Honvéd: a Kisvárda alapembere érkezhet, a szerb védő távozhat

CS. A., P. K.CS. A., P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 08:13
null
A Honvéd új vezetőedzője, Thomas Courts az első meccsére készül a kispestiekkel (Fotó: honvedfc.hu)
Az első nyári edzőmeccsére készülő Bp. Honvéd védője, Tamás Krisztián beszélt a fájó bokájáról és a kemény edzésekről, miközben Kispesten a szerb hátvédet, Marko Petkovicsot az NB III-as csapathoz küldték, s így távozhat. Viszont az előző idényben Kisvárdán alapembernek számító, de szerződése lejártával távozó, kétszeres albán válogatott Herdi Prenga érkezhet.

 

Első felkészülési mérkőzésére      készül a szlovéniai Alsómarácon edzőtáborozó Bp. Honvéd, a kispestiek a Nafta Lendava ellen lépnek pályára szerdán 18 órakor Lendván.

TAM COURTS IZGATOTT

A Honvéd július 16-ig készül Szlovéniában, a Lendava elleni meccs után szombaton a horvát NK Varazdin, jövő szerdán a montenegrói Arszenal Tivat lesz a Thomas Courts edzette csapat ellenfele, majd az utolsó napon még egy edzőmeccs következik, még nem tudni, kivel. A kispestiek ezután idehaza folytatják a felkészülést, két edzőmérkőzés vár a játékosokra, 23-án az ETO FC ellen lépnek pályára Kispesten, a másik ellenfélről még nincs hír.

„Nagyon izgatott vagyok az első mérkőzés miatt – nyilatkozta a honvedfc.hu-nak az első, szerdai meccse előtt a Honvéd új vezetőedzője, Thomas Courts.Jó edzéseken vagyunk túl, sokat beszélgettünk a srácokkal, hogy megismerkedjünk, egymásra hangolódjunk, most viszont szeretnénk látni is, hogy mire képesek. Szükségünk van még erősítésre is, de a fiatal játékosok is nagyon jó benyomást tettek ránk, szeretnénk nekik is lehetőséget adni arra, hogy bizonyítsanak, akárcsak a többiek. Remek lehetőség lesz a szerdai találkozó, először láthatom a meccsen a csapatot, szeretném, ha minél több mindent viszontlátnék a gyakoroltakból és a célunk, hogy kezdésként valami szépet tudjunk mutatni a szurkolóinknak.Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látom, hogy rengeteg elkötelezett ember dolgozik a klubnál, akik értik a munkájukat és mindannyian a klub érdekeit tartják szem előtt, a stábommal pedig készen állunk arra, hogy új irányba vigyük a Honvédot. Azt látom a játékosokon, hogy ők is pontosan tudják, hogy változtatásokra van szükség, hiszen az elmúlt szezonok eredménye nem volt méltó ahhoz a szinthez, amit képviselnünk kell. Azon vagyok, hogy együtt dolgozzunk egy sikeresebb jövőért, hogy jól szerepeljen a Honvéd.“

A Nafta Lendeva elleni felkészülési találkozót szerdán 18 órától játsszák Lendván, s bár a két klub szerette volna, ha nézők is lehetnek a találkozón, a helyi hatóságok ezt nem tették lehetővé, így a meccset zárt kapuk mögött rendezik meg.

 

„A felkészülés ezen szakaszában nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy minél több játékpercet kapjon mindenki  – mondta lapunknak Tamás Krisztián, a Bp. Honvéd 27 esztendős bal oldali védője. –    Az erőszerzés fázisában tartunk, nehéz, fárasztó edzéseken veszünk részt. Különleges helyzetben vagyok, hiszen az előző idény utolsó hat-hét bajnokiján úgy léptem pályára, hogy rettenetesen fájt a bokám, mivel korábban elszakadt a bokaszalagom, s azóta szenvedek vele. Sokat dolgozom azért, hogy jobb legyen, próbálok nem arra gondolni, hogy még nem tökéletes. Amúgy jó úton járok, bízom benne, hogy hamarosan utolérem magam – az mindenesetre jó jel, hogy teljes értékű munkát végezhetek. Jelenleg a tizennyolc éves Benczenleitner Barnával kell megharcolnom a bal oldali védő posztjáért, nem lehet más célom, mint hogy megtartsam a helyem!          

 Ami engem illet, szeretném, hogy csapatszinten javuljon a védekezésünk, emellett pedig szeretnék minél több gólpasszt adni. Ennél azonban sokkal lényegesebb, hogy a csapat végre ne a kiesés ellen harcoljon, mint az előző két idényben...   Óriási átalakuláson megy át a játékosállomány, a szakmai stáb is új, de úgy érzem, a bizalom kölcsönös. Az is jólesett, hogy maradhattam a Honvédban, a nyáron lejáró szerződésemet a klub meghosszabbította, élt az opciós lehetőséggel, így tartozom annyival az egyesületnek, hogy jó játékkal hálálom meg a bizalmat.”

A Honvéd a hónap végén rajtoló 2022–2023-as idényben először a ZTE FC-t fogadja, majd a Mol Fehérvár FC-hez utazik, vagyis Tamás Krisztián két korábbi klubjával méri össze erejét.

„Korábban már több alkalommal játszottam a ZTE és a Vidi ellen, ráadásul ennél a két klubnál is teljesen kicserélődött a keret azóta, amióta ott futballoztam, így már annyira nem különlegesek ezek a meccsek, mint korábban”   – tette hozzá a hátvéd.

A kispesti kerettel kapcsolatos hír, hogy Marko Petkovics jelenleg a Bp. Honvéd NB III-as együttesével készül, mert Thomas Courts vezetőedző nem számít rá. A négyszeres szerb válogatott idén januárban érkezett Kispestre, s hogy meghatározó játékosa volt a csapatnak, arra bizonyíték, hogy tizenkét bajnokin lépett pályára, tizenegyszer kezdőként, s egy gólt szerzett. A helyzetet bonyolíthatja, hogy megállapodása jövő nyárig szól (opciós hosszabbítási lehetőséggel), vagyis vevőt kell találnia a Honvédnak. Ha ez nem sikerül, marad a közös megegyezéssel való szerződésbontás, ami általában azt jelenti, hogy bizonyos összeg fejében a futballista belemegy a válásba.

Nem csak távozója, érkezője is lehet a klubnak: a legutóbb a Kisvárda Master Goodban futballozó belső védő, Herdi Prenga Kispesten köthet ki. A játékos megállapodása a nyáron lejárt, de a felek nem hosszabbítottak, így ingyen kerülhet a pesti klubhoz. Az albán-horvát labdarúgó másfél éve szerződött Magyarországra, s fontos tagja volt az előző idényben ezüstérmet szerző Várdának: huszonhét bajnokin játszott, huszonhatszor az első perctől fogva. Értesülésünk szerint egy kanadai csatár is a klub látókörébe került.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest – szabadon igazolhatóként)
Makszim Plakuscsenko
(izraeli-ukrán, Maccabi Haifa – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ian Harkes (amerikai, Dundee United – Skócia), Herdi Prenga (Kisvárda – albán, szabadon igazolhatóként)
Távozók:
Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Berla Attila, Horváth András, Irimiás Gergő, Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (Vasas, szabadon igazolhatóként), Nagy Gergő (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Bőle Lukács (lejárt a szerződése), Artur Craciun (lejárt a szerződése), Dusan Pantelics (lejárt a szerződése), Soltész Dominik (Gyirmót, legutóbb kölcsönben: Debreceni VSC), Thierry Gale (barbadosi, Dila Gori – Grúzia), Tóth-Gábor Kristóf (lejárt a szerződése), Hidi Patrik (Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Banó-Szabó Bence (Kecskemét), Marko Petkovics (szerb)

A BP. HONVÉD FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdése: június 13.
Edzőtábor:
Moravske Toplice (Alsómarác, Szlovénia), július 3–16.
A csapat négy edzőmérkőzést játszik majd az edzőtáborban, kettőt pedig Magyarországon. Az ellenfelek még nem ismertek.
Felkészülési mérkőzések
Július 6., 18.00, (Szlovénia):
Honvéd–Nafta Lendava (Lendva, szlovén, II.)
Július 9., 17.30, (Szlovénia): Honvéd–NK Varazdin (Varasd, horvát)
július 13., 17.30, (Szlovénia): Honvéd–Arszenal Tivat (montenegrói)
Július 23.: Honvéd–ETO FC Győr (NB II)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik