantos – Varga M., Kocsis A., Gubacsi (Kirchner, 65.), Szekszárdi – Kemény, Tóth M. (Városi, 73.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Deák I. (1–0), a 61. percben
Kiállítva: Causic (reklamálásért) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Sáros, mély talajú pályán sikerült egy góllal nyernünk. A jövőre nézve biztató, hogy még volt három–négy kecsegtető helyzetünk. A csapat hozzáállásával teljes mértékig elégedett vagyok.
Szanyó Károly: – A védekezésünk hellyel-közzel rendben volt, viszont a támadójátékunkon még nagyon sokat kell csiszolni. Nem mertük felvállalni a gyors kontrajátékot.

BUDAÖRS–SOPRONI VSE 1–0
(1–0)
Tatabánya, 100
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
BUDAÖRS: Horváth G. – Kinyik, Horváth L.,Tányéros Á., Ódé – Stieber A., Sajbán Máté (Csillag D., 88.) – Menyhárt, Petró, Deli (Árvai, 89.) – Horváth R. (Sajbán Miklós, 78.). Szakmai igazgató: Bognár György
SVSE: Heinrich – Tóth D., Sifter, Póti, Németh M. – Eszlátyi, Batizi-Pócsi (Gyürki, a szünetben) – Horváth P., Nagy P. (Kapacina V., a szünetben) Soós (Garda, 71.) – Szabó L. Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Sajbán Máté (1–0) a 28. percben.
Kiállítva: Menyhárt (mellbe rúgta Szabó Lászlót) a 18. percben.
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Annak ellenére, hogy a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszottunk, a helyzeteink alapján keveslem a lőtt gólok számát. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Supka Attila: – Gól és helyzetek nélkül nehéz nyerni, még úgy is, ha az ellenfél a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozik. Ma nem akadtak olyan egyéni teljesítmények a csapatban, amelyekkel megfordíthattuk volna a meccset.

DOROGI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 3–2 (1–1)
Dorog, 400
néző. Vezette: Ducsai József (Máyer Gábor, Márkus Péter)
DOROG: Demjén – Berkó, Csató M., Bora – Grabant P., Tóth M. (Hauser, 80.), Mészáros Á., Bor D. – Medgyes (Perovics, 83.), Szedlár, Simon Attila (Vígh Á., 86.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
CSÁKVÁR: Kovács D. – Hajdú S., Szalai T. (Baranyai Á., 73.), Dulló, Lipcsei Á. – Kiprich D., Bakos – Molnár T. (Vincze V., 88.), Molnár Cs. (Vallejos, 88.), Oldal T. – Sejben V. Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Bora (1–0) a 20., Molnár Cs. (11-esből, 1–1) a 29., Oldal T. (1–2) az 55., Medgyes (2–2) a 68., Simon A. (11-esből, 3–2) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Ma olyan dolgot hajtottunk végre, ami eddig a jelen bajnokságban sosem sikerült: vesztes állásból megfordítottuk a mérkőzést. Ez mutatja, hogy mint csapat mennyit fejlődtünk, és megtanultunk küzdeni. Köszönjük a szurkolók kitartó biztatását, ez is nagyon kellett a fordításunkhoz.
Vincze István: – Kettő–egyes vezetésünk után felhoztuk a padlón lévő Dorogot. Elkerülhető gólokat kaptunk. Egyéni hibáinkat kihasználva ellenfelünk fordítani tudott.

SOROKSÁR SC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)
Haraszti u., 800
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)
SOROKSÁR: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Csilus T. – Fülöp N., Sándor I. (Nagy O., 73.), Haris, Huszák (Pál A., 90.) – Lovrencsics B. (Peszmeg, 86.), Popov. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Izing, Vermes, Fodor F., Talabér – Lucas, Rjasko (Minczér, 69.) – Cseri, Gosztonyi, Bacsa (Vári, 78.) – Horváth Z. Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Lovrencsics B. (1–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon szervezetten, fegyelmezetten futballozott. Igyekeztünk a mozgékony várdai csatárok előtt lezárni a területet. A második félidőben feljavultunk labdabirtoklásban is, és a vendégek egyetlen helyezkedési hibáját kihasználva sikerült megszereznünk a három pontot érő gólt.
Révész Attila: – Ilyen pályaviszonyok mellett jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Kevés lehetőségünk volt, de ezzel együtt is pontot szerezhettünk volna, ám egyetlen hibánkat kihasználta a Soroksár, így pont nélkül maradtunk.

SIÓFOK–ZALAEGERSZEGI TE 1–1 (1–0)
Siófok, 400
néző. Vezette: Gaál Ákos (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Szalai V., Mogyorósi, Czingráber – Gál M., Lázár Zs. (Berde, 92.) – Nagy D, Czvitkovics (Berki P., 67.), Gréczi (Kovács D., 67.) – Elek B. Vezetőedző: Disztl László
ZTE: Szappanos – Angyal Zs. (Rózsa R., 80.), Króner, Forgács A., Deutsch – Nagy T. – Bedi, Végh (Ecker, 57.) – Babati, Bobál G., Jakab Cs. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Elek B. (1–0) a 2., Bobál G. (1–1) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László
: – Nagyon jól kezdtünk, rögtön fejeltünk egy gólt, ennek nyugtatólag kellett volna hatnia, sajnos mégis idegesen játszottunk. A védekezésünk jól működött, de a megszerzett labdákból nem sikerült támadást indítanunk. A második félidőben nagyobb nyomást gyakorolt ránk a ZTE, s mi kontrákkal büntethettünk volna, ha pontosabbak vagyunk.
Csató Sándor: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, mert egy szokásos egyéni hibából rögtön gólt kaptunk, ami az első félidő játékára aztán rányomta a bélyegét. A második játékrészben sokat mozgósítottunk a győzelem érdekében, ám sajnos ez most csak egy pontra volt elég.

CEGLÉDI VSE–SZEOL SC 0–1
(0–0)
Albertirsa, 350
néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
CEGLÉD
: Mursits – Fürjes, Preklet, Farkas A., Nagy S. – Tóth L., Albert Á. (Asztalos, 73.), Takács P. – Tihanyi O. (Kovács L. B., 65.), Frőhlich, Szabó V. (Karacs P. 73.). Vezetőedző: Nagy Mihály
SZEGED
: Prokop – Buzási, Gál Sz., Ikonomou, Fehér I. – Vágó L. – Mendebaba (Lévai, 74.), Makszimovics (Grünwald, 62.), Ferkó, Nagy R. (Mihályi, 86.) – Péter A. Vezetőedző: Zoran Kuntics
Gólszerző
: Nagy R. (0–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Mihály
: – Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Kidolgoztunk öt ziccert és rúgtunk egy kapufát is. Azonban a játékvezető nem adott meg a javunkra egy tizenegyest, ellenfelünk gyakorlatilag egyet lőtt kapura és elvitte a három bajnoki pontot.
Zoran Kuntics: – Harcosan, nagy elszántsággal játszottunk a mai napon, el kell azonban ismernem, egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret.

SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA–CIGÁND FC 0–0
Gyula, Grosics-akadémia pályája, 200
néző. Vezette: Erdős József (Medovarszki János, Kulcsár Judit)
SZEGED: Szántai – Achim, Farkas M., Tóth G., Mészáros M. – Coroian, Germán T., Király P. (Geiger, 60.), Zabari – Zádori, Andorka (Balogh G., 70.). Vezetőedző: Klausz László
CIGÁND: Sánta T. – Molnár R. (Kasza, 62.), Raducu, Sergiu, Angyal N. (Balogh A., 84.) – Kuti, Sándor T., Szilágyi L., Nicorec (Barcsay, 74.) – Varga K., Popescu. Szakmai igazgató: Szénay Péter
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Az első félidőben is azt a küzdelmet vártam volna el, amit a másodikban nyújtott a csapat. A szünet után jelentős fölényben futballoztunk, de a gól hiányzott. A védelmünk ekkor is stabil volt, és erőben felülmúltuk ellenfelünket.
Szénay Péter: – Úgy készültünk a bajnokság második félidejére, hogy bent akarunk maradni. Az első játékrészben az aktív játék vonatkozásában fölébe kerültünk a hazaiaknak. A második félidőben ők voltak az aktívabbak.

A Balmazújváros–Békéscsaba Előre mérkőzést a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották.

AZ ÁLLÁS
1. Soroksár SC 21 12 5 4 38–20 +18 41
2. Puskás Akadémia FC 21 11 6 4 37–29 +8 39
3. Mosonmagyaróvári TE 21 11 4 6 34–19 +15 37
4. Balmazújváros 20 11 4 5 24–17 +7 37
5. Békéscsaba Előre 20 11 3 6 30–16 +14 36
6. Kisvárda 21 10 5 6 30–19 +11 35
7. Vác FC 21 10 5 6 27–20 +7 35
8. Szeged 2011 21 8 7 6 27–15 +12 31
9. ZTE FC 21 8 7 6 32–28 +4 31
10. Szolnoki MÁV FC 21 9 3 9 26–28 –2 30
11. Nyíregyháza Spartacus FC 21 8 5 8 26–26 0 29
12. Soproni VSE 21 7 8 6 24–23 +1 29
13. FC Csákvár 21 6 9 6 27–31 –4 27
14. Dorogi FC 21 7 5 9 22–26 –4 26
15. BFC Siófok 21 7 3 11 23–30 –7 24
16. Budaörs 21 7 1 13 16–34 –18 22
17. Kozármisleny FC 21 6 4 11 19–26 –7 22
18. Cigánd SE 21 5 5 11 14–33 –19 17*
19. Ceglédi VSE 21 4 3 14 26–38 –12 15
20. SZEOL SC 21 4 2 15 11–35 –24 14
* a Cigánd SE-től három pontot levontak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik