NB III: a másodosztályban indulna a Győr, Bekő marad az edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.10. 11:26
Biztosan Bekő Balázs marad a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában a 4. helyen végző ETO FC Győr vezetőedzője, a keretben azonban nagy változások lesznek, nyolc vagy tíz játékost szabadlistára tesznek, míg Soós Imre személyében új szakember érkezik a klubhoz. A klub még nem adta fel az NB II-es indulás reményét sem – számolt be minderről a kisalfold.hu.

Bár a győriek csak az NB III Nyugati csoportjának 4. helyén végeztek, nem tettek le arról, hogy legjobb nem feljutó, licenccel rendelkező klubként elinduljanak az NB II-ben.

„Az NB II-ben június tizenharmadikán, hétfőn tizenkét órakor jár le a nevezési határidő – mutatott rá Drucskó Zoltán ügyvezető. – Az ETO a legjobb, fel nem jutott helyen végzett az NB III-ban, így amennyiben valamely előttünk végzett klub nem tudja teljesíteni az NB II-es indulás kemény feltételeit, abban az esetben az MLSZ feltölti a második vonal mezőnyét. Ha felkérnek bennünket, akkor mi eleget tudunk tenni az NB II feltételeinek.”

A jövőbeni indulástól függetlenül az elmúlt bajnokság hajrájában a győri kispadra beugró Bekő Balázs marad az ETO vezetőedzője, viszont jelentősen átalakul a játékoskeret.

„Bekő Balázs jól sikerült választás volt. A munkájával teljes mértékben elégedettek vagyunk, jelentős érdemei vannak abban, hogy az ETO a jelenlegi pozícióban várja a hétfői fejleményeket – folytatta Drucskó. – A vezetőedzővel szóban megállapodtunk a folytatásról, de a szerződést idő hiányában még nem írtuk alá. A játékoskeretben nagy változások lesznek a nyáron, nyolc vagy tíz labdarúgótól megválunk és a helyükre NB I-et vagy NB II-t megjárt, a csapat számára erősítést jelentő futballistát igazolunk. Öten már aláírták hozzánk az átigazolási lapot, de a nevüket az ő érdekükben egyelőre nem kívánjuk nyilvánosságra hozni.”

A Kisalföld meg nem erősített információi szerint az egyikük a 31 éves Graszl Károly, aki többek között Kaposváron, Siófokon és Gyirmóton is játszott, legutóbb Kisvárdán futballozott.

Az ETO FC Győrnél tevékenykedik a jövőben a győri származású Soós Imre, aki már napjainkban is sokat segít a klubvezetésnek az átigazolásoknál. A szakember legutóbb az NB II-es Kisvárda vezetőedzőjeként dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik