NB I: Szolnoki Roland nem tekinti mumusnak a Paksot

Vágólapra másolva!
2024.04.20. 09:20
Laszlo BaloghSzolnoki Roland arra készül, hogy a Paks elleni bajnokin minél többször földön tudja tartani a labdát (Fotó: Balogh László)
Szolnoki Roland nem tekinti mumusuknak a Paksot, és győzelemre készül, amire nagy szüksége van jó formába lendült csapatának a bronzéremért zajló versenyfutásban.

Olyan ellenfél vár szombaton a Puskás Akadémiára, amely a támadójátékáról nevezetes, nem mellékesen vezetőedzője, Bognár György ennek elismert szakembere. A Paks ellen így a Pancho Arénában is nehéz percek várhatnak a felcsútiakra. Szolnoki Roland, a PAFC saját nevelésű játékosa több poszton is bevethető, de akár hátvédként, akár védekező középpályásként lép pályára, nagy szerepe lehet a Paks-támadások megtörésében.

 

Vajon mi vezet eredményre a tolnai zöld-fehérek ellen?

„Természetesen pontosan tudjuk, mennyire direkt futballt játszó, rengeteg helyzetet kidolgozó és sok gólt szerző együttes a paksiaké  – mondta lapunknak Szolnoki Roland. – Magas labdákkal operálnak, mélységből és szélről is gyakran lövik be a csatáraiknak, és ezekből jó százalékkal szerzik meg az úgynevezett második labdákat, amelyek a légi párharcok után lepattannak. Így nekünk két nagyon fontos feladatunk van védekezésben: megakadályozni, hogy egyáltalán be tudjanak adni, illetve megszerezni ezeket a második labdákat. Azt is megkockáztatom: az a csapat nyeri meg a mérkőzést, amely több ilyen szituációból jön ki győztesen. Elszántan készülünk, szeretnénk megnyerni a találkozót.”

A Paks már-már mumusa a Puskás Akadémiának, hiszen az elmúlt években 6–2-es, 6–1-es és két 4–1-es vereséget is elszenvedett Bognár György csapatától, és ebben az idényben is mindkét meccsüket a Paks nyerte meg (2–0, 2–1).

„Azt azért nem mondanám, hogy a mumusunk a Paks  – mondja Szolnoki Roland. – Előfordult ugyan ellene egy-két súlyosabb vereség, de volt olyan is, hogy egy nagy pofon után hat-hét meccset sorozatban megnyertünk, tehát jót tett nekünk az »ébresztő«. Különben sem a múlttal foglalkozunk, hanem előretekintünk, és a következő mérkőzésre készülünk, mindent megteszünk érte, hogy megnyerjük ezt a találkozót, mert nagyon fontos a három pont megszerzése a dobogóért folytatott versenyfutásban. Ha el akarjuk érni a célunkat, a bronzérmet, akkor nem nézhetjük azt, ki az ellenfél, különben is ebben a tizenkét csapatos bajnokságban mindenki ellen nagyon nehéz játszani, nemcsak a Paks ellen.”

Szolnoki Roland úgy véli, a Puskás Akadémia javuló tendenciát mutat, az őszi első Paks formája pedig mintha visszaesett volna.

„Ha azt vesszük, hogy mi a legutóbbi négy bajnoki meccsünkből kettőt megnyertünk, kettő pedig döntetlen lett, míg a Paks a legutóbbi öt meccsén nem nyert, akkor mondhatjuk, hogy most mi vagyunk jobb passzban – mondta a Puskás Akadémia 32 éves játékosa. – Ez persze nem jelent semmit, mert a Paks továbbra is nagyon jó csapat, azt azonban bizonyítottuk, hogy bármelyik ellenfelünket meg tudjuk verni. Rendkívül szoros a mezőny eleje, minden pontnak óriási jelentősége van, nagyon fontos nyernünk, erre készülünk!”


Holdampf Gergő szerint nehéz megmondani, mi az oka a Diósgyőr rossz sorozatának, ám minden játékos azt akarja, hogy eredményesen zárják az idényt.

Nem kell csodálkoznia Holdampf Gergőnek, ha a debreceni középpályások megdolgoztatják a meccsen (Fotó: Kovács Péter)

Harmadszor csap össze a Diósgyőr és a Debrecen az OTP Bank Liga 2023−2024-es idényében, Holdampf Gergőnek az első találkozó marad emlékezetes. A DVTK csapatkapitánya a szeptemberi, 3–1-es győzelmet hozó mérkőzésen szerezte élete első NB I-es gólját, s a nagy eseményt a felesége és kisfia is a helyszínen látta.

 

„Örültem nagyon az első NB I-es gólomnak, de a győzelemnek még inkább – mondta lapunknak a DVTK csapatkapitánya. – Jó lenne szombaton ismét hasonlót átélni, s mindegy, betalálok-e vagy sem, a lényeg a győzelem. Mindig kiváló a hangulat a Debrecen elleni meccseken, biztosan megtelik a vendégszektor, a diósgyőri szurkolókat pedig nem kell bemutatni senkinek, ismét parádésak lesznek. Közhely, de valóban az ilyen mérkőzésekért éri meg gyerekként annyi áldozatot hozni, sokat dolgozni és keményen küzdeni. Ezeket a pillanatokat élvezni kell, reméljük, hosszú idő után ismét nyerünk. Ebben az idényben nem rossz a Debrecen elleni statisztikánk, bízom benne, szombaton tovább javítjuk. Szerintem nyílt sisakos küzdelem lesz sok helyzettel, és persze jó lenne kapott gól nélkül zárni, ami már legalább félsiker, de nincs mese, győznünk kell, mert három pontra van szükségünk.”

A 3–1-es diósgyőri győzelem mellett 2–2-es döntetlen született a két csapat idénybeli másik meccsén, most viszont a hazaiak ennyivel nem lennének elégedettek, hiszen öt tétmérkőzés óta nyeretlenek, közben kiestek a Mol Magyar Kupából, becsúszott a ZTE elleni 5–1-es KO is, ráadásul az együttes március 16-án nyert legutóbb (a Paks ellen 2–1-re).

„Nehéz megmondani, miért alakult így. A Ferencváros elleni két mérkőzés nem jött jókor, a zöld-fehérek elleni meccsek mindig sokat vesznek ki belőlünk. Egy héten belül kétszer játszottunk a Fradival, a Kisvárda ellen pedig hazai pályán döntetlent értünk el. Minél előbb ki kell jönnünk ebből a gödörből, mert eredményesen akarjuk befejezni a bajnokságot. Úgy néz ki, feljutó csapatként kiharcoltuk a bennmaradást, viszont nem tettünk le arról, hogy még javítsunk a jelenlegi pozíciónkon, mert most inkább félig üres a pohár… Hogy csapatkapitányként mi a szerepem ebben a sikertelen időszakban? Igyekszem magabiztosságot sugározni és irányt mutatni, hogy harapjon a csapat.”

A DVTK a hetedik helyen áll a tabellán, hátránya öt pont a DVSC mögött, győzelmével tehát megközelítené riválisát.

„Ha az idény előtt valaki azt mondja, a Magyar Kupában bejutunk a nyolc közé és nem lesz probléma a bennmaradással, sokan elfogadták volna. Viszont látjuk, sűrű a tabella, úgyhogy ha nyernénk néhány mérkőzést… Ezért is készülünk nagyon a Debrecen elleni meccsre, az lenne az első lépés a szép idényzárás felé.”

NB I
29. FORDULÓ
Április 20., szombat
14.30: Puskás Akadémia FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.00: Ferencvárosi TC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.30: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Április 21., vasárnap
14.05: Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 
16.00: Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.30: Újpest FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A LABDARÚGÓ NB I ÁLLÁSAMGyDVL–KGk 
1. Ferencvárosi TC28204471–26+45 64 
2. Paksi FC28155846–34+12 50 
3. Fehérvár FC28154950–37+13 49 
4. Puskás Akadémia281110744–30+14 43 
5. Debreceni VSC281261042–34+8 42 
6. MTK Budapest281171038–51–13 40 
7. Diósgyőri VTK281071143–46–3 37 
8. Zalaegerszegi TE281051348–55–7 35 
9. Kecskeméti TE281041438–43–5 34 
10. Újpest FC281041437–59–22 34 
11. Kisvárda28731832–46–14 24 
12. Mezőkövesd28551824–52–28 20 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik