FTC: úton a PSG-nevelés, három légióst is bejelenthetnek – NS-infó

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 10:11
null
Abu Fani, Ibrahim Cissé és Alekszandar Pesics is hamarosan aláírhat a Ferencvároshoz (Fotó: AFP/NSO-montázs)
A Nemzeti Sport információi szerint a Ferencváros a héten három új légiós szerződtetését jelentheti be: az izraeli középpályás, Mohammed Abu Fani, a francia védő, Ibrahim Cissé és a szerb csatár, Alekszandar Pesics is rövidesen aláírhat az FTC-hez.

 


Izraelben hetek óta téma, hogy az ősszel még a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt Maccabi Haifa kulcsembere, a 25 éves Mohammed Abu Fani a Ferencvárosban folytathatja pályafutását. Hétfő délelőtt már megírtuk, hogy az izraeli válogatottal Magyarországra érkezett középpályást – pénteken Újpesten játszanak Fehéroroszország ellen – orvosi vizsgálatra várja az FTC. A one.co.il pedig délután már arról számolt be, Abu Fani sikeresen át is esett a kötelező orvosi vizsgálatokon, így rövidesen aláírhatja négyéves szerződését.

Néhány hete ugyancsak téma a Ferencvárossal kapcsolatban a Crvena zvezda szerb csatára, Alekszandar Pesics érkezése. Vele kapcsolatban szombaton arról írtunk, apró részletek tisztázása van már csak hátra az aláírás előtt. Nos, az egyik szerb portálnak, a Direktnónak a Crvena zvezdától már megerősítették, hogy a klubok megegyeztek a játékos átigazolásáról, 1.2 millió eurós vételárról ír a lap, hozzátéve, hogy egy évvel ezelőtt 800 ezer euróért szerződtették és ebben az idényben 40 tétmeccsen 16 gólt szerzett. A Nemzeti Sport úgy tudja, a klubok valóban megegyeztek, már csak a támadó és a Ferencváros közötti szerződést kell véglegesíteni.

Múlt szombaton arról is írtunk,
hogy francia forrásokhoz hasonlóan a Nemzeti Sport is úgy értesült, a Ferencváros előrehaladott tárgyalásokat folytat a másodosztályú Caen lejáró szerződésű belső védőjével, Ibrahim Cissével, aki ezen a héten jó eséllyel alá is írhat az FTC-hez. A többek között Párizsban, a PSG-nél is nevelkedett védő kapcsán a L'Équipe hétfői cikkében már arról ír, hogy Cissé várhatóan három évre ír alá a Ferencvároshoz, miután az FTC a tárgyalások során beelőzte a francia Saint-Étienne-t és a szerb Crvena zvezdát is. A 27 éves Cissé eddig csak Franciaországban játszott, 157 mérkőzésen szerepelt a másodosztályban, az élvonalban csupán egy meccse volt az Angers SCO-ban (2019. szeptember 28-án az Amiens ellen kezdőként 61 percet játszott, kapott egy sárga lapot – a szerk.). A francia laphoz hasonlóan a Nemzeti Sport is úgy tudja, a védő a napokban megérkezhet a Ferencvároshoz, a Caen szurkolóitól már el is köszönt az Instagram-oldalán.

Értesüléseink szerint ezzel a három igazolással – a korábbiak mellett – az FTC nagyjából le is zárja a nyári átigazolási időszak első szakaszát, esetleg a tunéziai belső középpályás, Mohamed Ali Ben Romdan érkezésére lehet még számítani (vele ugyancsak hosszabb ideje tárgyal az FTC). A Ferencvárosnak ezekkel az igazolásokkal, azokra a posztokra, melyekre mindenképpen szeretett volna igazolni, sikerül megszereznie a fő kiszemeltjeit. Így összeáll az a keret, amelyiket a BL-selejtező 1. fordulójára benevez a klub, illetve amelyik elkezdi júniusban a nyári felkészülést. Ugyanakkor távozók majd még lehetnek a klubnál, melyek függvényében a nyári átigazolási időszak későbbi szakaszában nem zárható ki újabb igazolás sem.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Iyinbor Patrick (Vasas FC), Varga Ádám (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Ibrahim Cissé (francia, Caen – Franciaország), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)
Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik