Union Berlin: Laidounit délután már orvosi vizsgálatra várják – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.01.26. 08:23
null
Búcsú – a jelek szerint Aissa Laidouni kedden, a ZTE ellen játszott utoljára a Ferencvárosban (Fotó: Szabó Miklós)
Szerdán a Nemzeti Sport Online számolt be arról, hogy Aissa Laidouni a Ferencvárostól a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlinhez szerződhet, és németországi, klub közeli forrásaink szerint ma már orvosi vizsgálatra várják a tunéziai válogatott középpályást, miután az FTC és az Union között megszületett az egyezség az átigazolásról.  

 

Aissa Laidounival kapcsolatban szerdán délelőtt számoltunk be a Nemzeti Sport Online-on, hogy jó eséllyel az Union Berlinhez szerződhet, amelynél Schäfer András személyében magyar válogatott posztriválisa is lesz. Még cikkünkkel egy időben is különböző forrásokban, az Espanyoltól Toulouse-on át Freiburgig számos más klubbal hírbe hozták a világbajnokságon is járt, tunéziai válogatott középpályást, de értesüléseink szerint időközben már megszületett az egyezség az Union és a Ferencváros között, a berliniek ma már orvosi vizsgálatra várják a német fővárosba a 26 éves labdarúgót.

Budapestről délben van egy repülőjárat a német fővárosba, ha a játékos utazásához szükséges papírügyeket addig a két klub rendezi, akkor Laidouni jó eséllyel azzal a géppel utazhat Németországba. Amennyiben az orvosi vizsgálatokon is átesik, ma vagy pénteken írhatja alá három és fél évre szóló szerződését az új csapatánál, amely szerdán 2–1-re nyert a Bundesligában a Werder Bremen vendégeként és ezzel a 2. helyen áll a tabellán.

Németországi sajtóhírek szerint Laidouni lehetséges kivásárlási ára meghaladhatja a 4 millió eurót is. Amennyiben az átigazolás megvalósul, az FTC elmondhatja, hogy kilenc év alatt mindegyik topligába tudott játékost értékesíteni. Tavaly Myrto Uzuni ment a spanyol La Ligába (Granada), 2016-ban Nagy Ádám az olasz Serie A-ba (Bologna), Somáliát 2015-ben a francia Ligue 1-be (Toulouse), Muhamed Besicet pedig 2014-ben az angol Premier League-be (Everton) adta el.

Laidouni 2020-ban a román Voluntari-tól érkezett a Ferencvároshoz és romániai beszámolók szerint korábbi klubja a mostani eladási árából is részesül 15 százalékig. Az NB I-ben 64 mérkőzésen lépett pályára, hat gólt és 12 gólpasszt ért el, összesen 103 tétmeccsen játszott a Ferencvárosban, kilenc gólt és 16 gólpasszt jegyzett. Kedden, az év első bajnokiján csereként állt be a ZTE ellen – a jelek szerint az volt a búcsúmeccse.

Érdekesség, hogy az Union és a Ferencváros ebben az idényben még összefuthat az Európa-ligában, igaz, a német csapatnak a nyolcaddöntőbe jutásért még ki kellene vernie a holland Ajaxot, miközben az FTC csoportgyőztesként már biztosan érdekelt lesz a nyolcaddöntő február végi sorsolásán.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Halmai Ádám (Soroksár – próbajáték), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán), Kwaku Bonsu Osei (ghánai, szabadon igazolható, legutóbb Caracas FC – Venezuela), Redon Xhixha (albán, FK Tirana – Albánia)
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik