Magyar Kupa: meglepetés, a Győr kiejtette a Kecskemétet

Vágólapra másolva!
2022.10.18. 18:56
null
Kiss Bence látványos gólt szerzett (Fotó: Nagy Gábor)
A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának 4. fordulójában a másodosztályú ETO FC Győr 1–0-ra nyert az élvonalbeli Kecskeméti TE ellen, és ezzel bejutott az 5. körbe.

 

Kellemes nyárutói délután, de a Ferencváros elleni korábbi meccsen történt rendbontás miatt üres lelátók fogadták a Mol Magyar Kupában a 16 közé jutásért pályára lépő csapatokat kedden Győrben. A NB I-ben parádésan teljesítő, újoncként a második helyen álló Kecskemétben szerephez jutottak az idényben eddig kevesebbet játszó labdarúgók, míg a házigazda ETO-nál Priskin Tamás, Kovács István, Bacsa Patrik és Kiss Máté is a cserejátékosok között foglalt helyet. Győrben egyébként főleg azért bizakodtak, mert a zöld-fehérek az utóbbi években alacsonyabb osztályúként többször is meglepetést szereztek a kupában élvonalbeli riválisok ellen.

Az első negyedórában mindamellett nem sok mindent lehetett feljegyezni. Mindkét együttes szemlátomást elsősorban a biztonságra törekedett, szoros emberfogás jellemezte őket, jobbára mezőnyjátékkal teltek a percek, az apró szabálytalanságok megtörték a játékot.

Az első helyzet az előrehúzódó kecskeméti Sági Milán előtt adódott, de ebből nem született gól. Aztán gyors támadás végén Grünvald Attila lövése után a kapu előtt keresztben szállt el a labda, Uros Djuranovics kísérleténél meg a léc fölött. Bár a vendégek többször kerültek a győri kapu elé, ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy a fiatalokból álló NB II-es csapat alárendelt szerepet játszott. Ezt igazolandó, a játékrész hajrájában bedobás után Kiss Bence ügyes labdaátvételt és két cselt követően a balösszekötő helyéről nyolc méterről a jobb felső sarokba lőtt, így győri vezetéssel mentek szünetre a játékosok.

Amint az várható volt, a folytatásban négy állandó kezdőjátékosa becserélésével próbált erősíteni a Kecskemét. Kisvártatva Nagy Krisztián a győri gólhoz hasonló helyzetből lőhetett, de Fadgyas Tamás jól helyezkedett. Megélénkült valamelyest a mérkőzés, az NB I-es csapat mezőnyfölénybe került, és bár Nagy Krisztián a kapuba talált, a gólt les miatt VAR nélkül is érvénytelenítette Pintér Csaba játékvezető. A lilák maradék energiáikat mozgósítva mentek előre, ám a hazaiak töretlen küzdőszellemmel őrizték az előnyt. Tervszerűségről ekkor már nem lehetett beszélni a pályán látottak kapcsán, Bacsa Patrik pedig elvarrhatta volna a szálakat, csakhogy Varga Ádám kezébe fejelte a labdát.

A csata összképe alapján az NB II-es ETO FC jól játszva, megérdemelten jutott tovább olyan meccsen, amelyen a két együttes közti osztálykülönbség egyáltalán nem mutatkozott meg. A Kecskemét nem tudta elővezetni az NB I-ben mutatott futballját.

A gólt ide kattintva nézheti meg!

MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ

ETO FC Győr (NB II)–Kecskeméti TE 1–0
Vezette:Pintér Csaba (Szalai Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő)
ETO FC: Fadgyas – Kiss Balázs (Kovács K., 71.), Szujó, Csinger, Fodor F., Vincze Á. – Vitális (Tuboly, 83.), Toma, Kiss Bence (Priskin, 83.) – Borsos (Bacsa, 54.), Lacza (Kovács I., 71.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
KECSKEMÉT: Varga Á. – Sági, Buna, Rjasko, Szabó I A. (Belényesi, a szünetben) – Bodor Z. (Nagy K., a szünetben), Vágó L. (Szalai G., a szünetben), Grünvald – Szabó L., Djuranovics (Tóth B., 76.), Gréczi (Szuhodovszki, a szünetben). Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Kiss Bence (1–0) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián:
– Nagyon örülünk a továbbjutásnak, szükségünk volt erre a sikerre NB I-es csapat ellen. A mérkőzésen sikerült a stílusjegyeinket kidomborítani, jól játszottunk, reméljük, hogy a bajnokságban is így folytatjuk.
Szabó István: – Az első félidőben kreativitásban nem tudtunk a Győr fölé kerekedni, amely viszont rúgott egy gólt. A cserék utáni lehetőségeinket sorra hárították a hazaiak. Több jó egyéni teljesítmény kellett volna a továbbjutás kiharcolásához.

Korábban: Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)–Vasas FC 1–2

Szerdán játsszák
13.00: Iváncsa KSE (NB III)–Ferencvárosi TC
13.30: Credobus Mosonmagyaróvár (NB II)–Kisvárda Master Good
13.30: BTE Felsőzsolca (megyei I.)–MTK Budapest (NB II)
13.30: Debreceni EAC (NB III)–Debreceni VSC
13.30: FC Nagykanizsa (NB III)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II)
13.30: Balatonfüredi FC (NB III)–Paksi FC
13.30: Budafoki MTE (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)
13.30: ESMTK (NB III)–BFC Siófok (NB II)
13.30: Nagyatádi FC (megyei I.)–Monor (NB III)
13.30: Nyergesújfalu SE (megyei I.)–Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Budapest Honvéd
17.00: FC Ajka (NB II)–Újpest FC
17.30: Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)–ZTE FC
20.00: Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik