FTC: a Mmaee testvérek távozása a téma Angliában – PL-klub is jelentkezhet?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 09:20
null
A Football Insider szerint a 12-szeres marokkói válogatott Ryan Mmaee is szerepel a Luton Town kiszemeltjei között (Forrás: <a href="https://www.footballinsider247.com/sources-luton-town-plot-move-to-sign-ryan-mmaee/">Football Insider</a>)<br />
Az elmúlt hetekben a Ferencváros labdarúgócsapata kapcsán főképp az érkezőkről szóltak a hírek, mostantól pedig a lehetséges távozók kerülhetnek fókuszba – Angliában a Mmaee testvérek jövője a téma.

 

A Football Insider angol portál a saját, exkluzív értesüléseire hivatkozva arról írt vasárnap (és a hírt azóta számos angol portál köztük a helyi Luton Today is), hogy a Premier League-be tavasszal feljutó Luton Town nyári kiszemeltjei között a Ferencváros marokkói válogatott csatára, Ryan Mmaee is szerepel. A portál kiemeli, hogy a Luton már előrehaladott tárgyalásokat folytat a skót Glasgow Rangers 26 éves kolumbiai válogatott csatárával, Alfredo Morelosszal, de a klubnál fontolóra vették, hogy a Ferencváros játékosért is ajánlatot tegyenek. Ez attól is függhet, hogy az egyéb kiszemeltekkel hogyan alakulnak a tárgyalások. A cikk hozzáteszi, hogy Mmaee iránt korábban a Leeds is érdeklődött Angliából, de miután a csapat kiesett a Premier League-ből, az a lehetőség már nem aktuális Mmaee számára.

A Luton Town a 2022–2023-as idényben a Burnley és a Sheffield United mögött a 3. helyen végzett az angol másodosztályban és a feljutásért folyó rájátszásban harcolta ki a helyét a Premier League-ben.

Eközben az Angliában élő magyar újságíró, Bocsák Bence arról posztolt a Twitteren, hogy értesülései szerint Ryan testvéréért, a szintén marokkói válogatott Samy Mmaéért hamarosan Görögországból futhat be egy ajánlat, és a védő nyitott az átigazolásra.

Ugyanakkor a Nemzeti Sport, az ulloi129.hu szurkolói portálhoz hasonlóan úgy értesült, a Mmaee testvérekért még nem érkezett ajánlat a klubhoz, és egyikük sem jelezte távozási szándékát, mindkettejüknek élő szerződése van a Ferencvárossal (a 25 éves csatárnak a 2025-ig, a 26 éves védőnek 2024-ig – a Transfermarkt adatai szerint) és a klub ausztriai edzőtáborában készülnek az új idényre. Kerestük az FTC-t is a hírekkel kapcsolatban, de a klub sajtóhírekre nem reagál.

Hír még a Ferencvárossal kapcsolatban, hogy a klub bejelentette, az előző idényben az U19-es csapatban és az NB III-as második csapatban is szerepelt játékosok közül Takács Ádám, Horváth Bence és Molnár Márton is profi szerződést kötött. Ugyancsak múlt héten az egyaránt 16 éves Madarász Ádám és Szabó Szilárd úgynevezett kisprofi szerződést kapott – adta hírül a fradi.hu.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Iyinbor Patrick (Vasas FC), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia, szabadon igazolható)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér(het)nek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Ryan Mmaee (marokkói, Luton Town – Anglia), Samy Mmaee (marokkói, Görögország)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik