Három góllal győzött, és továbbment a kupában a Kisvárda

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 17:51
A Tisza-partján szerepelt a Kisvárda, amely győztesen térhetett haza (Fotó: Koncz Márton)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a másodosztályú Tiszakécske az NB I-es Kisvárdát látta vendégül. Kiegyenlített első félidő után a második játékrészben három gólt szereztek a vendégek, és magabiztosan győztek (0–3).

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
TISZAKÉCSKEI LC (NB II)–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–3 (0–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Tőkés Róbert, Vrbovszki Pál)
TISZAKÉCSKE: Prokop – Sági M. (Kocsis D., 69.), Fodor F., Szőr (Valencsik, 61.), Grünvald – Vajda R. (Krivocjuk, a szünetben), Lehoczky, Pongrácz V. (Czékus, 85.), Bencze M. – Gyurján B., Takács T. (Zamostny, 61.). Vezetőedző: Kis Károly
KISVÁRDA: Kovács M. – Lippai, Rubus, Széles (Jovicic, 69.) – Navrátil (Wellington Nem, a szünetben), Nikolov (Camaj, 61.), Ilievszki, Lucas (Ötvös, 61.), Makowski (Melnik, 69.) – Szpaszics, R. Stefan. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Makowski (56., 58.), Ilievszki (66.)
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:Az első félidőben szervezetten védekeztünk. Ellenfelünk nem tudott helyzetet kialakítani, akkor nagyon bíztam benne, hogy meglepetést szerezhetünk. A második félidőben aztán elkövettünk olyan helyezkedési hibákat, amelyeket a Kisvárda tíz perc alatt háromszor kihasznált. Emiatt a tízperces gyenge periódus miatt buktuk el a mérkőzést. Azt a játékot, amit az első félidőben játszottunk, kilencven percig kellett volna. Nem dolgoztunk ki sok helyzetet, de 0–0-nál megszerezhettük volna a vezetést, és akkor más lett volna a találkozó.
Feczkó Tamás: – Jól szervezett és jól védekező csapatot ismertünk meg. Nagyon nehéz volt feltörni a védelmüket, de örülök, hogy a szünetben tett változtatások megtették a hatásukat, és két gyors góllal eldöntöttük a mérkőzést. Ha ez nem sikerül, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhettünk volna. Szurkolok a Tiszakécskének, hogy a hétvégén győztes meccsnek tudjon örülni a bajnokságban.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés első félidejében szervezetten és jól futballozott a hazai csapat. Nem látszott az osztálykülönbség. Mindkét kapu előtt maradtak ki helyzetek.  A második félidőben viszont egy tízperces gyengébb periódusnak köszönhetően eldöntötte a meccset az NB I-es kisvárdai csapat.

Az 56. percben szép vendégtámadás során Makowski jobb belsővel tekert a tiszakécskei kapuba úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba – az addig jól védő Prokopnak esélye sem volt védeni. A kapott gól ,,nyomott hagyott" a hazaiakon, csökkent az addig jól működő koncentráció, így két perccel később Makowski újra betalált: jobb oldali beadás után helyezett jobbal a kécskei kapuba. A harmadik gól a 66. percben született, Ilievszki szerezte, aki betört a tizenhatoson belülre, és Prokop felett a hálóba lőtt.

Ezt követően leült a mérkőzés, már nem sok említésre méltó esemény történt. A vendégek győztek Tiszakécskén, így várhatják a negyeddöntő sorsolását a kupában. 0–3

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Meglátjuk, a kupában mire megy egymással a két utolsó előtti helyezett csapat, hiszen a Tiszakécske az NB II-ben, míg a Kisvárda az élvonalban áll a sereghajtó előtt a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik