NB I: Megkértük a védőket, aktivizálják magukat – Horváth

Vágólapra másolva!
2023.12.10. 14:32
null
Kádár Tamásék (kékben) aktivizálták magukat, az MTK pedig megverte a DVSC-t (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szombaton két meccset rendeztek, lássuk az MTK–DVSC (2–1) és a ZTE–Újpest (1–1) meccsek edzői értékeléseit!

 

MTK–DVSC 2–1

HORVÁTH Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője

– Hogy értékeli a mérkőzést?
– Értékes győzelem ez, ráadásul másodszor szereztünk három pontot az idényben a Debrecen ellen. Nem úgy alakult az első félidő, ahogy elterveztük, annak ellenére, hogy vezettünk. Sem védekezésben, sem labdabirtoklásban nem működött a játékunk, ezen sürgősen módosítani kellett a szünetben.

– Miben kellett változtatni?
– Megkértük a védőket, hogy aktivizálják magukat, lépjenek feljebb, segítsenek a középpályásoknak, akik így hatással lehettek a támadójátékra. Ez megtörtént, jól váltottak a játékosok, ez még akkor is igaz, ha egyenlített az ellenfél. Csökkent a Debrecen játékának intenzitása, ezáltal több lehetőségünk volt, hiszen már nem olyan mélyről kellett indítani a támadásainkat. Több kockázatot vállaltak a játékosok, hogy kihozzák a labdát a tizenhatosunkról.

– Mit szól Stieber Zoltán egyéni alakításához?
– Több játékosunk van, aki a csereként beszállva is képes egyéni villanással eldönteni a mérkőzést, ezúttal Stieber Zoltán volt az, aki fantasztikus egyéni teljesítménnyel rukkolt ki. Kiemelkedő képességű futballista.

Szrdjan BLAGOJEVICS, a Debreceni VSC vezetőedzője

– Biztosan csalódott a mérkőzés képét látva
– Nehéz megszólalni, nemhogy bővebben értékelni. Lehet, hogy egyesek szerint megőrültem, de szerintem ez volt a csapat egyik legjobb teljesítménye. A Kisvárda elleni mérkőzést követően sokat kritizáltam a játékosaimat, de ezúttal mindenkit megdicsérek, mert úgy játszottak, ahogy kell, ám sajnos elveszítettük a találkozót. Uraltuk a meccset labdabirtoklásban, de kicsit agresszívebbnek kell lennünk a tizenhatoson belül, hiányoztak az ösztönös megoldások a kapu előtt.

– Miért esett vissza csapata intenzitása az egyenlítő gólt követően?
– Szerintem végig ugyanazon a szinten játszottunk, s bár voltak kontraakciói az MTK-nak, sokat megállítottunk közülük. Sajnos nem használtuk ki a fölényünket, és két félhelyzetből kaptunk két gólt. Minden győzelem megérdemelt, ezért az MTK-nak gratulálok, de ilyen jó játékkal drámai vereséget szenvedtünk. A játékosaimnak azt mondtam, fel a fejjel, legközelebb nem kapunk ki, ha így futballozunk.

– Bárány Donát négy bajnoki óta gólképtelen, és nincs alternatívája centerposzton: a télen a klub orvosolja a csatárgondjait?
– Van még hátra egy találkozónk, tehát valójában még az őszi szezon sem ért véget. Utána természetesen megbeszéljük a vezetőséggel, mire van szükségünk, hogy fejlesszük a játékot.

ZTE–ÚJPEST 1–1

MÁRTON Gábor, a ZTE FC vezetőedzője

– A meccs képe alapján legalább az egy pontot megérdemelte csapata.
– Nem az egyet, hármat! Szerintem ezzel a teljesítménnyel győzelmet érdemeltünk volna, úgyhogy a végeredményt tekintve lehetne bennem hiányérzet, de… Ugyanakkor gratulálnom kell a labdarúgóinknak a játékhoz, ahhoz, ahogyan futballoztak. Ezzel elégedett vagyok, de a végeredménnyel nem, ugyanis valóban miénk lehetett volna a győzelem – mégpedig simán. Hiányérzetem van, sajnálom a futballistáinkat, mert kiválóan játszottak, mégsem nyertek. A futball ezúttal nem volt igazságos.

– Hogy érti ezt?
– Az ellenfelünk kétszer-háromszor veszélyeztette a kapunkat, stabilan védekeztünk, kevés lehetősége volt az Újpestnek. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, helyzeteket dolgoztunk ki, majd a fordulás után kapufás lövéseink is voltak. Nyilván vannak hibák, amelyeket ki kell javítani, de ebből lehet építkezni. És... A jövő héten meg kellene verni a Fradit.

– A házi gólkirály, Antonio Mance miért nem kezdett?
– Kisebb problémája volt, pénteken nem is edzett.

Nebojsa VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője

– Elégedett az egy ponttal?
– Mindkét csapat elégedett lehet az egy ponttal, úgyhogy én is az vagyok. Nem volt jó mérkőzés, igaz, akadtak izgalmas események a két kapu előtt.

Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője szerint ők érdemeltek volna győzelmet: mit szól hozzá?
– Nem gondolom, hogy a Zalaegerszeg különleges meccset játszott volna. Nem volt ez túlságosan szép futball, mindkét csapat sokat hibázott. Egy-nullás vezetésnél volt lehetőségünk megszerezni a második gólt és eldönteni a meccset, Kiss Tamás például öt méterre az ellenfél kapujától nem tudta kihasználni a lehetőségét.

– Sorozatban öt vesztes meccs után szerzett pontot az Újpest, mit gondol, ez mennyit ér?
– Az utóbbi időben történtek olyan események, amelyeket nem volt lehetőségem kontroll alatt tartani, megváltozott a légkör a csapaton belül, valami olyasmi történt, ami visszaveti a teljesítményt. Ám fel kell állni, újra kell építkeznünk, rá kell jönni, hogy mi vezetett ide. Célunk, hogy túléljük a jelenlegi helyzetet, megtaláljuk a módját a sikeres folytatásnak. Ennek tükrében tehát most igencsak értékes pontot szereztünk.

NB I, 2023–2024, 16. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
December 8., péntek
Puskás Akadémia–Kecskeméti 3–0Felcsút,Pancho ArénaKarakó Ferenc1000
December 9., szombat
MTK–Debreceni VSC 2–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás2021
Zalaegerszegi TE FC–Újpest 1–1Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Bogár Gergő
1755
December 10., vasárnap
13.00:Kisvárda–Diósgyőri VTK (Tv:M4 Sport)Kisvárda,Várkerti StadionCsonka Bence
15.30:Mezőkövesd–Fehérvár (Tv:M4 Sport)
Mezőkövesd,Városi StadionVad II István
18.00:Paksi FC–Ferencváros (Tv:M4 Sport)Paks,Paksi FC StadionAndó-Szabó Sándor
Az állás
1. Paksi FC 15 9 4 2 29–16 +13 31
2. Ferencvárosi TC 15 9 3 3 37–16 +21 30
3. Puskás Akadémia 16 7 6 3 27–20 +7 27
4. Fehérvár FC 15 7 3 5 31–24 +7 24
5. Debreceni VSC 16 7 3 6 24–21 +3 24
6. MTK Budapest 16 7 3 6 18–25 –7 24
7. Újpest FC 16 6 3 7 24–31 –7 21
8. Diósgyőri VTK 15 6 2 7 21–24 –3 20
9. Kecskeméti TE 16 6 2 8 24–28 –4 20
10. Zalaegerszegi TE 16 4 3 9 21–33 –12 15
11. Mezőkövesd 15 4 2 9 17–24 –7 14
12. Kisvárda 15 3 2 10 14–25 –11 11

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik