Felkészülés: különleges meghívás, Lengyelországban lép pályára a Fehérvár

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 13:13
null
Lengyelországban játszik a Fehérvár szeptemberben(Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC szeptember 3-án a lengyel élvonalbeli Raków Czestochowa ellen játszik felkészülési mérkőzést, nézők előtt, Lengyelországban – adta hírül a fehérváriak hivatalos oldala. A mérkőzésnek különleges apropója is van. 

Az idén 100 éves lengyel klub otthona, a Miejski Stadion eddig felújítás alatt állt és több mint két évig nem fogadhatott nézőket. Szeptember 3-án 839 nap után nyílik meg ismét a szurkolók előtt az aréna, az első meccsen az NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC lesz az ellenfél. A Raków és a fehérváriak szurkolói egyébként szoros kapcsolatban állnak egymással.

„Egy Raków–Fehérvár felkészülési mérkőzés már többször is tervben volt, de különböző okok miatt nem valósulhatott meg. Most viszont az a megtiszteltetés érte klubunkat, hogy az 1921-ben alapított, tehát 100. születésnapját ünneplő lengyel klub a Mol Fehérvár FC játékosai ellen futnak majd ki az 1955-ben épült, de az előző idény során felújított Miejski Stadion gyepszőnyegére. A mérkőzés apropója a centenárium mellett még az is, hogy lengyel barátaink 839 nap után léphetnek pályára újra saját szurkolóik előtt hazai pályán” – olvasható a fehérváriak hivatalos oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik