NB I: Nem szoktam matekozni, nincs értelme – Kuznyecov

Vágólapra másolva!
2023.12.17. 09:19
null
Kuznyecov csapata őrült meccsen játszott döntetlent (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 17. fordulójának szombati játéknapján a Diósgyőri VTK 3–3-as döntetlent játszott az MTK Budapesttel, míg a Kisvárda 4–0-ra kiütötte az Újpestet. A mérkőzéseket követően így értékeltek a csapatok vezetőedzői.

 

Diósgyőri VTK–MTK Budapest 3–3 (1–1)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 3412 néző. Vezette: Pintér
Gólszerző: Szatmári (32.), Hej (77.– öngól), Franchu (78.), ill. Stieber Z. (19.), Antonov (64.), Végh B. (82.)

Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője

– Hogyan látta a mérkőzést a kispadról?
– Fordulatokban gazdag mérkőzés volt. Karakteresnek mondhatom a támadójátékunkat, ugyanakkor gyerekes gólokat kaptunk. Két gólt nem lehet kapni szöglet vagy szabadrúgás nyomán. Sokkal jobban futballoztunk, jobban teljesítettünk, mint az ellenfelünk, rászolgáltunk volna a győzelemre. Küzdöttünk, harcoltunk, fordítottunk az eredményen, de ilyen hibákat nem szabad elkövetni.

– Nem volt jellemző a Diósgyőrre az őszi szezonban, hogy álmosan kezdett volna mérkőzést. Erről mi a véleménye?
– Én nem láttam álmosnak csapatot az első félidőben sem, de természetesen voltak hibák. A szünetben javítanunk kellett támadóink felfogásán is, ezt sikerrel oldottuk meg. Végig támadtuk ellenfelünk kapuját, de nyolcan álltak be védekezni.

Ha valaki a bajnokság kezdete előtt azt jósolja, hogy a Diósgyőr tizenhét mérkőzésen huszonnégy pontot szerez, mit mondott volna rá?
– Én nem szoktam matekozni, ugyanis nincs értelme, mert az NB I-es mezőny rendkívül kiegyenlített. Vannak mérkőzések, amelyeken igazságtalanul kap ki egy csapat. Az, hogy most fordítani tudtunk, nagyszerű, és elismerés jár érte a játékosoknak.

Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője

– Ennyi volt ebben a mérkőzésben?
– Igazi hullámvasutazásban volt részünk ezen a meccsen, egyszer fent voltunk, másszor pedig lent. Az első félidőben megvalósítottuk, amit elterveztünk, a másodikban viszont a hazaiak voltak fölényben. Jól védekeztünk és erősek voltunk, ez is kulcs volt ezúttal. A játék rendben volt, labdarúgóink nagy munkát végeztek.

– Különböző okok miatt négy helyen is változtatnia kellett a legutóbbi kezdő tizenegyen. Akik pályára léptek hozták azt, amit várt tőlük?
– Igen, a játékosok jelentős mértékben segítettek abban, hogy a csapat a jobbik arcát tudta megmutatni. Az előző mérkőzéshez képest is sikerült előrelépnünk, például javultunk labdabirtoklásban. Kissé módosítanunk kellett a csapatjátékon, hiszen center nélkül játszanunk, de a csapat összességében jól megoldotta a feladatot, három gólt szerzett a DVTK otthonában.

– Elégedett a csapat őszi teljesítményével?
– Aki figyelemmel kísérte a fél évünket, szerintem stabilan futballozó MTK-t láthatott. Feljutó csapatként az eddig megszerzett pontszám benne volt az együttesben. Voltak nehezebb periódusaink, de ezt valamennyi élvonalbeli csapat elmondhatja magáról.

Nebojsa Vingjevics jó pár játékosából hiányolta a tartást (Fotó: Koncz Márton)
Nebojsa Vingjevics jó pár játékosából hiányolta a tartást (Fotó: Koncz Márton)

Kisvárda Master Good–Újpest FC 4–0
Kisvárda,
Várkerti Stadion, 1815 néző. V: Márton
Gólszerző: Ilievszki (33., 53.), Navrátil (46.), Nikolov (67.)

Feczkó Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője

– Régi igazság: győzni mindig jobb, mint nem nyerni
– A siker közös, nemcsak a játékosoké és a szakmai stábé az érdem, hanem a pályamunkások is hozzátették a magukét azzal, hogy mindennap a legjobb állapotú játéktereket készítették elő nekünk a mostoha körülmények között is.

– Verebes József mondta egy-egy rossz sorozat közben, hogy egyszer valaki nagyon beleszalad a késbe. Ez most ilyen volt?
– Sokat jelent nekünk, hogy végre kiszakadt a gólzsák. Annak különösen örülünk, hogy gólt sem kaptunk, igaz, el kell ismerni, az Újpestnek legalább három nagy lehetősége adódott. Döntő momentum volt, hogy gól nélküli állásnál ők kihagyták, mi pedig értékesítettük az ajtó-ablak helyzetet.

– Négy győzelemnél tart a csapat, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tíz kell a bennmaradáshoz. Meglesz a további hat tavasszal?
– Ezt más is kérdezte már, és akkor is azt mondtam, mivel kevés a döntetlen, meglehet, ezúttal tizenegy vagy tizenkét siker is kell majd a bennmaradáshoz. Frissítenünk kell a játékoskeretet, bízom benne, hogy nemcsak igazolni, hanem erősíteni is tudunk, de ezzel a győzelemmel és játékkal is üzentünk, hogy többre vagyunk képesek..

Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője

– Az első félidő után gondolta volna, hogy ilyen súlyos vereség lesz a vége?
– Nyilvánvalóan nem. Jár az elismerés a Kisvárdának a győzelemért és a jó játékért, egyértelműen többet mutatott, mint mi. Az első kapott gól azonban mindent megváltoztatott, onnantól nekünk nagyon rossz irányba tartott a találkozó. A második félidő elején született gól után minden szempontból alulmaradtunk.

Az első félidőnek voltak fordulópontjai: Varga Balázs kihagyott helyzete, Csoboth Kevin tizenhatoson belüli szituációja és Vincent Onovo sérülése. Ezen is múlott?
– A legelső helyzet Peter Ambrose nevéhez fűződött, majd jöttek az újabb lehetőségek, jellemző, hogy sok ilyen szituációt nem tudunk megoldani. A tizenegyes ebből a szempontból nem is érdekes, a fő probléma az, hogy a támadásaink sikertelenül zárulnak.

– Ha már veszíteni kell, elegánsabb lenne egy vagy kettő nullára, nemde?
– Egyetértek, viszont a csapatnak akkor is meg kell tudnia mutatni, hogy van tartása és karaktere, s próbál visszajönni a találkozóba, akár döntetlenre menteni a mérkőzést. Csak néhány labdarúgómról mondhatom el, hogy megvolt benne ez a karakter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik