NB I: magyar állampolgár lett a Honvéd középpályása

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 16:41
null
Nikola Mitrovics magyar állampolgár lett (Fotó: Budapest Honvéd FC)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján számolt be a hírről, hogy a 36 éves középpályásuk, Nikola Mitrovics letette a magyar állampolgársági esküt.

A 36 éves, egyszeres szerb válogatott Mitrovics Krusevacban született, 2010-ben érkezett Magyarországra, hazánkban játszott az Újpestben, a Fehérvárban és a ZTE-ben is.

„Nagyon boldog vagyok, és nemcsak én, hanem az egész családom is – idézi Nikola Mitrovicsot a Honvéd honlapja. – Magyarország és Budapest a másik otthonunk, itthon érzem magam, mintha itt születtem volna, ezért is vagyunk boldogok, hogy megkaptuk a magyar állampolgárságot. Több országban is megfordultunk, játszottam Izraelben, Lengyelországban, Oroszországban, Kínában, de mindig is vissza akartunk térni Magyarországra. Házat is vettünk Budapesten, hiszen ez az otthonunk. Mindkét gyermekem évek óta itt él, a fiam itt is jár iskolába, rengeteg barátunk van Budapesten, kedvelem az országot és az embereket. Ezért is szerettük volna megkapni a magyar állampolgárságot, örülünk, hogy erre most sor kerülhetett. Szeretnénk, ha a gyermekeink itt nőnének fel, ha majd visszavonulok, akkor örömmel maradnék a futball közelében, és szívesen dolgoznék Magyarországon. Ami pedig a magyar nyelvet illeti, be kell, valljam, nem könnyű feladat. Érteni mindent értünk, a beszédet kell még tovább gyakorolni. A kisfiam remekül beszél magyarul, a lányom is ügyes, a feleségemnek és nekem pedig az a következő feladatunk, hogy tökéletesítsük a tudásunkat.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik