NB I: „Nyomot akarunk hagyni magunk után a KTE történetében”

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 10:06
null
A sportigazgató célja, hogy az első négyben végezzenek (Fotó: kecskemetite.hu)
A labdarúgó NB I-ben remek idényt fut a Kecskemét, a csapat 28 forduló után magabiztosan őrzi a második helyét, mi több, már csak hat pontra van az első helyen álló Ferencvárostól. A kecskemétiek sportigazgatója, Tóth Ákos szerint a jelenlegi sikeresség több okra is visszavezethető, de a legfontosabb a fegyelmezett következetesség, amihez a megyei I. osztálytól – az új tulajdonos érkezével – 2017 óta tartják magukat. Az a filozófia, az a rendszer, amit a kezdetek kezdetén közösen kitűztek, eredményességgel is párosult, miután – úgy tűnik – minden hiányzó láncszemet sikerült megtalálni – olvasható a klub honlapján. Az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül közlünk részleteket a KTE Tóth Ákossal készített korábbi interjújából.

 

„Arra kifejezetten büszke vagyok, hogy azóta is eltökélten ahhoz tartjuk magunkat, amit akkor célul határoztunk meg, az eredmények szerencsére azt mutatják, hogy joggal – tekintett vissza Tóth Ákos.Éhes, motivált, tehetséges labdarúgókat és társakat kerestünk és keresünk, akiknek valamiért vagy megrekedt egy kicsit a pályafutásuk, vagy még nem jött ki belőlük az, amire egyébként hivatottak. Ezektől az alapelvektől most sem távolodtunk el, nem is szeretnénk, mert meggyőződésem, hogy ez a mi utunk. Szabó István személyében megtaláltuk a csapat élére az ország egyik legjobb edzőjét, akivel teljes mértékben közösek az alapvetéseink, ami persze nem véletlen, s akit egy kitűnő stáb vesz körül, szinte kivétel nélkül itt voltak velünk mindannyian már az NB III-ban is. Ismerjük egymást, tudjuk, mit várhatunk egymástól, s hogy együtt piszok jók, de minimum erősek lehetünk. Ez egy nagyon jó turbulencia, sok nehézségen átlendíthet még bennünket.”

„Egyszerűség, következetesség, stabil rendszer az, amiben hiszünk a napi munka során. Az osztályhoz képest nem vagyunk sokan, de mindenki tudja a dolgát, tisztában van vele, hogy az meddig terjed ki, így hatékonyan tudnak egymásra épülni a munkakörök és a feladatok” – szögezte le a sportigazgató.

„Azt éreztük már a nyáron, hogy nagyon egyben van az öltöző, nagyon egyben van gyakorlatilag az egész klub a háttérben is. Ettől függetlenül azt nem tudtuk, hogy ebből ilyen szenzációs szereplés jöhet ki, mely ki tudja, végül pontosan mit jelent majd. Egy dolog biztos, hogy az eredetileg kitűzött célhoz mérve hatalmas csalódás már nem érhet minket. Viccesen fogalmazva azt mondhatom, jó lenne néhány pontot átvinni a következő idényre is, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a második év is nagyon-nagyon nehéz lesz. Bízunk azonban magunkban és egymásban” – idézte Tóth Ákostakecskemetite.hu.Hozzátette, hogy érzik azt a hatalmas szeretetet és támogatást, mely a szurkolóktól árad feléjük.

„A KTE mindig is egy melós, igazi munkáscsapat volt, ebben hiszünk mi is, ezen elvek mentén haladhatunk tovább a megkezdett úton” – jelentette ki.

„A legfontosabb, hogy egyben akarjuk tartani a keretet, a fejeket, ennek az alapjait télen már el is kezdtük letenni. Nem akarunk évente csapatot cserélni, persze esetünkben a kölcsönjátékosok miatt ez nem egyszerű feladat. Ezen túl természetesen lesznek megkeresések, illetve mi is fogunk igazolni, de a stabilizáció a kulcsszó, akár a játékoskeretről, akár a stábról, akár az NB I-es szereplésről beszélünk – árulta el. – Tavaly nyáron is azt mondtuk, hogy alapvetően magyar játékosokban gondolkodunk, de adott esetben nem zárjuk ki a külföldieket sem, ha a szükség úgy hozza, azaz nincs az adott posztra számunkra megszerezhető magyar alternatíva. Azóta viszont láttuk és tapasztaltuk is, hogy megfelelő nyelvismeret nélkül ebbe a homogén, és kicsit talán más, néhány szempontból akár megmosolyogtató közegbe, mint amilyen a kecskeméti, nagyon nehéz integrálódni, így finomítottunk a kiválasztáson. A profi munka adott, de mi kicsit régimódi klub vagyunk ilyen szempontból, nagyon sokat nyom a latba az emberi tényező, adott egy családias légkör is, amibe a magyar nyelv ismerete nélkül egyszerűen sokkal nehezebb beilleszkedni. Például, amikor családias klubról beszélünk, értjük alatta többek között a család óvó burkát is, ami kissé naivan is hathat, mi mégis csupán idealistának, de igen eltökélt idealistának tartjuk magunkat.”

„Nem tudjuk még, hogy konkrétan mit hozhat ez a nagyon sikeres idény, de az biztos, hogy a hátralévő kilenc mérkőzésen is ugyanazzal az alázattal, lelkesedéssel fogunk pályára lépni, ahogy egész évben. Ahogy azt mindig hangsúlyoztuk, ha egy célkitűzést megvalósítunk, akkor új kihívásokat keresünk, így van ez most is. A KTE rekordja az ötödik hely az NB I-ben, szeretnénk ezt megdönteni, ehhez az első négyben kellene végezni. Mindannyian nyomot akarunk hagyni magunk után a KTE történetében, ennél nagyobb motiváció nem is kell a hajrához” – zárta gondolatait Tóth Ákos, akit a Kecskemét még a Mezőkövesd elleni áprilisi bajnoki előtt kérdezett.

LABDARÚGÓ NB I
28. FORDULÓ
PÉNTEKEN
20.00:
Budapest Honvéd–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

SZOMBATON
15.00: Mol Fehérvár FC–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.30: Vasas FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

VASÁRNAP
14.15: Paksi FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
16.30: Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
18.45: Zalaegerszegi TE FC–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 27 16 6 5 54–25 +29 54
2. Kecskeméti TE 27 12 12 3 41–24 +17 48
3. Paksi FC 26 12 5 9 48–43 +5 41
4. Debreceni VSC 27 11 7 9 43–38 +5 40
5. Puskás Akadémia 27 10 10 7 37–35 +2 40
6. Kisvárda 26 8 11 7 37–40 –3 35
7. Mezőkövesd 27 8 8 11 27–35 –8 32
8. Zalaegerszegi TE 27 8 7 12 31–34 –3 31
9. Újpest FC 26 8 7 11 32–45 –13 31
10. Mol Fehérvár 26 7 8 11 32–36 –4 29
11. Budapest Honvéd 27 7 7 13 28–43 –15 28
12. Vasas FC 27 4 10 13 24–36 –12 22
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik