DVSC: több gólt szerezve felelne meg a kihívásoknak Dorian Babunszki

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.07.16. 09:44
null
Dorian Babunszki (23) úgy érzi, a 2022–2023-as idényben jó formába lendült a DVSC, és bizakodik benne, hogy a következő idény még több sikert tartogat a hajdúsági klubnak – a menetelésből jó játékkal és gólokkal venné ki a részét (Fotó: DVSC)
A DVSC macedón válogatott középcsatára, Dorian Babunszki szerint kreatív és látványos futballt játszik a Loki, és szép időszak várhat a csapatra.

Felső-Ausztria hegyekkel határolt, elbűvölő településén, Windischgarstenben edzőtáborozik július 8. óta a Debreceni VSC, ám pihenésről a nyugodt környezet ellenére legfeljebb ábrándozhatnak a Loki labdarúgói. Azonban tudják, most van itt az ideje a kemény munkának, az idény ezen szakaszában lehet megalapozni a sorozatterheléshez elengedhetetlenül szükséges erőnlétet. Az együttes előző idénybeli házi gólkirályának, Dorian Babunszkinak mindössze egy hét nyári pihenő jutott, ennek ellenére örömmel vetette bele magát a kemény edzésekbe.

„Nem volt sok időm kikapcsolódni, az észak-macedón válogatott júniusi Eb-selejtezői miatt alig pihentem, de talán ennek köszönhetően kiváló erőben érzem magam, s remélhetőleg az első tétmeccsen a magamtól elvárt formában leszek  – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a hatszoros észak-macedón válogatott középcsatár. – Játszottunk már néhány előkészületi meccset, örültem a játékperceknek, ahogyan a LASK ellen szerzett gólomnak is. Biztató mederben folyik a felkészülés, embert próbáló munkát végzünk – csakúgy, mint a télen. Akkor a kemény meló meghozta a gyümölcsét, nagyszerűen indítottuk az esztendőt. Minden edzés és gyakorlat a labdarúgókra van szabva, a szakmai stáb tökéletesen tisztában van vele, ki mekkora terhelést kaphat annak érdekében, hogy teljesítőképessége maximumát érje el. Minden játékos érdeke, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön, hiszen rettentő fontos hónap, sőt hónapok várnak ránk: alighanem mindenki nevében mondhatom, saját magunknak, a társainknak és a klubnak is szeretnénk bizonyítani mind a bajnokságban, mind a nemzetközi kupaporondon. A bajnokságban megmutattuk, mire vagyunk képesek, kreatív és látványos játékkal rukkoltunk ki az elmúlt hat hónapban, amelytől felismerhetővé vált a stílusunk. A szurkolóink elismerését kivívtuk, most pedig az a feladatunk, hogy ugyan­ilyen hozzáállással dolgozva megtartsuk a minket olyannyira jellemző jegyeket. A tesztmeccseken is előjöttek pozitívumok, de természetesen még fejlődnünk kell számos területen: erőnlétileg el kell érnünk a csúcsot, hogy növelhessük a játék intenzitását. Az osztrák csapatok elleni összecsapások rendkívül hasznosak, mert olyan ellenfelekkel mérjük össze az erőnket, amelyek nagyobb tempót diktálnak, mint amihez a magyar bajnokságban hozzászokhattunk, márpedig az ilyen erőpróbák készítenek fel a nemzetközi kihívásokra.”

A DVSC négy idényt követően méreti meg magát az európai kupaporondon, fennállása során először játszhat az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Mint ismert, az örmény Alaskert és a montenegrói Tivat párharcának győztesével csap össze a harmadik fordulóba jutásért (az első mérkőzés 1–1-gyel ért véget Örményországban), és idegenben kezdi az első felvonást.

„Boldog vagyok, hiszen pályafutásom során először szerepelhetek az európai kupaporondon, izgatottan várom az Európa-konferencialiga második selejtezőkörét – folytatta a 26 éves támadó. – Nagy élmény lesz olyan ellenféllel összecsapni, amely hazájában sikeres. Egyelőre keveset tudunk a ránk váró együttesekről, ám kedvezőbb helyzetben vagyunk leendő ellenfelünknél, mert a két csapat párharcából levonhatjuk a következtetéseket, a szakmai stábunk elemezheti a játékukat. Biztos vagyok benne, hogy megkapjuk az információkat, amelyek segíthetnek felülkerekedni vetélytársunkon. Nem titok, minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni akarunk, és ez a nemzetközi színtéren sem lesz másként. Azzal a céllal megyünk bele a párharcba, hogy továbbjussunk. Erősödtünk a nyáron, az új játékosok jó képességűek, a beilleszkedésük jól halad, egyre inkább felveszik a fonalat, úgyhogy megfelelő ütemben haladunk, kedvező előjelekkel várhatjuk az idényrajtot.”

Dorian Babunszki szerint a Loki előző évada meglepetésszerűen alakult, hiszen a gyenge kezdés után, az edzőváltás hatására megtáltosodott. Bár még korai lenne esélylatolgatásba bocsátkozni, a terv az, hogy megismételjék az előző idény teljesítményét.

„Az új szakmai stábbal hamar egymásra találtunk, az elképzeléseit sikerült megvalósítanunk, és bár senki sem számított rá, hogy megcsíphetjük a harmadik helyet, jó teljesítményt nyújtva bronzérmesek lettünk. Szeretnénk folytatni, amit elkezdtünk, hasonló idényt szeretnénk futni. Mi magunk vagyunk a példa, ugyanazt az utat kell járnunk, mint amelyen az ősszel elindultunk, és akkor szép időszak várhat ránk. Megmutattuk, mire vagyunk képesek, ennélfogva nem lehetnek kifogásaink, ki kell hoznunk magunkból, ami bennünk van. Persze elképzelhető, ebben az évadban az ellenfelek alaposabban felkészülnek belőlünk, hiszen erős csapatként tekintenek ránk, de a futball szépsége többek között abban is rejlik, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak. Személyes célom, hogy több gólt szerezzek, mint az előző bajnoki kiírásban, túl szeretném szárnyalni a tizenhármat. Kihívásokkal teli idény vár tehát ránk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik