Újpest: a fiatal magyar belső védő bizonyítani akarja, hogy helye van a kezdőben

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 08:51
null
Bizonyítani akar Fehér Csanád (Fotó: Újpest FC)
Taktikus, összeszedett és támadó szellemű volt az Újpest Ceské Budejovice elleni győztes meccsen mutatott játéka Fehér Csanád szerint, a 21 éves belső védő derűlátó csapata idénybeli szereplését illetően. 

Embert próbáló munka az Újpest edzőtáborában, a lila-fehérek azonban a nagy terhelés ellenére sikerrel veszik ausztriai előkészületi mérkőzéseiket: az osztrák másodosztályú St. Pöltent Peter Ambrose, Heinz Mörschel, Kiss Tamás és Mucsányi Márk góljával, a cseh élvonalbeli Ceské Budejovicét pedig Csoboth Kevin duplájával, Heinz Mörschel, illetve Peter Ambrose találatával múlta felül 4–1-re. A győzelmek fokozzák a jókedvet, a kemény edzések ellenére jó a hangulat a csapat háza táján, s az újak beilleszkedése is jól halad – számolt be róla lapunknak Fehér Csanád, a klub 21 éves belső védője.

„A vasárnapi volt az első szabadnapunk, amit a feltöltődésnek szenteltünk. Ráfért a brigádra a kis szusszanás, mert most kell megalapoznunk az erőnlétünket, amihez értelemszerűen kemény, kitartó munkára van szükség. Nebojsa Vignjevics vezetőedző keze alatt ez az első nyári felkészülésem. Sokat vár a csapattól, taktikai felkészültségben és állóképességben is megköveteli a maximumot, intenzívek nála az edzések, ezért biztos vagyok benne, hogy az erőfeszítéseinknek meglesz az eredménye. Mintegy két hét van hátra az idénykezdetig, úgyhogy már a taktikai részletek is terítéken vannak a gyakorlásokon. Az edzőmeccseink eddig jól sikerültek, a Vasas ellenit kivéve az összeset megnyertük, zömében jól, az edzői utasításokat betartva játszottunk, úgyhogy pozitívak a kilátásaink. A legutóbbi, Ceské Budejovice elleni négy egyes győzelem alkalmával a játék képe biztató volt, erős cseh csapatot sikerült felülmúlnunk. Taktikus a futballunk, összeszedetten, a pozíciókat tartva játszottunk, csapatként, egymást kisegítve játszottunk, támadó szellemben mentünk ki a pályára. Nyilván mindig van hová fejlődni, úgyhogy ki kell elemeznünk a hibáinkat a bajnoki rajtig – szerintem ezzel nem lesz baj. A játékunk ugyanazokra az elvekre, elképzelésekre épül, mint a tavaszi szezonban, ám szeretnénk hatékonyabbak lenni. Nebojsa Vignjevics a bajnokság közben vette át a csapat irányítását, nyáron több ideje van saját képére formálni az együttest, s úgy érzem, jó úton haladunk. Az eddigi tapasztalatok alapján erősségünk lehet a magas letámadás, valamint a dinamikus ellentámadás.”

A belső védő elmondta, a hússzoros bajnokcsapat célja, hogy a felsőházban, tehát az első hat hely valamelyikén zárja az idényt. Alighanem abban bízik, hogy több lehetőséget kap, mint az előző évadban, akkor csupán két NB I-es összecsapáson lépett pályára.

„A posztomon nagy a versenyhelyzet, ami normális. A felkészülési mérkőzéseken mindenki megkapja a lehetőséget, úgyhogy itt az idő, hogy bizonyítsam, helyem van a kezdő tizenegyben. Az alapozásnak tulajdoníthatóan jó erőben érzem magam és a játék is jól megy. Bizakodó vagyok, hogy ha szerepet kapok, élek a lehetőséggel és hasznára leszek a csapatnak. Legfőbb célként azt tűztem ki, hogy minél több meccsen lépjek pályára, jó játékkal segítsem a csapatot, és minél több találkozót megnyerjünk. Motiváltan várom az idényt, növelte az önbizalmamat, hogy az előző évad végén, az utolsó két bajnokin kezdőként kaptam esélyt, s a teljesítményemnek köszönhetően megkezdhettem a felkészülést az együttessel. Sok pozitív visszajelzést kaptam a játékom kapcsán, ezek pedig megerősítettek abban, hogy a kemény munkának meglesz a gyümölcse.”

Fehér Csanádék legközelebb pénteken, a többek között a volt Barca-játékos Cristian Tellót foglalkoztató Al-Fateh SC ellen bizonyíthatnak, a szaúdi élvonal előző kiírásának hatodik helyezettjével játssza utolsó nyári felkészülési összecsapását a csapat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik