NB I: Maximális koncentráció kell a győzelemhez! – Szalay Szabolcs

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 07:12
null
Szalay Szabolcs góllal vagy gólpasszal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy győzelmet arasson csapata, a ZTE (FOTÓ: SZABÓ MIKLÓS)
Szalay Szabolcs, a ZTE FC támadója szerint mostanra beilleszkedtek a nyáron érkező játékosok a csapatba, és jó hangulatban várják a Fehérvár FC elleni vasárnapi bajnokit a labdarúgó NB I-ben.

Újult erővel készül a ZTE FC. Nem kezdődött jól a bajnokság a Zalaegerszegnek, amelyet kieső helyen ért a válogatott szünet, nem meglepő, hogy az átigazolási piac zárásának hajrájában rengeteg új futballista érkezett a csapathoz. Az első találkozó jól sikerült az újakkal, a kupában 4–0-ra legyőzte a ZTE az NB III-as Cigándot, jöhet a Fehérvár FC a bajnokságban.

NB I 7. FORDULÓ
15.00: Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

„Jól jött a válogatott szünet – mondta lapunknak Szalay Szabolcs, a ZTE 21 éves támadója. – Sok új játékos érkezett, volt idejük beilleszkedni, mostanra nagyszerű az összhang. Optimista vagyok, jó meccset és győzelmet várok a Fehérvár FC ellen. Ráadásul itt lenne az ideje megszerezni az első idegenbeli győzelmünket a bajnokságban. A sikeres kupameccs nagy löketet ad a folytatásra, míg ellenfelünk negatív spirálban van, ezt szeretnénk kihasználni. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy nagyon jó játékosok alkotják a Vidi keretét, mindig nehéz Székesfehérváron futballozni. Az biztos, hogy maximális koncentráció kell a győzelemhez.”

Míg a ZTE FC továbbjutott harmadosztályú ellenfelével szemben, a Fehérvár FC-t kiejtette a Magyar Kupából az NB III-as ESMTK. Nem elég a kupakiesés és a bukdácsolás a bajnokságban, pénteken hivatalossá vált, hogy távozott a fehérvári klubtól Juhász Roland sportigazgató.

Szalay Szabolcsnak szép emlék a két csapat februári mérkőzése, amelyen az ő góljával és gólpasszával a ZTE 2–1-re legyőzte a Vidit: „Az volt az egyik legjobb meccsem a ZTE-ben, ám vasárnap szeretnék annál is jobb teljesítményt nyújtani. Már hat forduló eltelt a bajnokságból, adós vagyok a gólokkal és a gólpasszokkal. Itt az újabb alkalom, szeretném góllal vagy gólpasszal segíteni a csapatomat vasárnap.”

Gergényi Bence az idényt még a ZTE-ben kezdte, ám az átigazolási időszak hajrájában a Fehérvár FC-hez szerződött, így az egykori csapattársak ezúttal egymás ellen futballoznak, amiről a következőket mondta Szalay Szabolcs: „Benne van a pakliban, hogy találkozunk egymással a pályán. Bence remek srác, nagyon szerettem vele együtt játszani, de most félre kell tenni az érzelmeket, hiszen ellenfelek leszünk. Hogy kinek előny, hogy néhány hete még Zalaegerszegen játszott? Előfordulhat olyan szituáció, amelyben neki, ám olyan is, amelyben nekünk. Remélem, az utóbbi fordul elő többször.”

Szalay Szabolcs beszélt arról, hogy alig várja a Haladás elleni novemberi kupameccset, ám tudja, addig még fontos mérkőzések várnak a csapatra: „A cigándi győzelmünk önbizalomnövelő volt. Címvédőként szerepelhetünk a Magyar Kupában, megtettük az első lépést előre, jöhet a Haladás. Pikáns meccs lesz a Hali elleni, személy szerint nagyon várom már, ám nem szabad ennyire előreszaladni, hiszen addig is fontos mérkőzések várnak ránk. Elsőként itt van a Fehérvár FC elleni bajnoki. Nagyszerű hangulatban várjuk a meccset, az új játékosok mindegyike pluszt ad a csapatnak, úgy érzem, kellett is a vérfrissítés. Keményen dolgozunk, remélem, sikeresek leszünk, és mihamarabb feljebb lépünk a tabellán.”

A LABDARÚGÓ NB I ÁLLÁSA
1. MTK Budapest 7 4 2 1 10–5 +5 14
2. Diósgyőri VTK 7 4 1 2 14–8 +6 13
3. Debreceni VSC 6 4 2 12–8 +4 12
4. Paksi FC 6 3 2 1 10–8 +2 11
5. Puskás Akadémia 7 3 2 2 12–13 –1 11
6. Újpest FC 7 3 2 2 11–13 –2 11
7. Ferencvárosi TC 4 3 1 18–8 +10 9
8. Kecskeméti TE 6 3 3 8–7 +1 9
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Mezőkövesd 6 1 1 4 7–13 –6 4
11. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
12. Zalaegerszegi TE 6 1 5 6–15 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik