NB I: El kell indulnunk felfelé a tabellán! – Tobias Christensen

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 07:58
null
Tobias Christensen (balra) már a következő feladatra összpontosít: a Fehérvár a következő fordulóban a KTE ellen megszerezné első győzelmét (FOTÓ: FEJÉR MEGYEI HÍRLAP/TÓTH NORBERT)
Tobias Christensen, a labdarúgó NB I-ben szereplő Vidi norvég középpályása szerint mindenben előre kell lépniük, csapatvédekezésben pláne: a két bajnokin kapott hét gól nagyon sok.


Túlzás azt állítani, hogy a Fehérvár FC a legszebb napjait éli: a csapat az előző idényben csak az utolsó fordulóban maradt bent az NB I-ben, míg az idén két bajnokin két vereséget szenvedett (Újpest 1–2, Ferencváros 3–5).

„Vegyes érzések kavarognak bennem, hiszen Kenan Kodro az én szögletem után szerzett gólt a Ferencváros ellen, majd éppen rólam pattant a labda a csatárunk elé, és ekkor sem rontott a csapattársam, így két gólunkban szerepet játszhattam, ez jólesik a lelkemnek – mondta lapunknak Tobias Christensen, a Fehérvár FC 23 éves norvég középpályása. – Az örömöm nyilván nem felhőtlen, hiszen újra vereséget szenvedtünk. Gyengén kezdtük a meccset, a Fradi kétgólos előnyre tett szert, de az első félidő hajrájában sikerült szépítenünk. Óriási akarattal és motiváltan futottunk ki a folytatásra, s fordítottunk is! De hogy sokkal jobban kell koncentrálnunk, arra bizonyíték: tíz perc sem kellett a vendégeknek ahhoz, hogy három gólt szerezzenek... Látni kell, mindenben előre kell lépnünk, sokkal stabilabban kell védekezzünk, mert a két bajnokin kapott hét gól túl sok és elfogadhatatlan.

Támadásban szintén fejlődnünk kell, több helyzetet elrontottunk az eddigi két mérkőzésen. Hiszek benne, hogy minél hamarabb előrelépünk, mert nincs időnk, a legtöbb együttes pontokat szerez. Bízom benne, hogy sohasem kell átélnem újra azt, amit az előző idény végén. Ilyen többé nem fordulhat elő!”

Érdekesség, hogy egészen a 2015–2016-os idényig kell visszalapozni ahhoz, hogy lássuk, legutóbb mikor kezdett két vereséggel a Fehérvár FC: 2015 júliusában a Bp. Honvédtól (0–1) és a Haladástól (0–1) is vereséget szenvedett a székesfehérvári csapat, akkor a harmadik fordulóban Diósgyőrben nyert 2–1-re. Igaz, izgalmasra sikerült a hajrá: Filipe Oliveira a 93., míg Pátkai Máté a 95. percben volt eredményes. A Vidi legközelebb a Kecskemét ellen lép pályára, az összecsapást vasárnap 21 órától rendezik a Széktói Stadionban.

„Bár a Kecskemét búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól, hétfőn, a Kisvárda ellen is láthattuk, erős csapat, kiváló labdarúgókkal. Ennek ellenére egyetlen út áll előttünk, mégpedig a győzelemé, idegenben is. El kell indulnunk felfelé a tabellán!”

Tóth Balázs Felcsútról a Vidihez került kölcsönbe
A Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását Tóth Balázs: a megállapodás értelmében a Puskás Akadémia 2024. június 30-ig adta kölcsön a kapust a Vidinek, amelynek vételi opciója lesz a megvásárlására jövő nyáron. „Jó érzéssel töltött el, amikor hallottam a Vidi érdeklődéséről – mondta Tóth Balázs a klub hivatalos honlapján. – Izgatott vagyok az első edzésem előtt, sok csapattársamat ismerem, Fiola Attilával, Csongvai Áronnal és Schön Szabolccsal a válogatott keretben is szerepeltünk együtt, várom a találkozást az összes játékossal. Minél előbb szeretnék első számú kapusa lenni a klubnak, ez a legfőbb célom. Csapatszinten szeretném, ha a Fehérvár visszakerülni arra a polcra, ahol korábban volt.”
Tóth Balázsnak az alapembernek számító Kovács Dániellel kell megharcolnia a posztjáért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik