Bognár István volt a főszereplő, az MTK nyerte az újoncrangadót

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 15:15
A labdarúgó NB I 6. fordulójában az MTK hazai pályán 2–1-re megverte a Diósgyőri VTK-t, és a tabella élére ugrott.

Joggal ünnepelhetett Bognár István (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Joggal ünnepelhetett Bognár István (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Joggal ünnepelhetett Bognár István (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


LABDARÚGÓ NB I

6. FORDULÓ
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 2–1
(1–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző. Vezette: Antal P.
Gólszerző: Kata (5.), Bognár I. (57.), ill. Alex Vallejo (60.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

MICSODA NAPOK – alighanem ez járhatott Kata Mihály fejében. Az MTK Budapest csapatkapitánya hét közben életében először meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitány keretébe, és nem akárhogy igazolta az olasz szakember döntését, rögtön a mérkőzés elején vezetést szerzett.

„Végre fejbe rúgtak a labdával – mosolygott Kata Mihály már a lefújást követően, amikor lapunknak nyilatkozott. – Hetek, hónapok óta beindulok a szögleteknél a rövidre, és most végre számomra tökéletesen érkezett Bognár István labdája. Hogy mit éreztem? Nos, azt nem mondhatom, hogy gondolatok lettek volna a fejemben, de persze őrületesen boldog voltam.”

A középpályás így sikerélménnyel csatlakozhat hétfőn a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezőre, majd a Csehország elleni felkészülési találkozóra készülő kerethez.

„Álomszerű napok ezek – mondta az MTK futballistája. – Amikor elkezdődött a bajnokság és csapatkapitány lettem, nem is lehetett más célom, mint hogy a lehető legjobb teljesítménnyel segítsem a csapatomat és még több felelősséget vállaljak. Úgy érzem, hogy jó úton járok, amire nagyszerű visszaigazolás a kapitány meghívója. A rutinos társak, Kádár Tamás, Németh Krisztián, Stieber Zoltán az elmúlt napokban meséltek arról, milyen az élet a válogatottnál, izgatottan várom a találkozást a többiekkel.”

Kata elmondta, természetesen jó érzés átélni, hogy az elmúlt három bajnoki mérkőzésen kilenc pontot szerzett az MTK, de szerinte a bajnokság elején előfordult, hogy jobban játszottak, mégsem győztek.

„A Kecskemét elleni sikerünk volt a fordulópont – értékelt. – Akkor rájöttünk, azon a meccsen megéreztük, hogy harapni, küzdeni kell egymásért, harcolva lehet csak nyerni, focikázva semmiképpen...”

A találkozó hőse az első gól előtt a szögletet remekül elvégző Bognár István volt, aki a második félidőben látványos góllal növelte a kék-fehérek előnyét.

„Gyakoroltuk, hogy a szögletet élesen, az első védő elé próbáljuk belőni, most nagyon jól sikerült, gól lett belőle – mondta a középpályás. – Aztán kiegyenlítetté vált a játék, miközben persze nagyon örültem a gólomnak. Hasonlót rúgtam a tavasszal, amikor még az NB II-ben játszottunk a Diósgyőr ellen. Amikor megkaptam a labdát, az átvételnél úgy éreztem, lőnöm kell, de az utolsó pillanatban mégis cseleztem, befelé toltam a labdát, és ballal céloztam meg a hosszú, a jobb alsó sarkot. Ugyanakkor nem vagyok teljesen elégedett, mert nagyon sokat védekeztünk, és ha túl sokáig zajlik a játék a tizenhatosod környékén, akkor előbb-utóbb helyzetbe kerül az ellenfél. Nyertünk, időnként jól játszottunk, ennek örülhetünk, de nagyon sok időt töltöttünk a saját térfelünkön, ezen változtatni kell, ha a folytatásban is sikeresek akarunk lenni.”

Bognár Istvánnak a korábbi MTK-játékos, Schäefer András is gratulált. Az Union Berlin futballistája a műtét utáni rehabilitációját végzi Budapesten, és ott volt a Hidegkuti-stadionban, hogy szurkoljon korábbi csapatának.

„Mindig nézem az Union Berlin meccseit, a gólom előtti cselt ott láttam egy magyar fiútól...” – mosolygott Bognár István, amikor meglátta Schäffert.

Gera Dánielnek sem kellett térkép, hogy odataláljon a stadionhoz – a DVTK játékosa hosszú évekig volt az MTK labdarúgója.

„Természetesen nagyon szomorúak vagyunk, hogy kikaptunk – mondta. – Sajnos nagyon korán hátrányba kerültünk, és bár rengeteget dolgoztunk azért, hogy pontot szerezzünk, végül nem sikerült. Az talán biztató, hogy rengeteg helyzetet kidolgoztunk, azonban nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk örömet szerezni a szurkolóinknak, akik megtöltötték a vendégszektort. Nyilván furcsa volt számomra az MTK ellen pályára lépni, nagyon sokat köszönhetek a klubnak, ám ahogy elkezdődött a mérkőzés, már a feladatomra koncentráltam. Sajnálom a vereséget, remélem, a bajnoki szünetet követően tudunk majd javítani.”


ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila
NB I, 2023–2024, 6. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Szeptember 1., péntek
Újpest–Kisvárda 3–2Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor3980
Szeptember 2., szombat
MTK–Diósgyőr 2–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionAntal Péter
3679
Paks–Fehérvár 2–0
Paks, Paksi FC StadionVad II István
2411
Szeptember 3., vasárnap
14.15:Mezőkövesd–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport+)Mezőkövesd,Városi Stadion
17.15:Zalaegerszeg–Ferencváros (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
19.30:Debrecen–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei Stadion

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 6 3 2 1 8–5 +3 11
2. Újpest FC 6 3 2 1 11–11 0 11
3. Diósgyőri VTK 6 3 1 2 11–7 +4 10
4. Kecskeméti TE 4 3 1 8–3 +5 9
5. Debreceni VSC 4 3 1 9–5 +4 9
6. Paksi FC 5 2 2 1 8–8 0 8
7. Puskás Akadémia 5 2 2 1 9–10 –1 8
8. Ferencvárosi TC 3 2 1 12–6 +6 6
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
11. Zalaegerszegi TE 5 1 4 4–9 –5 3
12. Mezőkövesd 4 1 3 4–10 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik