Négy gólos hazai győzelem, kiütötte a Gyirmót az erzsébetieket

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 18:55
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában, a Nyugati csoport nyitómérkőzésén a Gyirmót hazai pályán négy góllal verte az Erzsébeti SMTK együttesét. Az esélyesebb hazai gárda a szünetben már két góllal vezetett.
Biztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat Hannich Péter együttese
Németh Ferenc (archív)
Biztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat Hannich Péter együttese
Biztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat Hannich Péter együttese
Németh Ferenc (archív)
Biztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat Hannich Péter együttese

Ugyan a reggeli órákban még hullott a hó Gyirmóton, a helyi vezetőség rugalmasságát dicséri, hogy a kezdésre tökéletesen megtisztított, de kissé mély talajú pálya várta a csapatokat.

A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és sorozatban dolgozták ki helyzeteiket, de előbb Nagy László, majd Baumgartner is óriási ziccert hibázott.

Az első játékrész közepén aztán gólokká érett a gyirmóti fölény: Horváth Rudolf kapufája után Szabó Zsolt értékesítette a kipattanót. Egy perc múlva aztán Oross jobboldali beadását követően Baumgartner fejelt a léc alá.

A vendégek ritkán jutottak el a hazai kapuig, az első játékrészben csak egy kapufára futotta erejükből.

Fordulás után még fel sem vették a ritmust az ESMTK játékosai, a Gyirmót máris növelte előnyét, amikor Varga Gábor mintaszerű beadása után ismét Szabó Zsolt volt eredményes, majd Horváth Rudolf közeli fejesből már négyre növelte a hazai előnyt.

A mérkőzés utolsó negyedórájában Újhegyi révén sikerült a szépítés a vendégeknek, de a Gyirmót azonnal válaszolt is egy látványos támadás végén született Szabó Zsolt-találattal.

A mély talajú pályához jobban alkalmazkodott az amúgy is jobb erőkből álló Gyirmót, és látványos, rendkívül tudatos játékkal megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Nyolcadik győzelmét aratta a Gyirmót a bajnokságban, de csak a negyediket pályaválasztóként. Az ESMTK nyolcadszor szenvedett vereséget, negyedszer vendégként.

NB II, MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 15. FORDULÓ, NYUGATI CSOPORT:

GYIRMÓT SE - ESMTK 5–1 (2–0)
Győr-Gyirmót, 200 néző. Vezette: Kovács Zs. (7) (Iványi I., Ferencz N.)
GYIRMÓT: Boros 0 – Varga G. 7 (Tóth A. -, 84.), Kozmér 6, Radics 6, Szabó Cs. 6 – Nagy L. 6, Baumgartner 7, Horváth R. 6, Burányi B. 6 (Tóth N. -, 62.) – Szabó Zs. 8, Oross 6 (Polyák -, 78.). Vezetőedző: Hannich Péter
ESMTK: Bonica 6 – Péter A. 5, Geraldo 5, Kővári 5, Takács A. 5 (Lázár -, 86.) – Szőke 5 (Tvaruska -, 65.), Schmatovich 6 (Vörös D. -, 89.), Füzi K. 5, Farkas A. 4 – Marosfalvi 5, Újhegyi 5. Vezetőedző: Menczeles Iván
GólszerzőK: Szabó Zs. (1–0) a 22., Baumgartner (2–0) a 23., Szabó Zs. (3–0) a 46., Horváth R. (4–0) az 57., Újhegyi (4–1) a 76., Szabó Zs. (5–1) a 79. percben.
MESTERMÉRLEG
Hannich Péter: Megérdemelt győzelmünkhöz nem férhet kétség, a gólkülönbség sem túlzó. Az elért 30 ponthoz és az MK nyolc közé jutáshoz gratulálok a fiúkhoz.
Menczeles Iván: Ma a két csapat más célokkal lépett pályára, ezért számunkra érthetetlen a játékvezetők ténykedése. Ezen a mérkőzésen Czakó sándor felépüléséért játszottunk, bár ezért lehettünk volna sikeresebbek is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik