Mezőkövesd: a CAS-hoz fordulnak, jogellenesnek tartják a FIFA és az MLSZ döntését

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 15:00
null
A Mezőkövesd Zsóry sajtóközleményt adott ki Matija Katanec ügyében (Forrás:<a href="https://mezokovesdzsory.hu/" target="_blank"> mezokovesdzsory.hu</a>)
Az Mezőkövesd Zsóry FC Kft. pénteki közleménye azt írja, a klub álláspontja szerint a nemzetközi (FIFA) és a hazai labdarúgó-szövetség (MLSZ) jogellenesen zárta ki az NB I-es csapatot új játékosok regisztrálásából. A klub közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

 

 

„Jogellenesen zárta ki a FIFA, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Mezőkövesd Zsóry fc Kft-t az új játékosok regisztrálásából. Az ügy előzményei 2022. nyarára mutatnak vissza, amikor egykori játékosunk, Matija Katanec egyoldalúan és álláspontunk szerint jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd ezt követően kártérítési igénnyel fordult FIFA-hoz.

Annak ellenére, hogy az MLSZ által megszövegezett és az első osztályú klubok által kötelezően alkalmazandó munkaszerződés rendelkezései szerint egy első osztályú magyar labdarúgó klub, mint munkáltató és a játékosok, mint munkavállalók közötti munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar Munkaügyi Bíróság jár el, FIFA sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát határozatot hozott. Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kértük, annak érdekében, hogy klubunk jogorvoslati kérelmet tudjon előterjeszteni.

A FIFA sajnálatos és jogsértő módon feltételezhető informatikai hibából eredően a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, 2023. augusztus 17. napján közölte a klubunkkal. Ennek megfelelően a 2023. június 09-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubunkkal sem e-mail-ben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felület, a FIFA Legal Portalon keresztül, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t.

A Mezőkövesd Zsóry FC a FIFA határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordult, mind a Matija Katanec ügyben született alaphatározat, mind az abból következően megállapított eltiltás hatályon kívül helyezése, illetve megszüntetése érdekében”
– olvasható a Mezőkövesd Zsóry pénteki sajtóközleményében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik