Mesanovic duplájával nyert idegenben a Kisvárda

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 19:50
A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Zalaegerszeg 2–0-ra kikapott odahaza a Kisvárdától.
Jasmin Mesanovic két gólt lőtt a ZTE ellen (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG
Jasmin Mesanovic két gólt lőtt a ZTE ellen (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda 0–2 (Mesanovic 7., 15.)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2314 néző. Vezette: Andó-Szabó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Zalaegerszeg elsötétedett. Másfél órával a kezdőrúgás előtt óriási vihar csapott le a ZTE Aréna környékére, fekete felhők tornyosultak a stadion felett, hatalmas eső és villámlás fenyegette a vasárnapi bajnokit. Volt olyan pillanat, amikor veszélyben volt a találkozó megrendezése, de az égiek is azt akarták, hogy a ZTE és a Kisvárda számára is elkezdődjön az OTP Bank Liga 2023–2024. évi idénye, ugyanis a kezdésre kitisztult az idő. A gyepszőnyegen azért látszott a nagy eső nyoma, nem minden esetben pattant fel a labda a talajról, a bemelegítő kapusokat pedig nem egyszer becsapta.

A ZTE FC a héten Eszéken játszott Ekl-selejtezőt (0–1), és csütörtökön fontos visszavágó vár rá, így Boér Gábor vezetőedző érthető módon felforgatott kezdőcsapatot küldött a pályára. Mindössze Senkó Zsombor, Bojan Szankovics, Mocsi Attila és Ubochioma Meshack maradt a csapatban az Osijek elleni kezdőhöz képest, a Kisvárdában pedig Driton Camaj a meccs előtti utolsó edzésen megsérült, így a helyére Milos Szpaszics került be a kezdő tizenegybe.

A hazaiak kezdtek aktívabban, Mim Gergely rögtön az első percben remekül futott el a jobb szélen, középre adott, Ubochioma ígéretes helyzetből lőhetett, de rosszul találta el a labdát. Úgy nézett ki, a hazaiak uralják majd a játékot, csakhogy Jasmin Mesanovic duplájával kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat. Az első öt perc hazai rohamait látva senki sem gondolta a ZTE Arénában, hogy negyedóra után két góllal vezet majd a vendégcsapat... Szervezetten és jól futballozott a Kisvárda, a Zalaegerszeg ment előre becsülettel, de – ahogy mondani szokás – semmi sem akart összejönni. Az utolsó percben Milos Szpaszics vitte ziccerben kapura a labdát, ám Senkó Zsombor nagyot védett, így meccsben tartotta a ZTE-t.

Boér Gábor a szünetben mind az öt cserelehetőségét kihasználta, és háromvédős szerkezetre váltott, elöl Sajbán Máté, Klausz Milán, Eduvie Ikoba és Mim Gergely rohamozta a kisvárdai kaput. Kockáztatott a ZTE, ám nem is volt más lehetősége kétgólos hátrányban, de sehogyan sem tudta feltörni a Kisvárda szervezett védekezését, a vendégek ellentámadásai pedig rendre veszélyesek voltak. Hiába rugdosták fel Ikobára a labdákat, az amerikai vagy nem tudta megtartani, vagy leszerelte az egyik vendégjátékos. A Zalaegerszeg próbálkozott beadásokkal is, de ezek rendre pontatlanok voltak. Huszti András jobb oldalról keresztbe lőtt labdája után közel volt a szépítés, ám Sajbán Máté és Klausz Milán is lemaradt középen.

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre kevesebb esélyük a hazaiaknak a pontszerzésre, a szurkolók türelme pedig kezdett fogyni. A második félidőben szinte csak a ZTE támadott, nem tudott azonban betalálni, így vereséggel hangolt az NK Osijek elleni visszavágóra. 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc5086
Július 30., vasárnap
ZTE–Kisvárda 0–2Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Andó-Szabó Sándor2314
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik