Fehérvár: Az eredménylistám elején van a bennmaradás, a legelején – Grzelak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.07. 11:56
null
Bartosz Grzelak (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Nagyon elöl van az eredménylistámon a Fehérvár bennmaradása, a legelején, ugyanazon a szinten, mint a svéd másodosztályba való feljutás és bennmaradás a Frejjel, vagy a bajnoki ezüstérem az élvonalban az AIK-kal” – idézi cikkében Bartosz Grzelakot a csakfoci.hu.

Grzelakot megkérdezték, nem próbálta-e meg maradásra bírni a Lengyelországban is szép karriert befutó Nikolics Nemanját; a tréner a választ megkerülte, annyit azonban megjegyzett, hogy éppen a Vidi nemrégiben visszavonuló legendájától bérel majd lakást, úgyhogy lesz lehetősége találkozni vele…

Szóba került a főszponzor Mol távozása is.

„Rengeteg pénzt fektetett be, és a hiánya érződik, a költségvetésünk alacsonyabb, mint amire számítottam. Nem lesz edzőtáborunk, sőt az előző szezonban volt reggeli és ebéd is az edzések után, most ez nem lesz. A tulajdonos kénytelen megszorításokat eszközölni. Van egy tervünk, hogy újjáépítsük a csapatot, és magyar identitást adjunk neki. Korábban sok külföldi labdarúgónk volt, most fiatal magyarokra akarunk alapozni.”

Ami a szakmai célokat illeti: „Az első lépés az, hogy elkerüljük a kiesés elleni harcot, legalább a középmezőnyben akarunk lenni és nem a kiesés ellen harcolni. Álmodozhatunk a top háromról, de a középmezőny a reális.”

Grzelakot pozitívan lepte meg a magyar bajnokság színvonala, a meccsek tempója: „Sok jó játékos van a legerősebb csapatokban, mint a Ferencváros, a Debrecen, a Puskás, illetve anyagilag is erősebbek a klubok, mint Svédországban. Sokkal erősebbek. Az itteni kluboknak megvan a lehetőségük arra, hogy jó labdarúgókat igazoljanak külföldről.”

Ami pedig a magyar futball közeljövőjét illeti, Grzelak meglehetősen derűlátó: „Az országot járva látom, milyen erősek az akadémiák, milyenek a fiatalok körülményei, és mennyi pénzt pumpálnak a magyarok a futballba. Ha adunk Magyarországnak öt-tíz évet, és így fejlődik tovább, nagyon jó dolgok fognak itt történni, jó szelek fújnak itt. Érdekes lesz látni, hogy a klubok mit mutatnak most az európai kupákban. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik