A Loki, a Kisvárda, a Paks és a Mezőkövesd is biztosan jutott tovább a kupában

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 13:19
Az élvonalbeli Debreceni VSC, a Kisvárda, a Paks és a Mezőkövesd, valamint az NB II-es MTK is magabiztos győzelemmel jutott tovább a legjobb 16 közé a labdarúgó Mol Magyar Kupában. Hosszabbítás után kerekedett felül a Budafok a Szegeden, valamint az NB III-as ESMTK a másodosztályú Siófokkal szemben.
Négyszer talált be ellenfelének a Loki a debreceni városi derbin (Fotó: Kovács Péter) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Négyszer talált be ellenfelének a Loki a debreceni városi derbin (Fotó: Kovács Péter) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

A Debrecen városi rangadót játszott a DEAC otthonában, s már a szünetben két góllal vezetett, végül 4–0-ra nyert – többek közt az Újpest elleni hétvégi bajnokin gólt szerző Sós Bence is eredményes volt. A Paks 3–0-ra nyert a Balatonfüred otthonában. A Kisvárda szintén 3–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Mosonmagyaróvár vendégeként – úgy, hogy az első félidő 45. percéig gól nélküli döntetlen volt az állás. A Mezőkövesd már a szünetben három góllal vezetett (3–0) a Nyergesújfalu otthonában, s 4–1-re győzött.

Sándor Tamás és Major Sámuel a DEAC–DVSC után

Hogy mi történt a többi pályán? Nos, az MTK Budapest a Felsőzsolca vendégeként lépett pályára, és abszolút hozta a papírformát: a fővárosiak 6–0-ra győztek, de úgy, hogy a 19 éves Zuigeber Ákos négy gólt szerzett – a 80. és a 88. perc között három gólt jegyzett. A Monor Farkas Ádám remeklésével 3–0-ra győzte le a Nagyatádot, a Békéscsaba két büntetőt hozó meccsen 4–1-re nyert Nagykanizsán.

A Budafok és a Szeged gól nélküli döntetlent játszott egymással előbbi otthonában, így jöhetett a kétszer tizenöt perc, amely nem hozott sok változást, így sokan már a tizenegyesekre készültek, csakhogy a 120. percben jött a dráma: a budafoki gól, és ezzel eldőlt a továbbjutás (1–0). Szintén ráadás döntött az ESMTK Budapest–Siófok meccsen, miután már a 37. percben kialakult az 1–1-es végeredmény. A kétszer tizenöt percben a hazaiak kétszer is eredményesek voltak, a vendégek csak egy piros lapig jutottak, így 3–1 lett a vége…

A nyolcaddöntő párosítását csütörtökön 20 órától sorsolják az M4 Sporton.

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

13 órakor kezdődött:

IVÁNCSA KSE (NB III)–FERENCVÁROSI TC 3–2
(1–2, 2–2, 3–2) ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Iváncsa, 1000 néző. Vezette: Derdák Marcell (Buzás Balázs, Huszár Balázs)
Iváncsa:
Varga Á. – Aradi, Barta, Cseszneki, Horváth Bence (Pribék, 72.) – Kercsó, Kovács S. (Vámosi R., 117.), Nyilas B., Petrezselyem (Jova B., 84.) – Suszter (Fehér I., 100.), Vellejos (Maka, a szünetben). Vezetőedző: Tóth András
Ferencváros: Bogdán – Botka (Wingo, 66.), S. Mmaee, Thelander (Pászka, 106.), Knoester – Besic (Vécsei, 57.), Laidouni – Zachariassen (Marquinhos, 78.), Mercier (Gojak, 57.), A. Traoré – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Zachariassen (0–1) a 4., Suszter (1–1) a 7., R. Mmaee (1–2) a 19., Aradi (2–2) az 55., Kercsó (3–2) a 96. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth András:
– Mindent kitettünk szerintem ezen a napon a pályára, volt azért focink is, rúgtunk gólokat, csúsztunk-másztunk, óriási gratuláció a srácoknak, köszönöm nekik ezt az élményt.Jól játszottunk, erre is készültünk, szerettünk volna focizni, és azt gondolom, ha egy csapat megpróbál játszani, támadni, annak mindig van eredménye.Van, amikor belefut egyszer-egyszer a késbe, de javarészt megvan az eredménye és a mai napon ez történt.
Sztanyiszlav Csercseszov: – Sajnos az ilyen mérkőzések benne vannak a kupában.A meccs előtt is beszéltük, hogy a kupában mindig kemény mérkőzések várhatóak. Felkészülünk minden egyes mérkőzésre, és úgy gondolom, hogya csapat mindent megtett a pályán,de ettől függetlenül ez a végeredmény született.

A 13.30-kor kezdődött mérkőzések végeredményei, jegyzőkönyvei:

DEBRECENI EGYETEMI AC (III.)–DEBRECENI VSC 0–4 (0–2)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Lovas László (Belicza Bence, Varga Gábor)
DEAC: Tóth D. – Bényei B. (Kónya, 75.), Soltész (Varga B., 85.), Korhut, Orosz M. – Lakatos B., Rauf (Aranyos, 75.), Trencsényi, Jankelic (Újvárosi, 62.), Horváth T. (Bereczki D., 62.) – Szabó L. Vezetőedző: Sándor Tamás
DVSC:
Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Charleston, Manrique (S. Gomes, 61.) – Neofitidisz, Major (Farkas T., 82.), Horváth K. (Kusnyír, 71.) – Sós B. (Bévárdi, 61.), Olawale, Kiziridisz (Lukili, 71.)
Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Gólszerző: Sós (0–1) a 24., Horváth K. (0–2) a 38., Major S. (0–3) a 46., Olawale (0–4) az 51. percben
Kiállítva: Dreskovics (64.)
MESTERMÉRLEG
Sándor Tamás: – Kicsit bosszús vagyok, mert olyan gólokat kaptunk, amelyeket a mi szintünkön is ki kellett volna védekezni. Építgetjük csapatunkat.
Szrdjan Blagojevics: – A DEAC jól kezdte a meccset, az első gólunk után már könnyebben érvényesültünk. Örülök a továbbjutásnak, valamint annak, hogy olyan játékosok is bizonyítottak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR (II.)–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–3 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 400
néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Vörös Dániel)
MOSONMAGYARÓVÁR:
Slakta – Simita (Horváth K., a szünetben), Papp Sz., Deák I. (Borsodi B., 63.), Szabó R.– Czingráber, Buglyó (Gáncs, 63.) – Monori (Végh B., a szünetben), Sajbán Miklós, Illés D. – Boros G. (Gaál-Horváth, 76.). Vezetőedző:Horváth Csaba
KISVÁRDA:Odincov – Melnik (Czérna, 70.), Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Karabeljov (Makowski, 60.), Ötvös – Navrátil (Asani, 65.), Lucas, Vida K. (Camaj, 60.) – Ilievszki (Mesanovic, 65.). Vezetőedző:Török László
Gólszerző:Melnik (0–1) a 45., Navrátil (0–2) a 49., Ilievszki (0–3) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Csaba:– Az első félidőben zártan védekeztünk, kevés helyzetet engedtünk kialakítani a vendégeknek, kár a szünet előtti utolsó percben kapott gólért. A második félidőben már látványosabb volt a két csapat közötti szintkülönbség.
Török László:– Egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk, mert nagyon koncentráltan álltunk a mérkőzéshez. Igaz, nehéz volt feltörni a hazai csapat védelmét, de azért többször is mögéjük tudtunk kerülni; az első félidőben tizenkét szögletet végeztünk el, ez is mutatja, hogy nyomást gyakoroltunk az óváriakra. Jókor, még közvetlenül a szünet előtt megszereztük a vezetést, a második játékrészben további gólokat szereztünk.

BALATONFÜREDI FC (III.)–PAKSI FC 0–3 (0–1)
Balatonfüred, 400
néző. Vezette: Gaál Ákos (Máyer Gábor, Halmai Kristóf)
BALATONFÜRED: Erdélyi Á. – Farkas B. (Jakab D., 14.), Lasz, Burucz, Tóth G. – Szalai P., Csikós (Szabó III Bence, 66.), Farkas D. (Imre I., a szünetben), Eszlátyi (Horváth B., 60.) – Róth I. (Szabó G., 66.), Ott. Vezetőedző: Borgulya István
PAKS: Rácz G. – Osváth (Szélpál N., a szünetben), Kinyik, Szekszárdi M., Debreceni Z. – Windecker
(Papp K., a szünetben), Balogh B. (Volter, a szünetben) – Sajbán Máté (Bőle L., 60.), Haraszti (Szabó
Bálint, a szünetben), Gyurkits – Hahn J. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Haraszti (11-esből, 0–1) a 13., Papp K. (0–2) a 78., Burucz (öngól, 0–3) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Borgulya István: – Azt kértem a fiúktól, hogy bátran futballozzanak – megtették. Egyúttal tapasztalták, milyen NB I-es csapat ellen játszani. Csaknem nyolcvan percig nem mutatkozott meg a kétosztálynyi különbség.
Waltner Róbert: – Örülök a továbbjutásnak, persze ez elvárható volt tőlünk. Jó, hogy nem kaptunk végre gólt. A bajnokság a legfontosabb a számunkra, de természetesen szeretnénk minél tovább jutni a kupában.

NYERGESÚJFALU SE (megyei I.)–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–4 (0–3)
Nyergesújfalu,1000
néző. Vezette:Berényi Tamás(Kovács Gábor, Sinkovicz Dániel)
NYERGESÚJFALU:
Borsiczki – Kozák (Antal B., 37.), Cseh, Farkas Á., Balogh A. – Molnár A. (Molnár Á., 82.) – Mann, Szoboszlai T. (Fellegi 59.) – Tóth D. (Jakobi, 82.), Hajnal R. (Takács E. 59.), Manga. Vezetőedző:Darabos Gábor
MEZŐKÖVESD:
Tordai – Horváth M., Lukic (Pillár a szünetben), Bobál D., Lakveheliani (Cseri, a szünetben) – Brtan, Karnyicki (Da. Babunszki, a szünetben), Vadnai (Vajda S., 75.) – Szelmani, Bobál G., T. Kis (Drazsics 86.). Vezetőedző:Kuttor Attila
Gólszerző:
T. Kis (0–1) a 27., Brtan (0–2) a 31, Bobál G. (0–3) a 43., Manga (11-esből,1–3) a 74. Szelmani (1–4) a 87. percben
Darabos Gábor:
– Teljesen megérdemelten nyertek a vendégek. Az első félidő huszonötödik percéig egyenlő ellenfelek voltunk, de elfáradtunk, és egyéni hibák után büntetett a Mezőkövesd.
Kuttor Attila:
– Természetesen örülünk a győzelemnek, és annak, hogy a legjobb tizenhat közé jutottunk a kupában.

BTE Felsőzsolca (megyei I.)–MTK Budapest (NB II) 0–6 (Zuigeber 27., 80., 83., 88., Godwords 53., Szépe 90.)
FC Nagykanizsa
(NB III)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 1–4 (Lőrincz 65. – 11-esből, ill. Hamed 22., Kitl M. 77. – 11-esből, Váradi Á. 87., Czékus 90+4.) – Kiállítva: Hajagos (74., Nagykanizsa)
Budafoki MTE (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 1–0 – hosszabbítás után (Soltész 120.)
ESMTK (NB III)–BFC Siófok (NB II) 3–1 – hosszabbítás után (Soós B. 7., 108. – a másodikat 11-esből, Wirth 99., ill. Nikházi 37.) – Kiállítva: Debreceni (107., Siófok)
Nagyatádi FC (megyei I.)–Monor (NB III) 0–3 (Farkas Á. 16., Haragos 34., Végh 90+3.)

A 17 órás és 17.30-as mérkőzésekről itt olvashat.

KÉSŐBB
Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 0–1

Kedden játszották:

Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)–Vasas FC 1–2
ETO FC Győr (NB II)–Kecskeméti TE 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik