NB II: Kétarcúak voltunk ősszel, mérkőzésen belül is - Kis K.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 13:07
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV vezetőedzője a csapat honlapján értékelte az őszi szezont. A szakember szerint ősszel kétarcú volt az együttes, mérkőzésen belül is, és egyetlen játékos sem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani. A tréner szeretné, ha télen három-négy játékost igazolnának a klub vezetői.

A Gyirmót FC Győr ellen 100. alkalommal ült bajnoki mérkőzésen a Szolnoki MÁV kispadján Kis Károly. A csapat ezen a találkozón 3–1-es hátrányból felállva 4–3-ra győzött, így nem kell kieső helyen töltenie a szünetet. A szakember ettől függetlenül önkritikusan értékelte az őszt, hiszen a Tisza-partiak elmaradtak a várakozásoktól.Kis Károly. A csapat ezen a találkozón 3–1-es hátrányból felállva 4–3-ra győzött, így nem kell kieső helyen töltenie a szünetet. A szakember ettől függetlenül önkritikusan értékelte az őszt, hiszen a Tisza-partiak elmaradtak a várakozásoktól.

„Az őszi szezonban nem szerepeltünk úgy, ahogy szerettünk volna – kezdte a csapat honlapján a szakember. – Bíztunk abban, hogy a tavaszi lendület ki fog tartani – hiszen akkor nagyszerűen szerepeltünk –, azonban ez nem így történt. Mind a támadójátékunkra, mind a védekező játékunkra a legjobb kifejezés az, hogy nem volt stabil. Időnként támadásban megvillantunk, voltak időszakok, amikor szervezetten védekeztünk, ugyanakkor nagyon sokszor követtünk el hibákat. A legdöntőbbnek azonban azt tartom, hogy több olyan mérkőzésünk is volt, amelyen döntetlen állásnál (pl.: Nyíregyháza, Balmazújváros), vagy vezetésünk birtokában (Békéscsaba) volt lehetőségünk rá, hogy eldöntsük a találkozót, de nem éltünk vele. Gondot jelentett az, hogy Busai Attilát (13 gól „távozott” vele) nem tudtuk pótolni, az ő gólerős játéka rendkívül hiányzott.”

„Összességében megállapítható, hogy nagyon ellentmondásos a szereplésünk, hiszen végül a 11. helyre odaértünk és sikerült továbbjutni a Ligakupában. A csapat két arcát mutatta az ősszel, sajnos volt úgy, hogy egy mérkőzésen belül is. Igazából hullámzó teljesítményt nyújtott szinte mindenki. A bajnokság előtt azt terveztük, hogy a mezőny első felében végzünk, úgy érzem, hogy egy jó tavasszal el tudjuk majd érni a célunkat.”

Kis Károly télen tervez frissítést a keretben, de csak olyan játékossal szeretne dolgozni, aki rögtön erősítést nyújthat az együttesnek.

„Lesznek változások a keretben, egyrészt szeretnénk igazolni három-négy játékost, minden csapatrészbe egy-egy embert. Próbajátékos nem valószínű, hogy lesz Szolnokon a felkészülés során, mert csak olyan futballistákat szeretnénk hozni, akik azonnal bevethetőek. Megvannak a kiszemeltjeink, meglátjuk, hogy közülük kiket sikerül szerződtetni. Mivel a létszámunkat nem szeretnénk növelni az újonnan jöttekkel, lesznek távozók is.”

A csapat kedd délelőtt edzett utoljára ebben az esztendőben, azonban december 15-én vasárnap még lesz egy közös program, ekkor rendezik meg a hagyományos „MÁV Karácsonyt”, amelyen az utánpótláskorú labdarúgókkal együtt búcsúznak az évtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik