Fehérvár: Bukarestbe szerződött a támadó – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 08:53
null
Funsho Bamgboye szerződtetését bejelentette a Rapid Bucuresti (Fotó: fcrapid.ro)
A román élvonalban 3. helyen álló Rapid Bucuresti kedd reggel a hivatalos honlapján bejelentette, szerződtette a Mol Fehérvár nigériai-magyar szélsőjét, Funsho Bamgboyét.

 

 

A Nemzeti Sport Online-on korábban már megírtuk, hogy Funsho Bamgboye ügyében a Rapid Bucuresti előrehaladott tárgyalásokat folytat a Mol Fehérvárral a szélső szerződtetéséről. Hétfő este arról is beszámoltunk, hogy a játékos megérkezett a román fővárosba orvosi vizsgáltra.

Kedd reggel már arról számolt be a román klub honlapja, hogy Funsho Bamgboye 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá a Rapiddal, ami opciósan további egy évvel meghosszabbítható.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és ennek a klubnak a tagja lehetek, elégedett vagyok a választással” – nyilatkozta az fcrapid.ro-nak az új szerzemény.

A 24 éves Funsho Bamgboye 2017-ben érkezett Magyarországra, a Haladásban és a Mol Fehérvárban összesen 114 NB I-es meccsen szerepelt, ezeken 16 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott.

A bukarestiekkel ugyancsak hírbe hozott, Fehérváron a második csapathoz átirányított román Claudiu Bumbával kapcsolatban a Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, hogy ő nem szerződik a Rapidhoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók: Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia)
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Claudiu Bumba (román), Budu Zivzivadze (grúz, Karlsruher SC – Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik