Drazsics-duplával nyert Kecskeméten a Mezőkövesd

Vágólapra másolva!
2023.09.22. 19:50
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-7-fordulo-7251" target="_blank">Sztefan Drazsics (balra) góljai döntötték el a három pont sorsát <br />A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)</a>
Sztefan Drazsics remek futballjának köszönhetően 2–0-ra győzött a Mezőkövesd Kecskeméten a labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén – a vesztes KTE-t így is megtapsolták a szurkolók. &nbsp;

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2 (Sz. Drazsics 63., 78.)
Kecskemét,
Széktói Stadion, 3647 néző. Vezette: Csonka

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Vastaps a nézőktől a nézőknek – a kecskeméti stadion egyik oldalán felhangzott a „Hajrá”, a másik oldalon válaszoltak: „Kecskemét!”, majd tapssal jutalmazták önmagukat mindazok, akik az egyik utolsó nyári péntek estét a stadionban töltötték. Bizony a múlt idényben nagyszerűen szereplő KTE népszerűsége nagyon megnőtt a városban, így a szokásos jó hangulat fogadta a hosszabb bajnoki szünetet lezáró NB I-es mérkőzést, amely egyúttal megnyitotta ezt a fordulót.

A sikercsapat a hullámvölgyben lévő ellen – nos, a találkozó elején a Kecskemét megpróbálta ráerőltetni akaratát a mezőkövesdiekre, de mégsem igazán látszott, melyik csapat melyik a pályán lévőkből. Érezni lehetett, hogy Kuttor Attila kihasználta a hosszabb kihagyást, és alaposan megszervezte a vendégek játékát. A három belső védő elé megerősített fedezetsort küldött, és bár a korábbi meccseken jellemzően csak védekezett a borsodi együttes, három előretolt játékos feladata volt veszélyeztetni a kecskeméti kaput.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

A lila-fehéreknél a Kispestről érkező Zsótér Donát és a válogatott keretbe újoncként behívott Szuhodovszki Soma próbálta szervezni az akciókat, és az első formás támadás is a hazaiak nevéhez fűződik, ám Pálinkás Gergő és Zeke Márió összjátéka végén Riccardo Piscitelli védett. Ebből az is kiderült, hogy – noha az Ajka ellen 1–0-ra elvesztett Magyar Kupa-mérkőzésen a válogatott Kovácsik Ádám állt a kövesdi kapuban – a bajnokin újra az olasz légiósnak szavazott bizalmat Kuttor Attila.

Fél óra elteltével azt rögzítettük, hogy a kecskemétiek nem nagyon tudnak áttörni a kövesdi védőfalon, a félidő derekán Horváth Krisztofer meglódulása érdemelt tapsot a hazai közönségtől, de nem volt igazán magas a színvonal, meglehetősen sok hibával játszottak a csapatok. A 35. percben viszont elhalkult a kecskeméti publikum. Sztefan Drazsics középen kilépett, szemből rávezethette a labdát a hazai kapura, de Varga Bence kitalálta a szándékát, és lábbal, óriási bravúrral védeni tudott.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

A mai futballvalóságban a szurkolók néhány rossz eredmény után hajlamosak edzőváltást sürgetni, de ebben a pillanatban nagyon együtt éreztünk Kuttor Attilával – mit tehet ilyenkor az edző? A kispad előtt idegeskedő tréner teljesen kiszolgáltatott helyzetben van, hiába kerül helyzetbe a legjobb támadója...

Ez a jelenet viszont intő jel lehetett: ha nem zár tökéletesen a kecskeméti védelem, egy okos passzal ziccerbe kerülhetnek a mezőkövesdiek, és akkor már csak a kapusukban bízhatnak.

Közvetlenül a szünet előtt Sztefan Drazsics ismét óriási helyzetbe került, de ezt sem tudta kihasználni, így nem lett volna meglepő, ha az öltözőben marad (a kispadon ott volt Cseri Tamás, Molnár Gábor és Ugrai Roland is többek között), Kuttor azonban úgy gondolta, nem hozza le a centert.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Kövesdi helyzetekkel ért véget az első félidő, kövesdi ziccerrel indult a második, majd jött Drazsics, és amikor megkapta a labdát, még egyáltalán nem tűnt gólveszélyesnek a helyzet, ám a futballista megmutatta, miért volt igaza Kuttornak akkor, amikor nem cserélte le – a támadó a komplett kecskeméti védelmet kicselezve sétált a kapuig, és megszerezte a vezetést.

Nem sokkal korábban Szabó István négyes cserét hajtott végre, mert érezte, hogy frissíteni kell a csapatán. A Mezőkövesd, mint az eddigi meccseken oly sokszor, visszahúzódott saját térfelére, csak most már volt mit őriznie. Persze a KTE nem hagyta magát, a házigazda mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdett. Ez azzal járt, hogy teljesen kinyílt a védelem, így a felezővonalról meginduló Sztefan Drazsics megszerezhette csapata második gólját – az is igaz, hogy a lövés előtti cselei élményszámba mentek. Jót tett tehát a bajnoki szünet a Kövesdnek, és a Kuttor Attila által megtervezett, szervezett és akaratos futball meghozta a csapat első győzelmét ebben az idényben.

A KTE kikapott, de jó volt hallani, hogy a szurkolók vastapssal köszönték meg a lila-fehérek odaadó játékát, és a vereség ellenére is éltették a csapatukat. 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)
AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC 5 4 1 11–5 +6 12
2. MTK Budapest 6 3 2 1 8–5 +3 11
3. Puskás Akadémia 6 3 2 1 12–11 +1 11
4. Újpest FC 6 3 2 1 11–11 0 11
5. Diósgyőri VTK 6 3 1 2 11–7 +4 10
6. Ferencvárosi TC 4 3 1 18–8 +10 9
7. Kecskeméti TE 6 3 3 8–7 +1 9
8. Paksi FC 5 2 2 1 8–8 0 8
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Mezőkövesd 6 1 1 4 7–13 –6 4
11. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
12. Zalaegerszegi TE 6 1 5 6–15 –9 3
NB I, 2023–2024, 7. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Szeptember 22., péntek
Kecskemét–Mezőkövesd 0–2
Kecskemét,Széktói StadionCsonka Bence3647
Szeptember 23., szombat
14.30: Puskás Akadémia–Paks (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho ArénaFarkas Ádám
17.00: DVTK–DVSC (Tv: M4 Sport)Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs
19.30: Újpest FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Rúsz Márton
Szeptember 24., vasárnap
15.00: Fehérvár–ZTE (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Sóstói Stadion
17.30: Ferencváros–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik