P. K.
2023.06.10 11:24 Frissítve: 2023.06.10 12:23

FTC: Abu Fani és Pesics érkezik, Rrahmani is kiszemelt – sajtóhírek

A Ferencváros labdarúgócsapata továbbra is gyakori szereplője a nemzetközi sajtó átigazolási híreinek...

Sajtóhírek szerint Abu Fani és Pesics is a Fradiban folytathatja, de Albion Rrahmani is szerepel a kiszemeltek között (Fotó: NSO-montázs/AFP. Képünkön balról jobbra: Abu Fani, Pesics, Rrahmani)


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 25 éves, 14-szeres izraeli válogatott középpályás Mohammed Abu Fani és 31 éves, egyszeres szerb válogatott csatár, Alekszandar Pesics is a szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között. A Nemzeti Sport úgy tudja, mindkét játékos szerződtetése ügyében előrehaladott tárgyalások folynak, sőt helyi sajtóértesülések szerint már az egyezség is megszületett az átigazolásukról.

A szerb zurnal.rs szerb portál szerint a Ferencváros 1.5 millió eurót fizet Pesicsért, aki pályafutása során másodszor hagyja el a Crvena zvezdát (2018-ban az Al-Ittihadhoz igazolt) – azt követően távozhat, hogy a most befejeződött idényben 40 tétmeccsen 16 gólt ért el, tízet pedig előkészített (egy gólpasszt a Fradi elleni El-csoportmeccsen is adott).

Abu Fanival kapcsolatban pedig a one.co.il ír arról, hogy a szerb csatáréhoz hasonló összeg fejében érkezik a Fradihoz, négy idényre írhat alá, miután a klubok már megegyeztek.

Eközben a bolgár sportal.bg szerint a bolgár bajnok Ludogorec és a horvát aranyérmes Dinamo Zagreb mellett a Ferencváros is érdeklődik a 22 éves, koszovói Albion Rrahmani iránt. Az FC Balkani csatára a 2022–2023-as évadban 16 góllal gólkirály lett a koszovói élvonalban, az Európa-konferencialigában pedig 12 mérkőzésen hét gólt szerzett (mindegyiket a selejtezőben). Kérdés, ha Pesicset valóban szerződteti a Fradi, szükség lenne-e egyáltalán még a koszovói támadóra, amikor már az NB I gólkirálya, Varga Barnabás is aláírt a Ferencvároshoz.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Rrahmani szerződtetéséről nincs is szó az Üllői úton, míg Abu Fani és Pesics ügyében bizonyos részleteket még tisztázni kell a tárgyalásokon a szerződtetésükhöz.  

A Ferencvárost kerestük a játékosokkal kapcsolatban, de a klub sajtóhíreket nem kommentál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Varga Barnabás (Paksi FC), Halmai Ádám (Soroksár SC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Tomás Chory (cseh, Viktoria Plzen – Csehország), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
 

2023.10.02 21:54:26

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Igen, tényleg érdemes lenne elemezni, hogy az elmúlt öt évben a jelenleg a magyar futballban domináló Ferencváros hogyan távolodhatott el ennyire a vele akkor még legalább azonos szinten lévő Viditől, és mi talán adhatunk is rá válaszokat, de most Fehérváron is csak egyetlen kívánság fogalmazódhat meg, hogy Sóstó felett újra ragyogjon fel az ég.

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

Ajánló beállításra vár