NB I: Csak futballozni akartam – Bőle Lukács a paksi távozásáról

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 10:08
null
Bőle Lukács (jobbra) szeretne meghatározó játékos lenni Mezőkövesden (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)
Bőle Lukács a több játéklehetőség reményében váltott és írt alá Mezőkövesdre – a szélső lapunknak elmondta, ki kell használniuk, hogy az első négy tavaszi bajnokiból hármat otthon játszanak.

Benne volt a pakliban, hogy Bőle Lukács klubot vált a téli szünetben, hiszen a Paksi FC-ben az ősszel alig játszott, mindössze hatszor, rendre csereként – a napokban a Mezőkövesd Zsóryhoz írt alá. A 33 éves szélső a 2022–2023-as idényben fontos láncszeme volt a tolnaiaknak, 27 bajnokin kapott lehetőséget, tizennyolcszor kezdőként, és három gólt szerzett.

De a nyáron minden megváltozott.

„Hogy miért, nem az én dolgom megmondani, de nyilván én is tudom, nem vagyok már fiatal, márciusban harmincnégy leszek, s ott, ahol a jövő csapatát építik, leginkább fiatalokkal képzelik el a folytatást – mondta lapunknak Bőle Lukács.Átéltem már néhány klubváltást, ilyen a labdarúgó élete, ezt el kell fogadni, menni kell tovább, mégpedig oda, ahol számítanak az emberre, bíznak benne. Ezért írtam alá Kövesdre, mert úgy éreztem, engem akarnak látni a csapatban. Nem vagyok már rutintalan, az idény elején körvonalazódott, hogy a Paksban kevés perc jut nekem. A paksiaknak fontos a fiatalok szerepeltetése, ez sem könnyítette meg a helyzetemet. Lehet, a futballista ilyenkor úgy véli, helye lenne a csapatban, s nem érzi igazságosnak a döntést, vagy legalábbis szerinte több időt is eltölthetne a pályán. Becsülettel kell edzeni, s ha lehetőséget kapunk, bele kell adni mindent – én ezt a vonalat erősítettem. Nem haraggal jöttem el Paksról, egyszerűen csak futballozni akartam. Örülök, hogy az együttes az első helyen áll a tabellán, ez elképesztő teljesítmény.”

A korábban többek között a Ferencvárosban és a Bp. Honvédban is megforduló futballista már a kövesdi sikerekért küzd – elsősorban a bennmaradásért. Kuttor Attila vezetőedző együttese a 10. helyen áll a tabellán, s csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már kieső pozícióban lévő ZTE FC-t.

„A cél egyértelmű: megragadni az élvonalban. Bár még csak néhány napja vagyok a többiekkel, látom, hogy ez a csapat sokkal többre képes, és erősebb, mint ahol jelenleg áll, ezt persze a pályán is bizonyítani kell. Ami engem illet, még Pakson megsérült a combom, tart a rehabilitáció, nem edzhetek a többiekkel. Kitűnő közösségbe kerültem, a Honvédból ismertem Nagy Gergőt, de a többiekkel is találkoztunk már a pályán, hamar befogadtak. Tökéletes körülmények között edzhetünk, nem csoda, hogy a Ferencváros is itt készült néhány napig. Fontos a jó rajt, ki kell használnunk, hogy az első négy tavaszi bajnokiból háromszor idehaza lépünk pályára. Fogadjuk a Kecskemétet és a Paksot, utazunk Zalaegerszegre, majd a Kisvárda érkezik. Várom, hogy tökéletes állapotba kerüljek és meghálálhassam a kövesdiek bizalmát.”

A Mezőkövesd nem utazik edzőtáborba, következő felkészülési mérkőzésén, szerdán 11 órától a Budafoki MTE-t fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik